هدایت دینی و سیاسی؛ مهم ترین رسالت حوزه های علمیه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، فعالیت حوزه های علمیه خواهران از برکات انقلاب اسلامی است و به برکت انقلاب اسلامی، امروز شاهد رشد و گسترش این حوزه ها در سراسر کشور هستیم.
با توجه به اینکه بانوان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند، حوزههای علمیه در تعلیم و تربیت جوانان طلبه رسالت خطیری بر دوش دارند و تحصیلات خواهران طلبه در حوزه نقش بسزایی در تربیت دینی و علمی بانوان جامعه دارد.
حوزه های علمیه خواهران به منظور تعلیم و تربیت دینی و اسلامی بانوان از جایگاه بسیار بالایی برخوردار بوده و در کاهش آسیبهای اجتماعی نقش آفرین هستند.
ایجاد و تأسیس حوزه های علمیه خواهران افزون بر هدایت افراد جامعه نقش بسزایی در ترویج دانش و فرهنگ دینی بین بانوان و گسترش دینداری در خانواده ها دارد.
رسالت حوزه های علمیه رسالت انبیای الهی بوده و حوزه های ما با تعلیم و تربیت طلابی آگاه، با بصیرت و هوشیار آنان را به سمت هدایت جامعه و افزایش بصیرت بین نسل جوان سوق می دهند.
مدرک گرایی آسیبی برای حوزه های علمیه
مهم ترین آسیبی که ممکن است حوزه های علمیه را تحت تأثیر قرار دهد، مدرک گرایی است، طلاب ما باید به دور از مدرک گرایی با هدف مشخص به عرصه طلبگی ورود پیدا کنند و باید مراقب بود که حوزه از شیوه طلبگی به شیوه دانشگاهی ورود پیدا نکند.
هدف حوزه های علمیه تربیت طلاب انقلابی بوده و به گفته رهبر معظم انقلاب، داشتن صلاحیت و آمادگی طلاب برای ایفای نقش و انجام مسؤولیتهای تعیین کننده در جامعه، تبیین هدایت دینی و سیاسی و حضور هدایتگر و میدانی در عرصه خدمات اجتماعی از وظایف مهم طلاب است.
تحصیل یک هزار و 400 طلبه در 14 مدرسه علمیه خواهران لرستان
هم اکنون 14 مدرسه علمیه خواهران در استان لرستان، در سطح دو و سه حوزوی مشغول فعالیت و پرورش طلابی انقلابی هستند که از این تعداد، 11 مدرسه علمیه در سطح دو و سه مدرسه دیگر در سطح سه حوزوی فعالیت دارند.
مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان لرستان از سال 1376 فعالیت خود را آغاز کرده است و از آن سال تاکنون 534 طلبه خواهر در حوزه های علمیه خواهران استان فارغ التحصیل شده اند.
یک هزار و 300 طلبه خواهر در پایه های مختلف مدارس علمیه سطح دو و سه مشغول تحصیل هستند و از این تعداد طلبه 300 نفر ورودی های سال تحصیلی جدید بوده اند.
گفتنی است، 300 نفر از اساتید بومی و غیر بومی در سطح دو و سه با حضور در 14 مدرسه علمیه خواهران لرستان مشغول تعلیم و تربیت طلاب خواهر هستند.
توسعه و ارتقای مدارس علمیه خواهران لرستان
حجت الاسلام سیدعلی موسوی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، بیان داشت: با راه اندازی و تأسیس مدرسه علمیه بروجرد در سطح سه، امسال تعداد مدارس علمیه خواهران به 14 مدرسه ارتقا یافته است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران لرستان از توسعه و ارتقای مدارس علمیه خواهران استان خبر داد و گفت: توسعه و ارتقای مدارس علمیه زینبیه خرم آباد، ازنا، نورآباد و کوهدشت در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه عملیات ساخت مرکز تخصصی زینبیه خرم آباد آغاز شده است، افزود: زمینی به مساحت 1000 متر مربع نیز برای ساخت مدرسه علمیه خواهران کوهدشت تهیه شده است.
حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه ساخت مدرسه علمیه خواهران شهرستان نورآباد نیز در زمینی به مساحت 1000 متر مربع در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: عملیات ساخت مدرسه علمیه ازنا نیز در زمینی به مساحت حدود یک هزار و 200 مترمربع ساخته شده و عملیات محوطه سازی آن باقی مانده است.
برگزاری دوره های آموزشی با هدف ارتقای سطح علمی طلاب و اساتید حوزه
اکرم مهرابی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، به فعالیتهای آموزشی مدارس علمیه خواهران اشاره کرد و بیان داشت: در طول سال تحصیلی افزون بر برنامه هایی که از سوی مرکز مدیریت برای طلاب تعریف و تبیین شده است، دوره های آموزشی برای طلاب و اساتید نیز برگزار می شود.
معاون آموزش حوزه های علمیه خواهران لرستان برگزاری المپیادهای علمی ویژه طلاب با هدف سنجش سطح علمی طلاب و ایجاد رقابت علمی سالم، برگزاری جشنواره های علمی ویژه اساتید و ارزیابی اساتید حوزه نیز با هدف ارتقای سطح علمی آنان را از دیگر برنامه های واحد آموزشی عنوان کرد.
فعالیت بیش از 400 خواهر مبلغ در لرستان
سمیه عزیزی، در ادامه در گفت و گو با خبرگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، بر ضرورت پرورش مبلغان خواهر فرهیخته و مهذب تأکید کرد و از فعالیت تبلیغی بیش از 400 مبلغ خواهر در استان لرستان خبر داد.
وی با اشاره به توان تبلیغی طلاب فارغ التحصیل و طلبه های در حال تحصیل عنوان داشت: از ظرفیت تبلیغی این طلاب در مساجد، مدارس، حسینیه ها، اماکن مذهبی، دانشگاه ها، محافل خانگی، ادارات و دستگاه های اجرایی لرستان استفاده می شود.
عزیزی تبلیغ چهره به چهره را بسیار اثرگذار در زمینه هدایت صحیح افکار عمومی به ویژه نسل جوان در برابر هجمه های فرهنگی دانست و افزود: تبلیغ چهره به چهره در انتقال فرهنگ ناب محمدی(ص) و پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی بسیار اثرگذار است.
معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران لرستان مخاطب شناسی و آگاه بودن به مسائل روز جامعه را نیاز اساسی طلاب مبلغ در عرصه تبلیغ دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به گسترش فضای مجازی و همگانی شدن آن می طلبد طلابی توانمند برای فعالیت در این عرصه تربیت کرد./503/9459/ب1