آمادگی موکب داران برای خدمت رسانی شبانه روزی به زوار حسینی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام سید محمود موسوی، مسؤول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان و مسؤول کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه در ستاد اربعین خوزستان امروز در نشست خبری خود که در سالن اجتماعات این ستاد برگزار شد، در آغاز این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته ستاد در سال های گذشته اظهار داشت: 19% زوار اربعین حسینی سال گذشته از استان خوزستان بودند که پس از آن به ترتیب تهران با 11درصد، خراسان رضوی با 7درصد، فارس با 6 درصد، قم با 5درصد و سایر استان ها 52درصد را به خود اختصاص دادند.
مسؤول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان با بیان این که سال گذشته 75درصد زائران آقا و مابقی خانم بودند، افزود: مواکب برپا شده در مرز شلمچه برای اربعین حسینی در سال 92 به 45 موکب، در سال 93 به 56 موکب ، در سال 94 به 125موکب و در سال کنونی بیش از 200 موکب و 50 موکب بین راهی برای خدمت سانی به زوار افزایش یافته اند.
این مقام مسؤول با اشاره به این که در مرز چذابه برای اربعین حسینی در سال 92 به 20 موکب، در سال 93 به 30 موکب، در سال 94 به 90 موکب و در سال کنونی به 180موکب و 100 موکب بین راهی ارتقا یافته اند، گفت: با توجه به پیش بینی حضور چشمگیر زوار و برای استقبال و اسکان زوار سایر استان ها در 4 ورودی استان از اندیمشک، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و فارس طی هماهنگی با سازمان اوقاف وامور خیریه خوزستان حسینیه ها، بقعه های متبرکه و مساجد در اختیار این ستاد قرار گرفته است.
حجت الاسلام موسوی با بیان این که اردوگاه های راهیان نور استان نیز با هماهنگی سپاه به پذیرایی و اسکان زوار خواهند پرداخت، افزود: در هر کدام از پایانه های مرزی شلمچه و چذابه امکاناتی برای استراحت و جانمایی 15 هزار زائر مهیا شده است و همچنین جهت رفاه حال بانوان برای نخستین بار استراحتگاه و موکبی ویژه برای خدمت رسانی و مدیریت بانوان راه اندازی شد.
وی با اشاره به این که استانداری، نهادها و ادارات دولتی زیرساخت ها همچون جاده، پارکینگ، آب و برق، مخابرات و سایر امکانات مورد نیاز پایانه ها را تهیه و در اختیار کمیته اسکان قرار داده است، ابراز داشت: از همکاری فرماندار، امام جمعه و مسؤولان شهرستان های سوسنگرد و خرمشهر کمال تشکر را دارم و در این باره بازدید استاندار از طرح های در حال انجام به نحو مطلوبی صورت می گیرد.
مسؤول کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه در ستاد اربعین خوزستان با بیان این که خوزستان کمبودها و کاستی های شلمچه به سوی عراق را پشتیبانی می کند، خاطرنشان کرد: در پایانه مرزی شلمچه به سوی عراق موکب استان آذربایجان شرقی مستقر که با امکانات وسیع به خدمت رسانی پرداخته و زائران را تا مرز عراق انتقال می دهد.
این مقام مسؤول در ادامه اظهار داشت: پس از گذر از مرز چذابه مواکب کشور عراق برپا و به خدمت رسانی می پردازند که در این باره بحث آب شرب، آسفالت، برق و روشنایی، برپایی استراحتگاه تا هزار نفر و سرویس های بهداشتی از سوی کشورمان مدنظر قرار دارد.
حجت الاسلام موسوی با بیان این که در دو مرز روزانه باید در 3 وعده صد هزار نفر مورد پذیرایی قرار گیرند، ابراز داشت: این اقدام از 10 صفر تا 5 روز پس از بازگشت زوار ادامه خواهد داشت و در اهواز تعدادی موکب راه اندازی خواهد شد تا زائران سایر استان ها ر هنگام بازگشت از زیارت و تا زمان عزیمت به استان های خود در زمینه استراحت و پذیرایی دچار مشکل نشوند.
