۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۷
کد خبر: ۴۷۴۳۲۹
حجت الاسلام عليزاده موسوي:

مسؤولان اجازه دهند مسأله حج از يك مسير حركت كند

ریيس پژوهشكده حج و زيارت با تأكيد بر اينكه متولي مسأله حج در كشور نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت است، خواستار توجه به يك صدايي در امورحج شد.
سید مهدی علیزاده موسوی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پايگاه اطلاع رساني حج، حجت‌الاسلام سيد مهدي موسوي عليزاده رئيس پژوهشكده حج و زيارت در گفت‌و‌گویی با اشاره به مطرح بودن مسأله حضور يا عدم حضور ايران در حج تمتع سال آينده عنوان كرد: يكي از مناسك مهم اسلامي حج است؛ در روايت‌ها آمده است كه كسي كه حج بر او واجب شده باشد اما به حج نرود، مانند كسي است كه به ديني غير از اسلام از دنيا رفته است.

وي ادامه داد: توجه به مسأله حج در اسلام و منابع ديني به حدي است كه اگر زماني شرايط به نحوي باشد كه مردم به حج نروند دولت‌هاي اسلامي موظف هستند از پول بيت‌المال افرادي را به حج بفرستند تا حج تعطيل نشود و اگر كسي بدون علت حج را ترك كند خود را از رحمت خدا به دور كرده‌است.

كارشناس انديشه سياسي جهان اسلام با اشاره به اينكه اصل و اهميت مسئله حج بر كسي پوشيده نيست، اظهار كرد: بر اساس اين جايگاه اگر كسي بدون علت حج را ترك كند از رحمت خدا خود را به دور كرده و عذاب خداوند شامل اين شخص خواهدشد.

وي در ادامه به مسأله فقهي وجوب حج اشاره و عنوان كرد: بر اساس مباني فقهي سه شرط براي وجوب حج مطرح شده است. اول اينكه مسير براي رفتن به حج باز باشد و افراد بتوانند مسير را طي كنند، دوم اينكه از حيث مادي تأمين باشند به نحوي كه زماني كه از حج بازگشتند در حَرَج و سختي براي تأمين زندگي خود نيافتند و سوم اينكه استطاعت بدني و توان انجام حج را داشته باشد. البته اگر كسي استطاعت بدني نداشت بايد نائب بگيرد تا حج را برايش انجام دهد.

وي افزود:  آنچه اكنون براي انجام حج مشكل ايجاد كرده مسئله استطاعت طريقي است؛ يعني باز و امن بودن راه حج. هنگامي كه گفته مي‌شود استطاعت طريقي يعني مسير رفتن به حج امن باشد و افرادي كه به حج مي‌روند خود را به هلاك يا مهلكه نياندازند، اگر اين شرايط فراهم شود فرد بايد به حج مشرف شود.

ریيس پژوهشكده حج در ادامه سخنان خود با طرح اين پرسش كه آيا حاكم اسلامي براي باز كردن مسير، فراهم كردن شرايط و مساعد كردن اوضاع براي انجام مناسك حج وظيفه‌اي دارد؟ عنوان كرد: اين وظيفه دولت اسلامي و دست‌اندركاران هست كه تاجايي كه مي‌توانند براي احياي فرايض ديني آن هم فريضه‌اي به اهميت حج تلاش كنند.

حجت الاسلام علیزاده موسوی افزود: اينكه حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي‌عسكر نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت مرتب تأكيد مي‌كنند كه بايد مسئله حج را احيا كنيم بر اين اساس است كه بايد دولت اسلامي همه تلاش خود را تا جايي كه مي‌تواند به كار بندد و دولت عربستان را مجبور كند كه امنيت حجاج را تأمين كند اما همچنان اين واقعيت هم وجود دارد كه اگر به اين نتيجه برسيم كه علي‌رغم تمام تلاش‌ها شرايط براي حضور در حج فراهم نيست، باز هم به دليل عدم امنيت اعزام زائران ايراني به حج صورت نخواهدگرفت.

وي تصريح كرد: نگاه كلي مسئولان وتمايل همه براي حضور زائران ايراني درحج است و اسلام و مذهب تشيع براين مسأله تأكيد دارند كه بايد حج انجام شود اما به شرط وجود امنيت، عزت و حفظ جايگاه زائران.

ریيس پژوهشكده حج تأكيد كرد: بايد تمام مسئولان اجازه دهند كه مسئله حج از يك مسير حركت كند. اگر قرار باشد هر كسي در اين خصوص اظهار نظر كند و يك نفر بگويد حج برگزار مي‌شود و ديگري بگويد برگزار نمي‌شود، يكي بگويد دعوت نامه رسيده، ديگري بگويد نرسيده و ... دشمن از اين اختلاف‌ها و شكاف‌ها استفاده خواهدكرد. بر اساس حكم مقام معظم رهبري، حج در كشور ما متولي دارد و اين متولي (نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت) در حال رصد و بررسي امور است و بهتر اين است كه اگر قرار است موضعي در خصوص حج گرفته شود حتماً از مسير و مجراي درستي باشد كه دوگانگي به وجود نيايد به ويژه اكنون كه رفته رفته شمارش معكوس براي مسائل مربوط به حج شروع مي‌شود./1330/102/ب3

 

ارسال نظرات