۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۲
کد خبر: ۴۷۰۰۰۵
امام جمعه قزوین تشریح کرد؛

فضائل، آثار و برکات سوره قلم

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی با اشاره به فضائل، آثار و برکات سوره قلم، گفت: در روایات آمده هر کسی این سوره را قرائت کند، خدا ثواب کسانی را به او می‌دهد که صاحب اخلاق نیکو هستند
حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی

به گزارش خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه استان قزوین در جلسه تفسیر قرآن کریم که در حسینیه امامزاده اسماعیل(ع) برگزار شد، به تفسیر سوره قلم پرداخت و گفت: بیشتر مفسران تأکید دارند که بیشتر آیات سوره قلم، مکی هستند و در نتیجه این سوره مکی به حساب می‌آید.

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی ابراز کرد: سوره قلم پس از سوره علق نازل شده است و دانستن ترتیب نزول سوره‌ها برای درک برخی از واقعیت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خظیب جمعه استان در ادامه اضافه کرد: این سوره دارای 52 آیه، 300 کلمه و 1256 حرف است و بررسی این آمار از سوی محققان و پژوهشگران نتیجه مطلوبی را در اختیار آن‌ها قرار خواهد داد.

کارشناس حوزوی با اشاره به فضائل، آثار و برکات این سوره، افزود: در روایات آمده هر کسی این سوره را قرائت کند، خدا ثواب کسانی را به او می‌دهد که صاحب اخلاق نیکو هستند.

وی بیان کرد: بالاترین و برترین کسی که خداوند بهترین اخلاق نیکو را به او عنایت کرده است، حضرت نبی اکرم (ص) بوده است و این از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است.

مفسر قرآن کریم اظهار کرد: امام صادق(ع) می‌فرمایند هر که سوره قلم را در نماز واجب و یا مستحبی قرائت نماید، خدا او را از دچار شدن به فقر امنیت می‌بخشد و پس از مرگ هم از فشار قبر نجات می‌هد.

امام جمعه استان با اشاره به تفسیر نون و القلم، خاطرنشان کرد: در «حقائق التفسیر» درباره نون آمده است که منظور از نون، نوری است که همه عالَمِ هستی از آن آفریده شده است.

وی عنوان کرد: در تفسیر «مجمع‌البیان» آمده است که نون، صفحه و لوحی از نور است که با قلمی از جنس خودش همراهی می‌کند و نقشه خدا با این دو کامل می‌شود.

کارشناس دینی ابراز داشت: این‌که خداوند در قرآن کریم به قلم قسم یاد کرده است، آن هم در دورانی که تنها 17 نفر در جزیره‌العرب سواد داشتند، نشان دهنده عظمت و بزرگی اسلام و دین و نقش بی‌بدیل نبی مکرم اسلام (ص) و قرآن در نشر علم و دانش است.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: مرحوم طبرسی در تفسیر مجمع‌البیان آورده است که قلم زبان دیگری برای انسان است و به نقاط دور و عصرها و زمان‌های دیگر صدای انسان را منتقل می‌کند و از این منظر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی در پایان گفت: امام باقر (ع) می‌فرمایند که پیامبر اکرم (ص) دارای 10 نام است که پنج نام ایشان در قرآن آمده است و آن‌هایی که در قرآن به آن اشاره شده، محمد، احمد، عبدالله، یاسین و نون است./853/102/ب2

منبع: پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در استان قزوین

ارسال نظرات