بسیج با پشتوانه حوزه علمیه ماهیتی فرهنگی دارد
حجت الاسلام محمدمهدی بهداروند، رییس کمیته تاریخ شفاهی و خاطرهنگاری طلاب، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که مقوله بسیج اختصاص به یک طیف خاص ندارد، اظهار داشت: تمام جامعه ما زیر پوشش واژه بسیج مردمی قرار می گیرند.
وی با اشاره به دستور تشکیل بسیج بیست میلیونی از جانب امام خمینی(ره)، خاطرنشان کرد: در آن روز جمعیت ایران در همین حدود بیست میلیون بود و امام خمینی(ره) همه مردم ایران را بسیجی دانسته اند؛ بنابراین بسیج ریشه در تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دارد.
حجت الاسلام بهداروند رویکردها و نقش بسیج را عامل وحدت ملی عنوان کرد و گفت: بسیج به معنی مردم و تمامیت نظام است و هرجا بحرانی برای انقلاب به وجود آمده است بسیج به معنی پای کار آمدن جامعه و مردم وجود داشته است و مسؤولان با پشتوانه مردم توانستند بحران ها را مدیریت کنند.
وی تصریح کرد: هر کجای تاریخ که مردم در صحنه نبوده اند آن جامعه نتوانسته به اهداف و آمال خود دست پیدا کند.
عضو هیأت علمی پژوهشکده دفاع مقدس به ضرورت پیروی از تفکر بسیجی اشاره و خاطرنشان کرد: هر کسی در جامع و نظام اسلامی نخواهد از تفکر بسیجی و مکتب بسیجی که ریشه در اعتقادات ما دارد پیروی کند به بیراهه رفته است و فرقی ندارد که آن فرد در قوه مجریه باشد یا سایر قوا و نیروهای دست اندرکار نظام اسلامی.
وی فرهنگ بسیج را فرهنگی عام و فراگیر دانست که همه باید به آن دل ببندند و آن را اجرایی کنند و گفت: اقتصاد مقاومتی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است تنها با مشارکت سرمایه داران و دولت به جایی نمی رسد بلکه باید مردم به صحنه بیایند و بسیج مردمی در این زمینه شکل بگیرد تا این سیاست تحقق پیدا کند.
حجت الاسلام بهداروند حضور مردم در بزنگاه های تاریخی مانند انتخابات و راهپیمایی ها را موجب قوام انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: فرهنگ بسیجی تنها به مسؤولان ارتباط ندارد بلکه باید آحاد مردم به این فرهنگ پایبند باشند و این فرهنگ را سرلوحه رفتارهای خود قرار دهند.
وی افزود: ما امیدواریم با تأکیدهای مقام معظم رهبری دولت پیشتاز فرهنگ بسیجی در جامعه باشد زیرا بودجه و امکانات و ابزار اجرایی مملکت در دست دولت است و بهتر می تواند به این مباحث ورود داشته باشد.
نویسنده و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس عقبه فکری بسیج را برخواسته از حوزه علمیه دانست و ابراز داشت: اگر بسیج را از حوزه علمیه جدا کنیم یک سازمان بی روح مانند ارتش ها و تفکرات میلیتاریستی در دیگر کشورها می شود ولی کارکرد بسیج با پشتوانه دین علاوه بر ماهیت نظامی ماهیت فرهنگی هم دارد و این به دلیل بصیرت و حقه های صالحین بسیج است که مورد حمایت حوزه علمیه است.
وی تصریح کرد: بسیج باید روز به روز ارتباطات خود را با حوزه های علمیه بیشتر کند و حوزه علمیه هم باید بتواند بیشتر به تغذیه فکری بسیج مردمی بپردازد و نقش پدری خودر ا به خوبی ایفا کند./843/302/ب3