۰۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۳
کد خبر: ۴۶۸۹۹۵
مدیر حوزه علمیه استان قم مطرح کرد؛

روحانیان، سردرمداران حاکمیت بخشی به قانون هستند/ ضرورت برطرف شدن نقایص فعلی قوانین در کشور

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با بیان اینکه اگر قانون بهترین مواد را داشته باشد ولی مجریان خودشان قانون را اجرا نکنند آن قانون شکست می خورد، گفت: امروز اگر بخواهیم حاکمیت قانون را شاهد باشیم باید ما روحانیان و البته مسؤولان کشور ازخودمان شروع کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش بررسی نقش ائمه جماعات و مبلغان در کاهش ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی پیش از ظهر امروز در سالن همایش های دارالشفاء برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال مدیرحوزه علمیه استان قم در این همایش با اشاره به روایتی از امام علی(ع)، اظهار داشت: هر صورت نوع طبیعت خلقت انسان و بشر  اجتماعی است و به همین دلیل در شریعت اهتمام به قوانین اجتماعی زیاد است و آن قاطعیت و صلابتی که در قانون اجتماعی آمده است در قوانین فردی کمتر دیده می شود و چه بسا برای رعایت حقوق اجتماعی حقوق فردی فدا شود.

وی افزود: اگر جامعه ای با استقرار حکمت نظری و علمی شکل بگیرد صلابت این جامعه تضمین شده است ولی اگر حلقه های ارتباطی بین افراد رعایت نشود و تفرقه به عنوان یک ویروس وارد جامعه شود آن جامعه بیهوده می شود و اگر ما قبول کردیم که انسان موجودی است و باید اجتماعی زندگی کند این انسان نیاز به قانون دارد.

مدیر حوزه علمیه استان قم با بیان اینکه نیاز به قانون همان حکمت نظری لازم برای هر جامعه ای است، ابراز داشت: قانون اسلامی باید در همه ابعاد اجتماعی، خانوادگی و فرهنگی حاکم شود تا جامعه بدون تفرقه مسیر خود را طی کند؛ دلیل این مسأله که جامعه باید تحت حاکمیت الله و مکتب اسلام باشد این است که خدا عالم به کنه خلقت است و در جایگاهی است که می تواند بهترین قانون را برای بشر اعلام کند وبه همین دلیل قانون اسلام بدون التقاط می تواند نقش خود را ایفا کند.

وی تأکید کرد: در قانونی که می خواهد جامعه را به سمت مسیر صحیح ببرد نباید مفاهیم غلط وارد شود، چراکه در غیر این صورت جامعه را از درون تهی می کند و همواره استکبار از مفاهیم غلط به عنوان قانون برای سمت و سویی که خودش می خوهد، استفاده کرده است و به همین دلیل باید بر تلاش خود برای اصلاح قوانین بیافزاییم.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با بیان اینکه در عملیاتی شدن قانون باید رؤسای قانون ابتدا خودشان به قانون عمل کنند، تصریح کرد: اگر قانون بهترین مواد را داشته باشد ولی مجریان خودشان قانون را اجرا نکنند آن قانون شکست می خورد، بنابراین امروز اگر بخواهیم حاکمیت قانون را شاهد باشیم باید ما روحانیان و البته مسؤولان کشور ازخودمان شروع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر ما روحانیان بخواهیم به عنوان مسؤولان از جامعه جدا شویم و تحکم کنیم جامعه پذیرای ما نخواهد بود که روایات ما هم این مسأله را تأکید می کنند، بنابراین اگر حتی قانون ما قانونی باشد که منطبق بر شریعت و اسلام ناب نباشد ولی ما مجریان قانون همان ایثار و انعطاف را داشته باشیم می توانیم نقایص آن را برطرف کنیم.

رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین در پایان یادآور شد: قانون حتی اگر بد باشد، مجری می تواند با خوش سلیقگی به گونه ای آن را به جامعه تزریق کند که کوچکترین تنشی در آن نباشد ولی بهترین قانون را با کج سلیقگی می توان از بین برد، بنابراین بیان دو نکته ضروری است، نخست آنکه اجرای قانون بد بهتر از بی قانونی است و دوم آنکه نحوه اجرا و بیان قانون توسط روحانیت و مسؤولان نقش بسزایی را در عملیاتی شدن قانون به شکل مطلوب خواهد داشت./1330/202/ب3

ارسال نظرات