رییس سازمان دارالقرآن: ارتباط بین دارالقرآن و حوزهها کافی نبوده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مهدی قرهشیخلو، رییس سازمان دارالقرآن در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات از غرفه رسا بازدید و با خبرنگار رسا گفت و گو کرد.
وی در راستای تعامل دارالقرآن و حوزه گفت: از آنجایی که کار ما قرآنی است ارتباط تنگاتنگی با حوزه داریم، برای نمونه دو سال است که با هماهنگی با حوزههای قم اعزام مفسر را داریم که در سال گذشته در حدود سی نفر و ماه رمضان امسال شصت نفر را به سراسر کشور اعزام کردیم که کار تفسیر قرآن را برعهده داشتند.
قرهشیخلو در ادامه با اشاره به طرح روحانی مستقر که در سازمان تبلیغات شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: بهترن منبع ما در تأمین همین طرح حوزویان هستند، در این طرح حدود 2 هزار روحانی مستقر هستند، همچنین در بحث ارتقای مهارتهای قرآنی طلبهها دورههای مختلفی با همکاری حوزهها برگزار شده است.
رییس سازمان دارالقرآن تأکید کرد: ارتباط بین دارالقرآن و حوزهها با وجود فعالیتهایی که تا به امروز رخ داده است کافی نیست، ظرفیت کار بین ما و حوزه بیش از این است و ما تا به امروز از حوزویان تقاضا کردهایم همکاری بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: خیلی خوب است که ارتباط ما با طلبههایی که تازه به حوزه وارد میشوند بیشتر شود زیرا روی مهارتها و آموزههای قرآنی آنها بیشتر کار شود، دلیل این کار این است که این طلبهها در آینده وارد جامعه، ادارات و مساجد میشوند و خیلی میتوانند از این ابزار قرآنی استفاده و به جذب مردم بپردازند.
قرهشیخلو تصریح کرد: ما از حوزههای علمیه قم که مرکز کارهای حوزوی هستند خواستاریم که از این ظرفیت قرآنی بهتر استفاده کنند و توجه بیشتری به آن داشته باشند، البته فراموش نشود در مقابل انتظارات ما قطعا حوزویان نیز توقعاتی از ما دارند که باید برآورده کنیم، البته نباید فراموش شود که تا به حال همکاری بین ما مقطعی بوده است.
رییس سازمان دارالقرآن با اشاره به طرح سبک زندگی که سازمان ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: پشتوانه علمی که برای این طرح لازم است از طریق حوزه بسیار میتواند به ما کمک کند و این مستلزم آن است که همکاری ما با حوزه بهتر شود.
وی در رابطه با توقع سازمان دارالقرآن از رسانهها، گفت: وظیفهای که رسانهها در قبال قرآن دارند به خوبی عمل نکردهاند، متأسفانه قرآن برای رسانههای ما بیشتر در حاشیه است، ظرفیت قرآن آنقدر بالا است که میطلبد رسانهها برای قرآن بیشتر کار کنند.
قرهشیخلو ادامه داد: رسانهها برای فرهنگسازی و توجه هرچه بیشتر به قرآن مردم میتوانند عملکرد بهتری داشته باشند، زیرا یکی از پایههای فرهنگسازی در کشور رسانه است، رسانه میتواند مسیر ذهنی مردم و رفتار آنها را عوض کند.
رییس سازمان دارالقرآن ابراز داشت: رسانههای ما کمتر به قرآن میپردازند، در حالی که نقش قرآن و ارتباط ضعیف یا قوی مردم با قرآن را میتوانند بیان کنند و در امتداد آن میتوانند راهکارهایی را ارائه دهند، رسانهها میتوانند نقش سازمانها، دولت و حتی مردم در قبال قرآن را به تصویر بکشند.
وی بیان کرد: در طول سال اگر در مورد موضوعاتی که رسانهها به روی آنها کار میکنند آمار گرفته شود شاید کمترین موضوع مربوط به قرآن باشد، این ضعف بزرگی است و رسانهها باید در مورد قرآن جدیتر عمل کنند.
قرهشیخلو در رابطه با تعامل دارالقرآن با رسانهها، گفت: تعامل ما بیشتر با رسانههای قرآنی و مذهبی بوده است، شاید یکی از ضعفهای ما هم در این بوده که با رسانهها ارتباط قوی نداشتیم، در آینده ما باید در این حوزه بیشتر فعالیت کنیم و شاید نیاز به آموزش بیشتری برای نیروهایمان داشته باشیم./816/202/ب2