روحانیان نقش مؤثری در رفع آسیبهای اجتماعی دارند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور بعدازظهر امروز در نخستین همایش بزرگداشت و تجلیل از خیرین حوزههای علمیه که در تالار آدینه برگزار شد با اشاره به آسیبهای اجتماعی مورد تأکید مقام معظم رهبری، اظهار داشت: در سالهای گذشته رهبری بر روی موضوعات متعددی از جمله تهاجم فرهنگی نظر داشتند، با وجود اینکه هنوز شبکههای مجازی به اندازه امروز رشد پیدا نکرده بود ایشان اعلام خطر کردند.
وی ادامه داد: تغییرات اجتماعی از دیگر مباحث مورد نظر رهبری بود، ایشان نظرشان بر این بود که تغییرات اجتماعی به سرعت در حال رخ دادن است و ما نمیتوانیم آن را متوقف کنیم، در واقع رهبری معتقد بودند که با وجود همجمههایی که از سوی رسانههای غربی متوجه ما است و همچنین مسائل سیاسی و اقتصادی روز این تغییرات به سرعت در حال رخ دادن است و نمیشود جلوی آن را گرفت.
وزیر کشور تأکید کرد: بحث سبک زندگی نیز از جمله موضوعات مورد نظر رهبر کشورمان بوده است که از همین تغییرات اجتماعی نشأت میگیرد، به دنبال این تغییر قطعا آسیبهای اجتماعی در جامعه رخ خواهد داد، به همین منظور ما در وزارت کشور یک مرکز رصد آسیبهای اجتماعی را تشکیل دادهایم، این مرکز تمام موضوعات و آمار و ارقام را زیر نظر دارد و در صدد است که آسیبهای اجتماعی را به صور جدی پیگیری کند.
رحمانی فضلی یادآور شد: در رابطه با آمار جمعآوری شده یک گزارش تهیه شد و خدمت مقام معظم رهبری ارائه گردید و ایشان نیز نظرات خودشان را دقیق در مورد هر موضوع اعلام داشتند، از این رو به دستور رهبری مقامات اجرایی و سران قوا خواسته شده در این جهت جلسهای برگزار کنند تا راهکارهای موجود را ارائه دهند.
وی افزود: در بیانات رهبری در این جلسات پنج موضوع در رأس همه آسیبهای اجتماعی قرار داشت که عبارتند از اعتیاد، حاشیه نشینی، مفاسد اجتماعی، مناطق بحران و خلاف؛ در این راستا ایشان دستور دادند که همه ارگانها در رفع این معظلات مسؤول هستند و باید با یکدیگر هماهنگ باشند، از این رو برای ایجاد این هماهنگی شورای اجتماعی تشکیل شد.
وزیر کشور با بیان اینکه با آسیبهای اجتماعی نمیتوان به صورت رسمی و دولتی برخورد داشت، خاطرنشان کرد: اقدام از این مسیر قطعا با موفقیت همراه نخواهد بود، برای نمونه قبل از اینکه بگذاریم فرد معتاد شود باید اقدامی کرد زیرا پس از اعتیاد خانواده پذیرش او را ندارند، پس پیشگیری یکی از مهمترین مراحل است.
رحمانی فضلی ابراز داشت: برای آنکه بتوانیم با آسیبهای اجتماعی مبارزه کنیم باید از مردم، جامعه روحانیت و گروههای مرجع نهایت استفاده را بکنیم، در سالهای گذشته بیش از 85 درصد از ترک اعتیاد به وسیله خود مردم انجام شده است.
وی در پایان گفت: روحانیان ما باید این مسأله را جدی بگیرند و در جهت آگاهی سازی مردم نیز حرکت کنند، همانگونه که امروزه جهان رفع معظلات خود را در دست کلیسا، جامعه مذهبی و افراد مهم و تأثیرگذار میبیند، زیرا آنها در رفع مشکلات اجتماع تأثیرگذار هستند./816/201/ب2