۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷
کد خبر: ۴۶۴۵۶۲

اصلاح حوزه از دغدغه های آیت الله موسوی اردبیلی بود

حجت‌الاسلام حمیدزاده گیوی، دغدغه‌های حضرت آیت‌الله موسوی اردبیلی را اصلاح قوه قضائیه، مبارزه با منیت، استفاده از حقوقدانان عالم، افزایش انتقاد پذیری و اصلاح حوزه‌های علمیه معرفی کرد.
حجتالاسلام والمسلمین اکبر حمیدزاده گیوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم بزرگداشت مرحوم حضرت آیت‌الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، با سخنرانی حجت‌الاسلام اکبر حمیدزاده گیوی در مسجد امیرالمؤمنین(ع) خیابان نصرت برگزار شد.

حجت‌الاسلام حمیدزاده گیوی در ابتدای این مراسم در مورد وامداری شیعیان به امام‌رضا(ع) گفت: جامعه شیعه وامدار ارزش‌هایی جاودانه از امام‌رضا(ع) است بنابراین لازم است این مجلس نیز به مجلسی تبدیل شود که مقام امام‌رضا(ع) در آن گرامی داشته شود.

وی در مورد آثار فوت یک مرجع تقلید بیان کرد: البته درگذشت یک مرجع بزرگ، خود مصیبتی است و در روایتی داریم که زمانی که مؤمن فقیهی از دنیا برود، رخنه‌ای در معارف بشری به وجود می‌آید که چیزی نمی‌تواند این رخنه را پوشش بدهد.

وی ادامه داد: مخصوصاً در روایتی از امام‌صادق(ع) آمده است که پروردگار عالم هرگز علم و دانشی که به بشر ارزانی داشته است از بین نمی‌برد چراکه علم موهبتی الهی است؛ اما وقتی عالمی از دنیا می‌رود علم خودش را نیز با خودش می‌برد جز آن بخش از آثار و برکات علمی که توانسته است به حافظه جامعه انتقال بدهد.

وی افزود: نکته‌ای که وجود دارد این است که امام‌باقر(ع) می‌فرماید یکی از بزرگترین خسارت‌ها در اثر از دست یک عالم و مرجع این است که جهال و جفاکارانی از نابخردان، فرصت اظهار وجود پیدا می‌کنند؛ کسانی که هم گمراه و هم پیام‌آور جهل برای جامعه هستند و آرام‌آرام تأثیر خودشان را نشان می‌دهند؛ بنابراین درگذشته این مرجع عظیم‌القدر نه تنها ضایعه‌ای برای خاندان موسوی اردبیلی و حوزه‌های علمیه بلکه یک خلأ علمی برای همگان است.

حجت‌الاسلام حمیدزاده گیوی در مورد تأثیرات حضرت آیت‌الله موسوی اردبیلی بر جامعه یادآور شد: من شاهد هستم که تأثیری که مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی بر آذربایجان داشت، تأثیری ویژه بود که محققان می‌توانند در مورد آن تحقیق کنند؛ ایشان به عنوان یک عنصر اجتماعی اثرگذار، دل‌ها را به خود مجذوب می‌کردند و در طول سالیان دراز چه در تهران چه در قم و نجف توانستند از شخصیت‌های عظیم‌القدر علمی خوشه‌ای برچینند و هم به عنوان یک روحانی مسئولیت خودشان را انجام دادند به طوری که هم در درک و فهم معارف به جامعه اسلامی کوشیدند و هم منشأ خیر و برکت برای دیگر اقشار اجتماعی بودند.

وی افزود: مرحومحضرت  آیت‌الله موسوی اردبیلی همان زمان که در این مسجد نماز می‌خواندند با اینکه در تهران، حسینیه ارشاد نیز بود اما پایه و محور توحید، مسجد حضرت آیت‌الله موسوی اردبیلی بود که کانون روشنگری در زمان شاه و در زمان انقلاب بود.

وی ادامه داد: در زمان انقلاب، وقتی روحانیت مبارز به همان شکل که در تاریخ است شکل گرفت؛ شخصیت‌های بزرگی مانند آیت‌الله موسوی اردبیلی و شهید مطهری بودند که توانستند کانون فعالیت‌های انقلابی را شکل بدهند. هیچ شخصیت دیگری نمی‌توانست اقدامات ایشان را به دوش بکشد و به همین صورت توانست در آذربایجان موفق عمل کند.

حجت‌الاسلام حمیدزاده گیوی در مورد چگونگی تأسیس دانشگاه مفید تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله العظمی موسوی اردبیلی با تیزهوشی، فعالیت شان را تحت عنوان دانشگاه پیش بردند اگرچه بسیاری سعی می‌کردند ایشان همکاری لازم را نداشته باشند.

وی در تبیین شجاعت و تقوای حضرت آیت‌الله موسوی اردبیلی یادآور شد: آن زمان که ایشان در رأس قوه قضائیه قرار گرفت در کنار شهید بهشتی پیگیر عدالت بود و زمانی که من خدمت شان می‌رفتم و مطلب آفتابی می‌شد جسورانه مقابل ظلم ایستادگی می‌کردند و زمانی که من و یکی از نمایندگان مجلس خدمتشان بودیم می‌گفتند این جمله نهج البلاغه همواره جلوی چشم من است که جایگاه ما یا آتش است یا رحمت و لطف حق است و بدنم می‌لرزد که آیا به شایستگی توانسته‌ام در این جایگاه قضاوت کنم یا آتش فردای خود را افروخته‌ام!

وی در تبیین دغدغه‌های حضرت آیت‌الله موسوی اردبیلی گفت: اصلاح قوه قضائیه یکی از دغدغه‌های ایشان بود؛ در مورد منیت دغدغه داشت؛ در مورد عناصر چیز فهم از حقوقدانان دغدغه داشت؛ در راستای از دست رفتن انتقاد و فرصت دفاع آگاهانه دغدغه داشت و در راستای توجه به حوزه‌های علمیه دغدغه داشت.

حجت‌الاسلام حمیدزاده گیوی در پایان سخنانش در تبیین حدیثی از امام‌رضا(ع) گفت: امام‌رضا(ع) به پیروانشان فرموده‌اند اگر بر شیعه بودن خود مفتخرید اجازه ندهید شیطان در دل شما نفوذ کند؛ صداقت در گفتار، کردار، تعاملات اجتماعی داشته باشند؛ مردم باهم باشند و اتحاد خودشان را حراست کنند. /805/پ202/ج

ارسال نظرات