۰۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۹
کد خبر: ۴۶۸۹۴۴

چند خبر کوتاه از جامعه المصطفی العالمیه

برگزاری نشست علمی "مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی"، اعتکاف علمی طلاب غیرایرانی مدرسه خواهران المصطفی، نشست علمی " یادکرد ادیان و فرهنگ ایرانی در متون اسلامی" بخشی از اخبار کوتاه جامعه المصطفی العالمیه است.
جامعه المصطفی العالمیه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، نشست علمی "بررسی وضعیت مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی" در حاشیه آخرین روز نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در سالن مسجد قدس جامعه العلوم الاسلامی برگزار شد.

در این نشست ابتدا سيد سعيد هاشمي نسب از پژوهشگران المصطفی با طرح این سؤال که آیا ما توانستيم رسالتهای جامعه المصطفی را نسبت به ارزشهاي انقلابي در ساختار و محتواي آموزشي طلاب که طالب حضور در کشور هستند انتقال دهيم، گفت: وقتي از المصطفي صحبت مي کنيم با چند مفهوم مهم مواجه هستيم و اين چند مفهوم رسالت المصطفي را تعيين مي کنند.

وی دو رسالت مهم آموزش و توليد علم را جزو وظايف اصلي پژوهشگاه بين المللي المصطفي خواند و به تبیین قرائت حداکثري از دين اسلام با رويکرد حضرت امام و مقام معظم رهبري پرداخت و افزود: قرائت حداکثری از دین اسلام در ادبيات آکادميک به اسلام سياسي، اسلام حداکثري و مانند آن تعبیر می شود که جامع و کامل بودن دين اسلام دو وجه بسيار مهم آن است.

پژوهشگر المصطفی در پژوهشکده مطالعات منطقه ای با اشاره به مفاهیمی که اسلام با رويکرد حداکثري در سياست خارجي يا در محيط بين الملل عرضه مي کند، از تقریب، تمدن نوین اسلامی، سبک زندگی و فرهنگ مقاومت به عنوان چهار مفهوم مهم در این عرصه نام برد و به ارائه توضیحی کوتاه درباره هر یک از این مفاهیم پرداخت.

پس از سخنان دکتر هاشمی نسب، دکتر حميد طالب با بیان اینکه موضوع وضعیت مطالعات فرهنگی دینی و تمدنی بین المللی المصطفی را نمی پسندد، موضوع شيوه هاي مواجه المصطفي با دين، فرهنگ و تمدن معاصر را مطرح کرد و گفت: ابتدا باید بررسی کنیم که‌ روش ما در مواجه با دنياي متکثر دارای ویژگیهای متنوع پيش رو باید چگونه باشد.

وی بحث خود را بر مطالعات روش شناختي متمرکز کرد و افزود: نگاه المصطفي به عنوان يک نهاد ديني در برخورد با دنياي خارج تنها توصيفي و خاص نيست، بلکه می خواهد و باید از يک وضعيت موجود گذر کرده به يک وضعيت مطلوب برسد؛ بنابراین بايد شيوه هايي را در نظر گرفته و با توجه به رسالت ها و اهدافی که دارد، اين شيوه ها را طراحي کند.

پژوهشگر المصطفی در پژوهشکده مطالعات منطقه ای تصریح کرد: داشتن يک نگاه خنثي به عالم خارج امکان پذير نيست و باید با توجه به اهداف موجود و فارغ از پررنگ شدن مباحث بین الملل، یک نوع مطالعات ویژه در حوزه عمومی و خصوصی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه حوزه بين الملل بيشتر به امنيت و صلح بين کشورها مي پردازد، حوزه عمومي سياست داخلي و جو اجتماعي يک کشور و مشارکت افراد در آن جامعه را در نظر مي گيرد و سطح خصوصي هم مشخص است، گفت: بيشتر مطالعاتي که در ارتباط با حوزه مطالعات منطقه اي صورت گرفته، سطح بين الملل را مورد توجه قرار داده است.

تأکید جامعه المصطفی بر تعامل و همگرایی مراکز دینی است

آیت الله اعرافی در دیدار با تعدادی از علمای طریقه تیجانیه سنگال، ضمن ابراز خرسندی و خوش آمدگویی به حضور میهمانان در شهر مقدس قم، اظهار داشت: دیدار برادران مسلمان، به ویژه برادران آفریقایی در این ایام نورانی، مایه خوشحالی است.

مدیر حوزه های علمیه با بیان این که امیدواریم حضوردر ایران اسلامی دستاوردهای معنوی بزرگی را برای شما داشته باشد، اظهار داشت: جامعه المصطفی خدمات علمی مفید و قابل توجهی را برای ملت های قاره آفریقا ارائه داده است.

رئیس جامعه المصطفی در ادامه به ظرفیت های ایران اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: ایران بعد از پیروزی شکوه مند انقلاب اسلامی، علی رغم سنگ اندازی ها و دسیسه های استکبار به دستاوردهای بزرگی در علوم مختلف دست یافته است.

وی ضمن ارائه آماری از مراکز علمی و دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران و دانشجویان ابران زمین، خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی، ایران از نظر کمی و کیفی پیشرفت های غیر قابل باوری داشته است؛ علی رغم تحمیل جنگ و تحریم های اقتصادی و علمی کشورهای استکباری، به اذعان مراکز غربی، جمهوری اسلامی ایران جهش فوق العاده ای را در عرصه پیشرفت های علمی رقم زده ایم.

