۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸
کد خبر: ۴۶۸۷۰۰

چند خبر کوتاه از جامعه المصطفی العالمیه

گزارشی از بیست و دومین جشنواره قرآنی المصطفی در افغانستان، برگزاری دوره دانش افزایی اساتید حوزه علمیه غنا، اختتامیه پنجمین دوره مسابقات جام وحدت حوزه و دانشگاه، بخشی از اخبار کوتاه جامعه المصطفی العالمیه است.
جامعه المصطفی العالمیه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، در بخش کتبی در نمایندگی افغانستان تا کنون 1400 نفر ثبت نام کرده اند و ما نیز در حال ارسال منابع چاپ شده جشنواره به مراکز دینی در ایالات مختلف افغانستان هستیم.

حجت الاسلام شیخ زاده، معاون فرهنگی تربیتی نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان در گفتگو با مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، گفت: بیست و دومین جشنواره قرآنی و حدیثی المصطفی در نمایندگی افغانستان در بخش های کتبی، شفاهی و آثار در حال برگزاری است.

حجت الاسلام  شیخ زاده تصریح کرد: بخش معارفی (کتبی) برای طلاب مقاطع کاردانی و کارشناسی تعریف شده است که داوطلبین این بخش می بایست کتاب کلام ناب را مطالعه و آزمون دهند.

وی ادامه داد: بخش کتبی در مدارس همکار ولایات شمال شامل بلخ،جوزجان،قندوز و بدخشان و نیز در ایالات مرکزی همچون هرات، مزار، غزنی، و دایکندی برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی تربیتی نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان عنوان کرد: بخش مهارتی شفاهی در رشته های حفظ کل، حفظ 15 جزء، حفظ 5 جزء، قرائت تحقیق ویژه برادران، قرائت ترتیل ویژه خواهران در حال برگزاری است که تا کنون مرحله مقدماتی در ایالت هرات با شرکت طلاب مراکز همکار جامعه المصطفی برگزار شده است.

وی ادامه داد: ایالات دیگر همچون کابل و مزار نیز در روز های آتی نسبت به انجام مرحله مقدماتی بخش شفاهی اقدام خواهند کرد.

حجت الاسلام  شیخ زاده عنوان کرد: بخش آثار نیز در رشته مقاله نویسی با موضوع قرآن و تمدن اسلامی و پایان نامه در موضوعات قرآنی و حدیثی تعریف شده است.

معاون فرهنگی تربیتی نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه در افغانستان بیان داشت: در بخش کتبی در نمایندگی افغانستان تا کنون 1400 نفر ثبت نام کرده اند و ما نیز در حال ارسال منابع چاپ شده جشنواره به مراکزمان در ایالات هستیم.

برگزاری دوره دانش افزایی اساتید حوزه علمیه غنا

دوره دانش افزایی اساتید حوزه علمیه غنا، به زبان عربی و به مدت دو هفته در نمایندگی جامعه المصطفی در غنا برگزار شد.

به روز نبودن دانش اساتید یکی از مشکلات حوزه های علمیه خارج از کشور به شمار می رود و برخی از اساتید مدتی درس خوانده و حدود بیست سال پیش فارغ التحصیل شده اند و آنچه تدریس می کنند، تکرار آموخته های سالین گذشته است.

حوزه علمیه غنا ضمن غنیمت دانستن فرصت تعطیلات سال نو، فراخوانی را به منظور برگزاری دوره دانش افزایی به زبان عربی به مدت دو هفته، برای اساتید حوزه های آکرا، تماله، کوماسی. تماله، باله و نیز حوزه کشور توگو ارسال نموده است.

پاسخ به شبهات قرآنی، عقاید، درس های فقه، نحو و روش تدریس از مهمترین موضوعات ارائه شده در این دوره دانش افزایی است.

اختتامیه پنجمین دوره مسابقات جام وحدت حوزه و دانشگاه

مراسم اختتامیه پنجمین دوره جام وحدت مراکز حوزوی و دانشگاهی که به پاس بزرگداشت شهادت دکتر محمد مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه برنامه ریزی شده بود با حضور ورزشکاران، مدعوین و صاحب نظران امر ورزش در جامعه المصطفی العالمیه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین مرادی دولت آبادی، مدیر کل فرهنگی جامعة المصطفی ضمن خوش آمدگویی به ارائه گزارش از روند برگزاری و تعداد مراکز شرکت کننده، رشته¬ها و نفرات برتر پرداخت.

وی از حضور ارزشمند بیش از 500 نفر از ورزشکاران طلبه و دانشجو در این جام خبر داد و از مراکز مختلف دانشگاهی و واحد های آموزشی تربیتی به جهت اهتمام ویژه به این مسابقات تشکر نمود.

مدیر کل فرهنگی جامعة المصطفی رویکرد همگانی به ورزش و همچنین تربیت محور بودن ورزش را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: باید از پتانسیل جوانان ورزشکار از ملیت های مختلف در جهت ارتقای سطح سلامت جسمانی و روحانی و نیز تقویت سطح ورزش جمهوری اسلامی نهایت استفاده را ببریم.

وی در پایان با اشاره به روایتی از حضرت پیامبر اعظم(ص) که فرمودند: «المومن القوی خیر و احب الی الله من المومن الضعیف»، بر اهمیت ورزش عمومی تاکید نمود.

در ادامه این مراسم، آقای عابدی، مدیر کل ورزش و جوانان استان قم ضمن تشکر و قدردانی از جامعه المصطفی به عنوان مسئول برگزاری و دیگر شرکت کنندگان، اهمیت دادن به تربیت بدنی و سلامت جسمانی را از اولویت¬های برنامه¬ای سازمان¬ها و مراکز آموزشی دانست و برهمکاری و تعامل و هم افزایی ورزش استان با مراکز آموزش عالی و جامعه المصطفی تاکید کرد.