وی با اشاره به این که روزانه از هر کدام از پایانه ها بیش از 10 هزار زائر عبور می کنند، خاطرنشان کرد: مواکب مستقر در مرزها همه مردمی و دولت تنها زیرساخت ها را مهیا کرده است و همه امکانات مواکب از سوی مردم تهیه و در اختیار زوار قرار داده می شود.
مسؤول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان به شهرستانی کردن مواکب و تعیین محل آنها اشاره و اظهار داشت: امکانات و خدمات مواکب هر شهرستان از سوی مردم شهرستان تأمین می شود و در این زمینه ستاد عتبات عالیات تنها مکان مواکب را مشخص و در اختیار موکب داران قرار داده است.
مسؤول کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین خوزستان با بیان این که تهیه زیر ساخت ها تنها فعالیت نهادهای دولتی در اربعین حسینی است، تصریح کرد: تفاهم نامه ای مردمی با موکب داران در زمینه مدت زمان حضور در مرزها و توانایی پذیرایی زوار منعقد که در پی آن ظرفیت خدمت رسانی مواکب مردمی به زوار مشخص شد.
این مقام مسؤول به خدمات متنوع مواکب اشاره و اظهار داشت: خراسان شمالی، اصفهان، ستاد فرمان امام «بنیاد برکت» و سازمان اوقاف خوزستان، استان ها و نهادهای معین در مرز چذابه هستند؛ چنان که فارس، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد در کنار بنیاد برکت و سازمان اوقاف خوزستان به خدمت رسانی در مرز شلمچه خواهند پرداخت.
حجت الاسلام موسوی با بیان این که مواکب آمادگی کاملی برای خدمت رسانی دارند، افزود: علی رغم نامنویسی مواکب بسیاری برای خدمت رسانی به زوار با مشکل کمبود جا مواجه هستیم.
وی به سرکشی و حضور روزانه برای بررسی مشکلات، فعالیت ها و درخواست های موکب داران اشاره و عنوان کرد: به طور همزمان توانایی اسکان زوار در هر کدام از پایانه مرزی چذابه را به ظرفیت 50 هزار نفر داریم.
مسؤول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان با اشاره به این که برنامه ای به موکب داران برای پذیرایی از زوار ارائه شده تا موکب داران شبانه روز خدمت رسانی بپردازند، گفت: هدایا و نذورات مردمی به دست مواکب می رسد و تاکنون حدود 4 میلیون بشکه آب معدنی از سوی خیرین تهیه و در اختیار موکب داران قرار داده شده است.
مسؤول کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین خوزستان با بیان این که آرد، روغن، برنج، گوشت، کنسرو، خرما، آب معدنی، پتوو زیرانداز نیازمندی های مواکب است، خاطرنشان کرد: به بیش از 10 هزار پتو در مرزها نیازمندیم و مردم هر شهر کمک های خود را به ستاد عتبات عالیات شهرستان مربوطه تحویل دهند.
این مقام مسؤول به آماده سازی بیش از 10 هزار تن آرد یارانه ای اشاره و ابراز داشت: امیدواریم خیرین با خرید آرد و نان موکب داران را کمک کنند برای تهیه نان مصرفی زوار 20 تنور در اختیار بانوان شهرستان های بستان و سوسنگرد قرار داده شده است و این بانوان در 3 نوبت به پخت نان می پردازند.
حجت الاسلام موسوی به راه اندازی نانوانی های سیار در دو مرز شلمچه و چذابه اشاره و اظهار داشت: شماره حساب بانک انصار 21444267291 و شماره کارت 6273811060244586 آماده دریافت کمک های نقدی مردم و خیرین است./9456/201/ب3