۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۰
کد خبر: ۴۵۹۳۲۴
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی:

تقویت فضل علمی و اخلاق عملی در جامعه وظیفه مهم حوزه های علمیه است/ ولی فقیه زعیم جامعه اسلامی در دوران غیبت

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، علم و تقوا را دو عنصر اصلی در موفقیت حوزه های علمیه برشمرد و بر اهتمام داشتن به آن تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قائمشهر، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی امروز در جمع طلاب حوزه علمیه امام صادق(ع) کوتنای قائمشهر با بیان حدیثی از امام صادق(ع)، گفت: خداوند متعال اگر خیر بنده ای را بخواهد سه چیز به او می دهد که نخستین آن شوق کسب علم و تفقه در دین است.

وی زندگی انسان مؤمن را مبتنی بر جهاد در راه خدا دانست و اظهار داشت: یک جلوه از جهاد در جبهه نظامی است و جلوه دیگر آن حفظ سنگرهای فکری و مرزهای عقیدتی است که وظیفه عالمان دین است.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی فلسفه فعالیت حوزه های علمیه را در دو محور اساسی معرفی کرد و گفت: بالا بردن فضل علمی و گستراندن اخلاق عملی در جامعه دو وظیفه مهم حوزه های علمیه است.

رییس شورای حوزه علمیه خراسان شمالی به اهمیت تهذیب و توجه به خودسازی در میان طلاب اشاره کرد و تأکید کرد: طلبه اگر خود را آسمانی نکند نمی تواند روی زمین کارآیی مناسب در عرصه تبلیغ داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی در پیاده ساختن این دو وظیفه، شناخت اسلام ناب را یادآور شد و تصریح کرد: صالح شدن و مصلح بودن دو هدف اساسی در حوزه های علمیه است.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی همچنین نقش ولایت فقیه در استحکام قوام جامعه اسلامی را یادآور شد و افزود: ولی فقیه زعیم جامعه اسلامی در دوران غیبت است که امر او لازم الاجرا و لازم الاطاعه است.

امام جمعه بجنورد در ادامه سخنان خود به اهمیت علم و نقش آن در تمام عرصه های زندگی اشاره کرد و تصریح کرد: باید قبل از دستیابی به مسؤولیت و نقش اجتماعی، خود را بسازیم و مسلط بر نفس خود شویم.

وی فقه اسلامی را دارای ابعاد گوناگون در زندگی انسان معرفی کرد و گفت: مبنای فقهی اسلام در عرصه های مختلف سیاسی فرهنگی اقتصادی تشریع شده است و لازم است حوزه های علمیه در تبیین و تفهیم این مبانی به طلاب کوشا باشند.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی دومین نعمت خداوند بر بنده مؤمن خود را زهد و عدم وابستگی به تعلقات دنیوی خواند و در بیان حفظ تعادل میان مسائل دنیوی و اخروی، تأکید کرد: زهد به معنای وارستگی در مقابل وابستگی است نه ترک دنیا و عزلت نشینی و دوری از واقعیات موجود در زندگی.

نماینده مردم خراسان شمالی در مجلس خبرگان رهبری در بیان منطق قرآن به نوع زندگی انسان در دنیا، افزود: برداشتن توشه برای آخرت و تامین معاش زندگی دستور قرآن است که پرداختن به هیچ کدام را به تنهایی نمی پذیرد.

امام جمعه بجنورد با بیان سبک زندگی امیرمؤمنان(ع) ایشان را انسانی نمونه در عرصه تولید و مصرف معرفی کرد و اظهار داشت: تلاش حضرت در حفر چاه ها و ایجاد نخلستان ها غیر قابل انکار است اما منش آن بزرگوار وقف و بخشیدن این محصولات و امکانات فراهم شده به نیازمندان بود که نشان از زهد ایشان بود.

وی به بیان سومین نعمت از نعمات خاص الهی بر بنده مؤمن طبق حدیث شریف پرداخت و گفت: در حدیث شریف آمده است «بَصَّرَهُ عُيوبَها» یعنی قدرت فهم نسبت به عیوبش را به او عطا خواهد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی با بیان این که عیب شناسی و بصیرت در شناخت ضعف های خود نعمت بزرگی است که خداوند متعال به انسان مؤمن می بخشد، تأکید کرد: خوب است که انسان مدام اعمال و رفتار خود را بسنجد و مراقبت کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی همچنین با تأکید بر لزوم عیب شناسی در میان طلاب دوری از غرور و تکبر و داشتن تواضع در مقابل مردم را یادآور شد و اظهار داشت: تکبر ناشی از جهل و سبک بار بودن است.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی در بخش پایانی سخنان خود، ادامه داد: انسان کوشا در عرصه علم و تقوا در برابر دیگران متواضع و از خودبرتربینی به دور است./950/202/ب2

ارسال نظرات