حوزه علمیه به نیازهای کلان جامعه پاسخ دهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام علی جلائیان ظهر امروز در سلسله جلسات «حوزه انقلابی؛ پشتیبان نظام اسلامی» که در مدرسه عالی علمیه نواب برگزار شد، گفت: رهبر معظم انقلاب به ما یاد داده اند که اگر بخواهیم حوزه انقلابی بماند افزون بر نیازهای خود حوزه، نیاز های نظام هم باید از سوی حوزه پوشش داده شود.
معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خراسان رضوی با طرح این پرسش که «چگونه حوزه های علمیه سکولار می شوند؟» گفت: سکولاریسم زمانی اتفاق می افتد که منادی دین هستیم اما به دین فقط در حوزه مناسبات فردی توجه می کنیم و دین را پاسخگوی جامعه نمی دانیم. اگر ما امروز پاسخگوی نیاز های جامعه نباشیم ناخودآگاه دست نیاز به نظام های موجود در عالم دراز می کنیم. آنها در حوزه دانشی و علوم انسانی و در علوم تجربی صاحب ایده شده اند. یعنی حکومت اسلامی برای مدیریت در سطح کلان الگوی اقتصادی برگرفته از غرب را به کار می گیرد.
وی با اشاره به عوض شدن دوره های مدیریت اجرایی و ریاست جمهوری افزود: آیا ما نسبت به این تغییرات یک نظام ثابت دارای شاخصه های اسلامی برای حوزه اقتصادی داریم که مبتنی بر آن اقتصاد کشور را اداره کنیم؟ در هر دوره اجرایی گاهی دو نسخه و نظام اقتصادی مورد توجه قرار می گیرد و این نقص نظام ما است. متولی این بخش حوزه علمیه است. تاکید رهبر معظم انقلاب بر اسلامی سازی علوم انسانی مرتبط با همین مسأله است.
حجت الاسلام جلائیان با اشاره به فقدان الگوی کلان مدیریتی در کشور خاطر نشان کرد: گاهی سخنرانان و مشاورانی به حوزه علمیه دعوت می شوند که مباحث شان مبتنی بر روانشناسی غربی است و برای مدیریت خانواده و مدرسه نقشه می دهند؛ یا پایان نامه هایی وجود دارد که به صورت میان رشته ای از سوی طلبه های ما ارائه می شوند که ورود به مبانی دینی ندارند و با آوردن یک روایت ذیل فاکتور های روانشناسی غربی صورت اسلامی به آن داده اند.
معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خراسان رضوی با تأکید بر مسؤول بودن تک تک حوزویان در رابطه با این مساله فوق العاده مهم، گفت: رهبر معظم انقلاب پایبندی به ارزش های اسلام و انقلاب را معیار اسلامی بودن حوزه علمیه می دانند. پایبندی به اصول و مبانی اسلام چیزی جز همان چیزی که برای انقلاب تعریف می کنیم نیست و این موجب استمرار و استحکام طی کردن این مسیر می شود./202/820/ب1