 در بخش دیگری از این مراسم، حجه الاسلام و المسلمین شاکری، معاون فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی نیز ضمن خوش آمدگویی به میهمانان حاضر از مشارکت و همکاری مراکز حوزوی و دانشگاهی در این جام تقدیر و تشکر بعمل آورده و عنوان داشت که توجه بر ورزش و سلامت جسمانی امروزه بیش از هر زمان دیگری نمایان است.

وی افزود: خستگی از کار و زندگی، ورود رسانه¬های مجازی به خانواده¬ها و ... از نظر دانشمندان و صاحبنظران آسیب¬های جدی به سلامت روحی و جسمی وارد می‌سازد، بنابراین با توجه به تاکید دین مبین اسلام و به ویژه فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال¬های اخیر، توجه به امر ورزش و سلامت جسمانی وظیفه همگانی است و از همه مهم تر خانواده¬ها هم باید آن را جدی شمارند.

گفتنی است در پایان این مراسم به نفرات برتر ضمن اعطاء حکم قهرمانی جوایزی نیز به رسم یادبود اهداء گردید.

شایان ذکر است، جام وحدت حوزه و دانشگاه، با مشارکت 32 مرکز حوزوی و دانشگاهی و با حضور 511 ورزشکار برگزار گردید.

حوزه انقلابی در صدد تحقق تمدن نوین است

آیت الله اعرافی اظهارکرد: چشم انداز انقلاب اسلامی نیز تمدنی است؛ یعنی این انقلاب به دنبال تولید یک گفتمان است؛ ریشه انقلاب اسلامی دارای فلسفه ناب عاشورا و بدر است؛ در چشم انداز رویین نیز، به دنبال تغییر یک معادله نیست، بلکه این انقلاب دارای یک نگاه کلان تمدنی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: گاهی انقلاب‎ها مسایل اقتصادی و سیاسی را دنبال می‎کنند، ولی گاهی این انقلاب‎ها به دنبال دگرگون کردن لایه زیرین و گفتمان فکری و فلسفی بشر است؛ به همین خاطر باید گفت که انقلاب اسلامی انقلابی از آن کل بشریت است؛ انقلاب اسلامی اهداف سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و.. را دنبال کرده است، ولی منحصر در هیچ کدام از آنها نبوده.

مدیر حوزه‎های علمیه تصریح کرد: جدایی بسیاری از جریان‎ها از این انقلاب نیز به همین دلیل است؛ رهبر انقلاب دارای یک منظومه فکری هستند که روح آن این است که تمدنی بر اساس و پایه شریعت اسلامی داریم که علوم اجتماعی، سیاسی، دانشی و فقهی و... آن مبانی خاص خود را دارند؛ اصل حوزه انقلابی در همینجا معنی می‎شود که در صدد تحقق یک تمدن نوین است.

رئیس جامعه المصطفی گفت: این نگاه، تمدن بشری را کنار نمی‎گذارد بلکه یک سایه جدیدی ایجاد می‎کند که رنگ این تجربه را در مسیر دیگری قرار می‎دهد؛ مساله سبک زندگی اسلامی نیز در همین رابطه است؛ غربی‎ها اززمان رنسانس، چندقرن کار کرده‎اند تا کل حیطه زندگی بشریت را به همین نگاه فلسفی خود پیوند بزنند.

آیت الله اعرافی اظهارکرد: طی کردن این مسیر، بسیار سخت است و قطعا دشمنان زیادی نیز دارد؛ اصل زحمت این کار نیز بر دوش روحانیت است و سختی کار نیز به حدی است که اگر کسی به کنه آن برسد قطعا شب‎ها از نگرانی نمی‎تواند آسوده بخوابد.

تولید بیش از یک هزار و ۲۰۰ اثر در پژوهشگاه المصطفی

معاون پژوهش پژوهشگاه بین المللی المصطفی از تولید بیش از یک هزار و ۲۰۰ اثر در این پژوهشگاه خبر داد.

حجت الاسلام و المسلمین علوی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشگاه بین المللی المصطفی در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، ابراز داشت: در این نمایشگاه فعالیت و دستاورد یک ساله پژوهشگاه بین المللی المصطفی به نمایش در آمده است.

وی با بیان فعالیت های پژوهشی پژوهشگاه بین المللی المصطفی، ابراز داشت: در سال جدید 72 اثر پژوهشی رونمایی شده که 25 اثر آن از سوی پژوهشکده اسلام غرب به زبان انگلیسی؛ پنج اثر آن از سوی پژوهشکده امور ترجمه به زبان فرانسه و مابقی از سوی مرکز تدوین متون پژوهشکده علوم اسلامی بوده است.

معاون پژوهش پژوهشگاه بین المللی المصطفی، تصریح کرد: پژوهشگاه تا به امروز یک هزار و ۲۰۰ اثر تولید کرده که تعدادی در سطح عمومی و تعدادی از آن داخلی بوده که به دلائل خاص، در اختیار مدیران قرار گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین علوی در ادامه افزود: پژوهشگاه بین المللی المصطفی دارای سه نشریه «پژوهشنامه مطالعات منطقه ای»، «کلام تطبیقی» و «پژوهش نامه علوم انسانی» می باشد.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: برگزاری بیش از ۱۰ نشست علمی با حضور اساتید و دانش آموختگان و با موضوعات گوناگون از جمله برنامه های حاشیه ای این نمایشگاه بوده است./1325/303/ب3

ارسال نظرات