کارهای سفارشی به زیان هنر دفاع مقدس است


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، مرتضی شاه کرم، کارگردان منتخب جشنواره مقاومت امروز در حاشیه دومین جشنواره تئاتر فجر استانی آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دغدغه هنرمندان فعال در حوزه دفاع مقدس کمتر گفته شده است، اظهار داشت: در تمام دوران فعالیتم تمام پیشنهادات سفارشی را رد کردهام.
وی خاطرنشان کرد: وقتی نمایش های ارائه شده بر اساس دغدغه های افراد تهیه نمی شود، مخاطبان خود را از دست می دهد؛ همین کارهای سفارشی را هم به افراد کاردان نمی دهند و سبب می شوند آثار تولید شده به جای اینکه عامل گسترش فرهنگ مقاومت باشد، به عاملی برای دور شدن مخاطب تبدیل شود.
شاه کرم با بیان اینکه خلاء کارهای تحقیقی و پژوهشی در حوزه تئاتر دفاع مقدس مشهود است، تصریح کرد: عده ای با مطالعه چند کتاب اقدام به تولید آثاری در حوزه دفاع مقدس کرده اند که جز آسیب به این حوزه دستاورد دیگری نداشته است؛ از سوی دیگر شاهد عدم اقبال به سوی کارگردانان مستقل و خارج از دایره کارهای سفارشی هستیم.
این کارگردان تئاتر حوزه دفاع مقدس در ادامه با بیان اینکه حمایت مردم و استقبال گسترده مخاطبان از آثار ارائه شده منجر به تغییر سیاست جشنواره های مقاومت شده است، افزود: البته در این مسیر شاهد برخی کارشکنی ها هستیم، به عنوان مثال در حالیکه اثر «تمام من همه عدو» در جشنواره مقاومت سال 92 عنوان برگزیده را به خود اختصاص داد؛ اما توفیق حضور در جشنواره تئاتر فجر پیدا نکرد!
وی بر لزوم تغییر در سیاست های جشنواره مقاومت تأکید کرد و گفت: کارشناسان و سیاستگذاران این جشنواره باید از جنس دفاع مقدس بوده و با آن دوران آشنا باشند، در غیر این صورت کیفیت جشنواره سیر نزولی خواهد داشت؛ عده ای که جشنواره ارزشی تئاتر مقاومت را فقط برای رزومه ی کاری خود برپا می کنند؛ دغدغه این حوزه را ندارند.
شاهکرم ادامه داد: از سوی دیگر برخی نیز هستند که با کارهای سفارشی می آیند و چند لوح می گیرند و فکر می کنند به دفاع مقدس خدمت کرده اند؛ در حالی که باعث دور شدن مردم از این حوزه می شوند؛ همین سیاست های نادرست است که امروز بسیاری از هنرمندان حوزه مقاومت خانه نشین شده و تن به کارهای سطح پایین نمی دهند.
وی با انتقاد از اینکه همین روند غلط در جشنواره تئاتر شهدای حرم نیز تداوم دارد، گفت: صدها جوان مؤمن و انقلابی جان خود را در دفاع از اعتقادات خود فدا کرده اند، اما عده ای فکر می کنند با یک فراخوان و فرصت یک ماهه برای جشنواره می توانند آثار فاخر در این حوزه جذب کنند.
این کارگردان تئاتر حوزه دفاع مقدس افراط و تفریط در روند حمایت از تئاتر مقاومت را از دیگر آسیبهای این عرصه برشمرد و گفت: یا از تئاتر مقاومت حمایت نمی کنند و یا با حمایت های بی حساب و کتاب آثار بی محتوا تولید شده است، از سوی دیگر شاهد افسانه پروری و پرداخت مسایل غیرواقعی در در تئاتر دفاع مقدس هستیم./935/202/ب2