۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۵
کد خبر: ۴۶۹۳۵۳
استاد سطح عالی حوزه:

فقاهت، گره کار حوزه در تحول است

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: تحول در حوزه از مهم‌ترین موضوعات موجود است و باید گره های آن بررسی شود که بازنگری در روش فقه و همراه شدن آن با نیازهای روز، باید در دستور کار قرار گیرد.
تحول در حوزه علمیه

حجت الاسلام محمد قائدرحمت در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با ضروری دانستن ایجاد تحول در حوزه های علمیه، تصریح کرد: حرف های بسیار زیادی پیرامون ضرورت تحول در حوزه های علمیه گفته شده است و با تأکید رهبر انقلاب، این اهمیت بیشتر نمایان شد.

وی افزود: باید گفت که امروز تحول در تمامی زمینه های زندگی انسانی رخ داده است و عرصه های زندگی بشری دست خوش تغییر و تحولات گوناگونی شده به طوری که در سه دهه اخیر، سبک زندگی بشر به کلی دگرگون شده است.

استاد سطح عالی حوزه علمیه، تغییر در بخش های مختلف زندگی را از مهم‌ترین ویژگی های سبک زندگی جدید دانست و خاطرنشان کرد: در حوزه های مختلف از اقتصاد جهانی گرفته تا تجارت و بازار، روابط اجتماعی و خانوادگی، نظام های پولی و بانکی، روش های ارتباطی و عرصه های مختلف، این تغییر و تحول رخ داده است و ساز و کار جدیدی به وجود آمده است و این تحول حتی در بحث مدیریت نیز دیده می شود.

وی هم چنین تأکید کرد: تحول در حوزه های علمیه با توجه به تحول جامعه امروزی و نیازهای جدید جامعه انسانی، مسأله ای مهم و حیاتی به حساب می آید که ابتدا باید نیازهای روزافزون جامعه و نحوه عرضه آن به فقه بررسی شده و سپس دگرگونی در ساحت فقه را بیش از پیش مورد توجه قرار داد.

حجت الاسلام قائدرحمت، وقوع انقلاب اسلامی را یک جهش تحولی در حوزه های علمیه قلمداد کرد و ابراز کرد: انقلاب اسلامی در ذات خود با تحول همراه بوده است و اکنون که بیش از سه دهه از آن می گذرد، زمینه تحول در حوزه های علمیه مهیا شده است و البته راه های پیموده نشده بسیار زیادی هم وجود دارد که باید با عزم انقلابی و جهادی برای ایجاد این تحول وارد عرصه شد.

وی افزود: به نظر می رسد در بحث ایجاد تحول، یک گره وجود دارد و باید ابتدا مشخص شود که این گره به چه بخشی مربوط می شود، آیا مرتبط با فقه ما است یا فقها و یا این که با فقاهت مرتبط است و باید گفت که حصول نتیجه در این مورد، می تواند سبب بروز تحولات خوبی شود.

این پژوهشگر حوزوی، پویایی را از ویژگی های فقه شیعه برشمرد و خاطرنشان کرد: فقه پویای شیعه با وجود اجتهاد، ظرفیت هر نوع پویایی را در درون خود دارد و وقتی کارنامه فقها و دانشمندان تراز اول مکتب تشیع را بررسی می کنیم، خواهیم دید که در این مسیر فقهای ما توان پرچمداری در این میدان را به طور تمام و کمال دارند.

وی افزود: اگر نگاهی به سیر مکتب تشیع و زندگی علمایی همچون شیخ طوسی، سید مرتضی، ابن ادریس، شیخ مفید، خواجه طوسی، شیخ انصاری، آیت الله بروجردی،امام خمینی، شهید مطهری و شهید صدر داشته باشیم، متوجه این موضوع خواهیم شد که علمای ما پرچمدار تحول در علم و حزوه های علوم دینی بوده اند.

حجت الاسلام قائدرحمت در پایان تأکید کرد: پس گره کار در فقاهت است و روش فقه ما باید مورد بازنگری قرار گیرد و لباس نو و امروزی به تن کند و با ایجاد تحول، پاسخ گوی نیازهای جامعه باشد/872/302/ب3

ارسال نظرات