عضو شورای عالی حوزه  گستره حضور مقالات علمی دانشجویان این سرزمین در مجلات معتبر بین المللی را غیر قابل باور عنوان کرد و اذعان داشت: جمهوری اسلامی ایران حاضر است تا تجربه حرکت های رو به رشد خود در عرصه های علمی و فناوری را به تمام کشورهای اسلامی منتقل نماید.

مدیر حوزه های علمیه به فعالیت سه هزار مرکز علمی و پژوهشی در شهر مقدس قم اشاره نمود و اذعان داشت: قم مهمترین قطب نشر معارف ناب الهی  به سراسر جهان است.

آیت الله اعرافی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های بین المللی جامعه المصطفی خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی رشته ها و گرایش متنوعی را در عرصه های مختلف علوم اسلامی و انسانی راه اندازی نموده است.

مدیر حوزه های علمیه  به امضاء تفاهم نامه همکاری با مراکز بین المللی جهان اشاره نمود و ابراز داشت: جامعه المصطفی خود را میراث دار مبانی عظیم عقلی و فلسفی بزرگان اسلام  می داند.

رئیس جامعه المصطفی در ادامه به استقبال روز افزون و حرکت ملت های آفریقایی به سمت مبانی الهی اشاره نمود و خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی، دین اسلام را به صورت دین تمدنی که پاسخگوی نیازهای روز جهانی است، تفسیر می کند.

مدیر حوزه های علمیه گفتمان انقلاب اسلامی را گفتمانی پویا، عقلانی و تمدنی دانست و یادآور شد: جامعه المصطفی بر همگرایی و هم افزایی تمام مراکز دینی مذاهب مختلف اسلامی تأکید می کند.

آیت الله اعرافی به تفاوت عمده جامعه المصطفی با دیگر مراکز اسلامی اشاره نمود و اذعان داشت: جامعه المصطفی مباحث فقهی را بر اساس مبانی فقی دانش پژوهان ارائه می دهد و در این راستا، دانش پژوهانی را از مذاهب مختلف اسلامی تربیت نموده است

انتشار کتاب ادبیات آیه وضو و مواضع امامیه در آن

کتاب «ادبیات آیه وضو و مواضع امامیه در آن»، توسط مرکز بین المللی نشر المصطفی منتشر شد.

این کتاب توسط آقای محمد امین آسیایی فرد، از محققان پژوهشگاه بین المللی المصطفی، به رشته تحریر در آمده است.

مولف کتاب در بخشی از مقدمه این اثر آورده است: بعضی از نظریه پردازان دینی، سخت گیری ادبی در استنباط مطالب فقهی را بیهوده می دانند و معتقدند که مثلا این کیفیت وضو از ائمه اطهار(علیهم السلام) به ما رسیده و ما هم به پیروی از ایشان ماموریم، حتی اگر از جهت ادبی با آیه وضو مطابق نباشد. پس نیاز نیست که به دنبال مطابقت یا عدم مطابقت مواضع امامیه با ادبیات آیه وضو بگردیم!

وی در ادامه می نویسد: گذشته از اینکه مولف این نوشته، این سخن را به طور کلی درست نمی داند، معتقد است با مبنای این گروه، در خصوص آیه وضو نمی توان چنین قضاوتی کرد.

اعتکاف علمی طلاب غیرایرانی مدرسه خواهران المصطفی

همزمان با نزدیک شدن ایام امتحانات پایان ترم تحصیلی اعتکاف علمی با حضور خواهران جامعه المصطفی مشهد برگزار می گردد.

مدرسه عالی خواهران المصطفی مشهد با نزدیک شدن ایام امتحانات اعتکاف علمی امسال با حضور تعدادی طلاب در این مرکز برگزار می گردد.

 مباحثه گروهی ،رفع اشکال درسی توسط اساتید و به همراه آن برگزاری نمازجماعت و مناجات خوانی از برنامه های اعتکاف علمی می باشد.

گفتنی است زمان این اعتکاف 30 آذر لغایت 3دی ماه  می باشد.

نشست علمی " یادکرد ادیان و فرهنگ ایرانی در متون اسلامی"

نشست علمی " یادکرد ادیان و فرهنگ ایرانی در متون اسلامی" در سالن شهید صدر مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) جامعه المصطفی برگزار شد.

استاد آقایی پژوهشگر ادیان ایرانی در نشست علمی " یادکرد ادیان و فرهنگ ایرانی در متون اسلامی" که در سالن شهید صدر مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) جامعه المصطفی برگزار شد، با بیان ادیان ایرانی ابراز داشت:یکی از منابع مهم پژوهش درباره ایران باستان و دین زرتشت، متون کلاسیک اسلامی، اعم از متون تاریخی، تفسیری، حدیثی، فقهی، کلامی، لغت‌شناسی و ... است.

وی در ادامه ابراز داشت: عمده‌ی تحقیقاتی که در زمینه‌ی ایران باستان صورت گرفته، توسط مستتشرقین بوده که از متون اسلامی به طور کامل استفاده نکرده‌اند، مگر در حد تاریخ طبری، الملل و النحل شهرستانی و چند کتاب دیگر که در بیان تاریخ می باشند./1325/303/ب3

 

 

ارسال نظرات