۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۵
کد خبر: ۴۶۱۶۷۰
معاون پژوهش مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین:

زیارت امام حسین در روز اربعین وامدار مفاهیم بلند عرفانی است

معاون پژوهش مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین با بیان اینکه زیارت امام حسین(ع) در روز وامدار مفاهیم بلند و مهمی است، گفت: زیارت امام حسین(ع) در این روز بیانگر مظلومیت امام حسین(ع) و ظالم بودن یزید و یزیدیان است.
احسان کریمیانها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام احسان کریمیان، معاون پژوهش مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین امشب در حسینیه شهید آوینی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با اشاره به فرا رسیدن ایام اربعین امام حسین(ع)، گفت: اربعین برای همه انسان‌ها اعم از مسلمان و غیر مسلمان فرصتی برای رستن از حیات پوچ مادی و پیوستن به حیات طیبه واقعی است.

وی در ادامه با اشاره به آیات قرآن پیرامون شهیدان، افزود: مطابق نظر قرآن کریم شهیدان هرگز نمرده‌اند بلکه آنان زنده هستند و در نزد پرودگار خود روزی می‌خورند و حیات دارند و به حیات اصلی و ابدی متصل شده‌اند هر کس که خود را به شهدا وصل کند در حقیقت به حیات طیبه وصل شده است.

معاون پژوهش مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین در ادامه پرچمدار واقعی نهضت مبارزه با ظلم و ستم را حسین بن علی(ع) دانست و اظهار کرد: آرمان‌های بلند و آسمانی امام حسین(ع) برای همیشه در پهنه تاریخ جاودان خواهد ماند با نگاهی به سیر تطور روز اربعین در طول تاریخ به این نقطه می‌رسیم که شاید نخستین کسی که جرأت و جسارت به خرج داد حسین بن علی(ع) را در روز زیارت کند جابر بن عبدالله انصاری بود.

حجت الاسلام کریمیان در ادامه با بیان اینکه زیارت امام حسین(ع) در روز وامدار مفاهیم بلند و مهمی است، اظهار کرد: زیارت امام حسین (ع) در روز بیانگر مظلومیت امام حسین(ع) و ظالم بودن یزید و یزیدیان است کسانی که قبر امام را در روز زیارت می‌کردند آنها را شهید محسوب می‌کردند و این برای حکومت وقت خطر بزرگی محسوب می‌شد که از تمام روش‌ها برای اجرا نشدن این امر بهره می‌برد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حکومت طاغوت همواره سعی می‌کردند با لوازمی که داشتند از اجرای این امر مهم جلوگیری کنند، ابراز کرد: جابربن عبدالله انصاری به همراه عطیه کوفی به عنوان نخستین کسانی بودند که در روز اربعین حسین بن علی(ع) را زیارت کردند و نام خود را در تاریخ ثبت کردند در تاریخ نقل شده است زمانی که جابر به زیارت امام حسین(ع) آمد بنی اسد هم تعجب کردند که این شخص چگونه جرات کرده است که در هنگام روز به زیارت امام حسین(ع) بیاید.

معاون پژوهش مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین در ادامه خاطرنشان کرد: جابربن عبدالله انصاری هنگامی که به زیارت قبر امام حسین(ع) رفت نابینا شده بود با کمال ادب از عطیه کوفی تقاضا کرد او را به کنار نهر فرات ببرد و از آن جایی که بسیار انسان باشخصیتی بود لباس احرام همراه خود آورده بود پس از آنکه در آب فرات غسل کرد لباس احرام را پوشید و به زیارت قبر حسین بن علی(ع) رفت.

امام حسین با آرمان‌های ارزشمند خود تاریخ بشریت را جاودانه کرد

وی در ادامه با بیان اینکه امام حسین(ع) قبله اهل ولایت است، تصریح کرد: امام حسین(ع) با آرمان‌های بلند و اندیشه ژرف خود برای همیشه در صفحات تاریخ ثبت خواهد شد، جابر می‌خواست به مردم بفهماند که قدر و منزلت قبر امام حسین(ع) را بدانید چرا که این قبر بسیار ارزشمند است.

حجت الاسلام کریمیان در ادامه با اشاره به فرمایشی از امام حسن عسکری(ع) پیرامون علامات پنج گانه مؤمن، گفت: مؤمن پنج علامت دارد نخست خواندن پنجاه رکعت نماز یومیه و نافله دوم انگشتر عقیق بر دست کردن سوم خود را بر خاک ساییدن و چهارم بسم الله الرحمن الرحیم را  بلند گفتن و پنجمین آنها زیارت قبر مطهر ابا عبدالله الحسین(ع) در روز اربعین است.

معاون پژوهش مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین در ادامه اضافه کرد: با اندکی دقت در این روایات مشخص می‌شود که هیچ کدام از این علامات در چهارتای دیگر نمی‎توانند جمع شوند مگر یکی از آنها و آن هم زیارت قبر امام حسین(ع) است.

وی در پایان گفت: ما می توانیم هنگامی که به زیارت قبر امام حسین(ع) می‌رویم آن چهار رکن دیگر را هم رعایت کنیم از این رو تجمیع علامات در یک علامت نشانه بزرگی و عظمت آن مورد در بین دیگر علامات است این نقطه اوج علامات پنج‌گانه موؤنان است، از طرف دیگر اربعین مسابقه شبیه شدن به مولا و مقتدای مان امام حسین(ع) است، چرا که زائران با تحمل مشقت و سختی‌های فراوان طی طریق می‌کنند تا با تحمل سختی‌ها خود را بیشتر شبیه امام خود کنند./873/202/ب2

ارسال نظرات