ضرورت حمایت دولت از آثار فاخر دینی و انقلابی/ ظرفیت بالای فرهنگی کتاب نباید مورد غفلت واقع شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابلسر، حجت الاسلام قلی پور، امام جمعه بابلسر عصر امروز در دیدار جمعی از فعالان فرهنگی این شهرستان که به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی برگزار شد، کتاب را عامل رشد و آگاهی یک ملت دانست و گفت: اسلام نگاه ویژه ای به کتاب و کتاب خوانی داشته است.
وی از کتاب به عنوان ابزاری مهم جهت حیات جامعه یاد کرد و افزود: مهم ترین معجزه پیامبر گرامی اسلام کات بود و خداوند متعال نیز به کتاب و قلم سوگند یاد کرده که این نشان دهنده اهمیت کتاب در جامعه اسلامی است.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که یکی از مهم ترین راه های مقابله با جهل ترویج فرهنگ کتاب خوانی در جامعه است، تصریح کرد: کتاب خوب انسان را جهل و نادانی به سمت آگاهی و بصیرت سوق خواهد داد.
امام جمعه بابلسر به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص ترویج فرهنگ کتاب خوانی در جامعه اشاره کرد و گفت: تأکید همیشگی مقام معظم رهبری بر تقویت مطالعه نشان دهنده اهمیت این مسأله در نگاه ایشان است.
وی با بیان این که هیچ چیز به اندازه مطالعه کتاب تأثیر گذار و ماندگار نیست، افزود: افرادی که از فضای مجازی برای مطالعه استفاده می کنند باید بدانند که ماندگاری و اثرگذاری کتاب صدها برابر بیشتر از فضاهای مجازی است.
امام جمعه بابلسر با تأکید براین که نباید بگذاریم فضای مجازی جایگزین مطالعه و کتاب خوانی مکتوب شود، تصریح کرد: باید فرهنگ مطالعه در جامعه ترویج داده شود و باید کتاب به عنوان بهترین هدیه در جامعه جایگاه پیدا کند.
استاد حوزه علمیه مازندران، رشد و تعالی هر کشوری را در گرو تقویت بنیه علمی آن کشور دانست و خاطرنشان کرد: تولیدات علمی، فرهنگی و دینی در قالب کتاب برای استفاده عموم جامعه می تواند موجب ارتقاء جایگاه علمی کشورمان در عرصه جهانی شود
حجت الاسلام قلی پوربا بیان این که حیات جامعه اسلامی به تقویت فرهنگ مطالعه است، تصریح کرد: باید کتاب به عنوان غذای فرهنگی همواره در سبد فرهنگی هر خانوار ایرانی وجود داشته باشد.
استاد حوزه علمیه مازندران با گلایه از افزایش قیمت برخی کتاب های مورد نیاز عموم جامعه، خاطرنشان کرد: متأسفانه قیمت های بالای برخی کتب مانع خرید عموم مردم می شود و در این خصوص متولیان فرهنگی کشور باید تلاش کنند تا یک کتاب به راحتی در اختیار مردم قرار گیرد.
امام جمعه بابلسر با بیان این که کتاب همانند خونی در رگ ها برای حیات جامعه اثر گذار است، ادامه داد: به همین دلیل باید از همه ظرفیت های فرهنگی جامعه در جهت تولید آثار فاخر در جامعه بهره گیریم.
استاد حوزه علمیه مازندران با ابراز تأسف از پایین بودن سرانه مطالعه در کشور، خاطرنشان کرد: اهمیت کتاب آنچنان بالا است که معجزه بزرگ پیامبران الهی کتاب بوده است پس نباید در یک جامعه فرهنگی شاهد پایین بودن میانگین ساعت مطالعه باشیم.
وی با بیان این که ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه نیازمند یک عزم همگانی است، تاکید کرد: البته هر کتابی نباید اجاز چاپ پیدا کند، چرا که به فرموده رهبر معظم انقلاب، همانگونه که ما مسؤول معیشت و امنیت مردم هستیم، مسؤول ذهن آنها هم هستیم و هر چیزی را نباید به خورد به مردم داد.
استاد حوزه علمیه مازندران از کتاب به عنوان ابزار فرهنگی مناسبی برای پر کردن اوقات فراغت عموم جامعه به ویژه نسل جوان یاد کرد و گفت: اگر فرهنگ کتاب خوانی در همه بخش های جامعه نهادینه شود به حتم یک جوان ایرانی به جای گذراندن وقت خود در شبکه های مجازی مخرب به مطالعه کتاب های مفید می پردازد.
حجت الاسلام قلی پور با بیان این که توسعه فرهنگ کتاب خوانی می تواند مانع گسترش بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی در جامعه شود، تصریح کرد: نباید ظرفیت بالای فرهنگی کتاب مورد غفلت واقع شود در حالی که کتاب می تواند جامعه ما را در برابر بسیاری از هجمه های فرهنگی دشمن واکسینه کند.
امام جمعه بابلسر در ادامه سخنان خود از کتاب به عنوان عامل تقویت معرفت در هر فردی یاد کرد و گفت: کتب دینی که در کشورمان تولید می شود می تواند موجب تقویت بنیه اعتقادی در افراد شود.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که در بسیاری از مواضع نصایح و حرف نمی تواند اثرگذاری مناسبی برای جامعه به ویژه نسل حاضر داشته باشد، خاطرنشان کرد: اما یک کتاب خوب و فاخر می تواند اعمال و رفتار یک فرد را کاملاً تغییر دهد و در مسیر صحیح رهنمون سازد.
حجت الاسلام قلی پور با بیان این که بیان و قلم دو ابزار مهم آسمانی برای هدایت انسان ها است، تصریح کرد: پیامبران الهی و ائمه معصومین(ع) از این دو ابزار مهم جهت هدایت انسان ها دردوران مختلف بهره گرفتند.
وی، انتقال فرهنگ ورسوم، مبانی و تمدن از قرون گذشته را به وسیله کتاب دانست و اظهار داشت: قرآن مجموعه ای از معارف است و هر چیزی که باعث افزایش معرفت شود همین فضیلت را خواهد داشت.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که بیتوجهی به مقوله کتاب و کتابخوانی آسیبهای اجتماعی و فرهنگی را به دنبال دارد، گفت: متأسفانه به دلایل مختلفی اقبال عمومی جامعه نسبت به مطالعه و کتاب کم شده است که باید این مسأله از سوی نهادهای متولی بررسی و راهکارهای لازم برای اصلاح آن اندیشیده شود.
وی با بیان این که خوشختانه علیرغم پیشرفت علم و تکنولوژی به ویژه فضای مجازی کتاب و کتابخوانی، هنوز هم در میان مخاطبان و علاقهمندان به مطالعه و تحقیق جایگاه ویژه خود را دارد، اما این سهم اندک است، تصریح کرد: در این بخش باید سهم بیشتری از سبد فرهنگی مردم به مطالعه کتابخوانی اختصاص پیدا کند.
امام جمعه بابلسر بر ضرورت حمایت دولت از تولید آثار دینی و انقلابی در حوزه کتاب و نشر تأکید کرد و گفت: نباید در جامعه اسلامی شاهد برخی کتاب های مضرو ضد ارزشی باشیم.
حجت الاسلام قلی پور با بیان این که متأسفانه برخی آثار چاپی حاضر در جامعه با اصول و مبانی دینی و انقلابی جامعه ما در تضاد است، خاطرنشان کرد: متولیان فرهنگی کشور نباید اجازه دهند این گونه آثار مکتوب مضر در کشورمان تولید شود./202/950/ب1