نخستین هفته فرهنگی مشهد در حیدرآباد هند برگزار می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، غلامعباس ارباب خالص، رییس نمایندگی وزارت خارجه در شمال و شرق کشور ظهر امروز 22 آبان در نشست خبری گزارش اقدامات ستاد بین الملل دبیرخانه مشهد 2017 که در محل دفتر ارتباطات رسانهای پایتخت فرهنگ اسلامی، مشهد 2017 برگزار شد، درباره اقدامات مقدماتی انجام شده گفت: دعوت شهردارها و استانداران کشورهای اسلامی که شامل 20 تا 25 مقام شهری و استانی از کشورهای اسلامی است، انجام شده است.
وی افزود: دعوت از روسای دانشگاهها، هیئتهای گردشگری و غیره را در برنامه داریم تا به نوعی همه دستگاهها یا میزبان باشند یا برای برگزاری جشنواره و هفته فرهنگی به کشورها اعزام شوند.
ارباب خالص خاطرنشان کرد: مشارکت بخش خصوصی و هماهنگی در بخش دولتی و مجریان برای داشتن وحدت رویه و جزیرهای عمل نکردن در این مهم بسیار ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس نمایندگی وزارت خارجه در شمال و شرق کشور با اشاره به برنامه های این نهاد در مشهد 2017 درباره برگزاری هفتههای فرهنگی با عنوان «هفته مشهد» در خارج از کشور گفت: در نظر داریم هفتههای فرهنگی در چندین کشوردر این سال برگزار شود که نخستین هفته در حیدرآباد هند و در آستانه ورود به سال 2017 برگزار میشود.
ارباب خالص ادامه داد: برگزاری جشنوارههای اقتصادی، فرهنگی، هنری و دانشگاهی در داخل استان خراسان رضوی را در نظر داریم تا مشهد بتواند ظرفیتها و فرهنگ خود را ارائه دهد.
وی افزود: فرش دستی، قلمزنی، سنگهای قیمتی، زعفران، گیاهان دارویی و غیره از جمله ظرفیتهای ویژه استان خراسان رضوی است که باید معرفی شود.
رییس نمایندگی وزارت خارجه در شمال و شرق کشور با اشاره به اینکه پیگیری قراردادهای خواهرخواندگی مشهد با شهرهای هدف را مدنظر قرار دادهایم، گفت: برخی مناسبتها، نشستها و مجامع کشورهای اسلامی که همه ساله در تهران برگزار میشود، هماهنگ شده که در سال 2017 در مشهد برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: در نظر داریم برای مراسم افتتاحیه، مسؤولان و مقامات سایر کشورها دعوت شوند و افزون بر آن سفرای خارجی مقیم تهران در طول سال به مرور برای معرفی مشهد به اینجا بیاوریم که اولویت با سفرای کشورهای اسلامی است.
ارباب خالص با بیان اینکه 80 درصد فرایند مشهد 2017 باید پیش از شروع این سال و در قالب اطلاع رسانی انجام شود، گفت: سال گذشته اطلاع رسانی کلی از دیپلماسی عمومی تهران مطرح شد که این رویداد به تمامی سفارتخانهها در کشورهای اسلامی منتقل شود علاوه بر آن در اجلاس بینالمللی سنگاپور که با حضور شهردارهای 180 کشور جهان برگزار شد اطلاع رسانی کتبی انجام شد مورد استقبال بسیاری از کشورها قرار گرفت و بسیاری نیز از این جریان مطلع بودند.
وی درادامه با بیان اینکه از سال گذشته با تشکیل دبیرخانه جلسات متعددی با مدیریت اداره فرهنگ ارشاد و اسلامی و استانداری که در این موضوع دخیل هستند برگزار شده است، تصریح کرد: ما پیشنهاداتی از دید حرفهای خود و منظر بین المللی برای مشهد 2017 ارائه دادیم.
ارباب خالص افزود: در این سال باید به معرفی مشهد و جمهوری اسلامی ایران بپردازیم تا ظرفیتهای کلی فرهنگی، اقتصادی، علمی و غیره کشور و به ویژه مشهد را بشناسانیم.
رییس نمایندگی وزارت خارجه در شمال و شرق کشور با اشاره به تبلیغات مسمومی که در این 37 سال علیه کشور انجام شده، گفت: رسانههای غربی ایران را کشوری فاقد امنیت، وجهه اجتماعی و غیره به تصویر کشیدند اما سال 2017 سالی است که میتوانیم حقیقت آنچه که در کشور و جامعه شیعی ایران وجود دارد را به دنیا شناسانده و معرفی کنیم.
ارباب خالص درباره برنامههای در دستور کار قرار گرفته درباره مشهد 2017 تصریح کرد: نشستهای مختلفی با مقامات خارجی را برنامهریزی کردیم و وزرا، استانداران، مسؤولان فرهنگی و غیره را در قالب هیأتهای مختلف دعوت کردیم تا در مراسمات این رویداد شرکت کنند و از نزدیک با مشهد آشنا شوند.
وی ادامه داد: دعوت از مفاخر علمی و اندیشمندان بین المللی و ایرانیانی که سالهای سال در خارج از کشور زندگی میکنند از دیگر برنامههای ما در این راستا است.
رییس نمایندگی وزارت خارجه در شمال و شرق کشور درادامه افزود: دعوت از برخی شهرداران جهان اسلام هم اطلاع رسانی شده است و موضوع گردشگری مشهد هم حائز اهمیت است و از طرفی هیأتهایی در قالب مشهد 2017 به خارج از کشور اعزام می شوند./201/934/ب1