اسلام نگاه مادیگرایانه و منفعت طلبانه به بانوان ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام محمد انوری، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز امروز در نشست علمی و تخصصی «نقش و شخصیت زن در تاریخ و فرهنگ» که در تالار یشم دانشکده فنی مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار داشت: نگاه اسلام نسبت به بانوان برخلاف نظریههایی است که در غرب وجود دارد.
وی ادامه داد: زنان برای رفع چالش ها و موانع پیش روی خود باید یک تمایز بین خواسته های واقعی، آرمان ها و آرزوهای خود داشته باشند و در همین راستا اگر هدف فقط آرزو باشد این موانع را نمی شود پشت سرگذاشت، ما باید واقع بینانه با مسائل برخورد کنیم تا این مشکلات را مرتفع کنیم.
حجت الاسلام انوری در ادامه تبعیض جنسیتی، دشواری برقراری تعامل بین دو جنس، مردسالاری و ... را از جمله موانع فرهنگی و اجتماعی زنان دانست و افزود: در نگاه دین مردسالاری وجود ندارد، بلکه نگرش اسلام بر اساس ارزش های انسانی و شایسته محور است.
مسؤول نهاد رهبری دانشگاه تبریز با تأکید بر اینکه در اسلام به هیچ وجه تبعیض میان زن و مرد وجود ندارد، تصریح کرد: مبانی عالی اسلامی بر خلاف مکتب سکولاریستی غرب، نگاهی مادیگرایانه و منفعتطلبانه نسبت به قشر بانوان ندارد، بلکه زن و مرد را مکمل یکدیگر برای تعالی می داند.
همچنین محمدرضا پورمحمدی، رییس دانشگاه تبریز در سخنانی با بیان اینکه به برکت انقلاب نقش، جایگاه و مشارکت اجتماعی زنان در جامعه ارتقاء یافته است، اظهار داشت: نیمی از جمعیت کشورمان را زنان تشکیل می دهد و ما باید بیش از این از توانمندی و ظرفیت های آنان برای تحکیم و حفظ خانواده، آبادانی و شکوفاهی کشورمان بهره مند بشویم.
وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد دانشجویان دانشگاه تبریز دختر هستند، گفت: توانمندی زنان در جامعه ما کمتر از مردان نبوده و از این رو ضروری است، به بهترین شکل از جایگاه، نقش و پتانسیل های آنان در جامعه بکار گرفته شود. در حال حاضر برخی از دیدگاه های فمینیستی زنان باعث می شود، که این قشر رسالت اصلی خود را فراموش کند.
گفتنی است، در این نشست دو روزه در روز اول حجت الاسلام خدیوی، رییس دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههای آذربایجان شرقی، در زمینه نقش زنان مسلمان در اقتصاد مقاومتی، مهری باقری در خصوص عقل، علم و قلم، محمدعلی حسین پور فیضی درباره زن و مقتضیات زمان، مینو امیر قاسمی، در زمینه جایگاه و نقش زنان در ایران باستان و مجید صدر مجلس در خصوص دیوتیمای راهبه و تربیت سقراط حکیم سخنرانی کردند.
همچنین در روز دوم این نشست باقر صدری نیا، در راستای پیشگام دفاع از حق آموزش زنان در عصر مشروطه، سید اشرف الدین حسینی (نسیم شمال)، حجت الاسلام حیدر باقری اصل در زمینه حمایت از حقوق زنان در قانون حمایت خانواده، عباس قدیمی قیداری در خصوص تاریخ مذکّر و لاله مسیحا در زمینه سیمای زن در داستانهای کوتاه فارسی به سخنرانی پرداختند./935/203/ب2