همایش نقش دیده بان های پیشگیری از وقوع جرم در کاهش جرائم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، همایش نقش دیده بان های پیشگیری از وقوع جرم در کاهش جرائم ظهر امروز با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، رییس دادگستری کرمانشاه و جمعی از مسؤولان و مدیران بانکی در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد.
این همایش با هدف بررسی روند مبارزه با جرائم و پیشگیری از وقوع جرم برگزار شد تا روند مبارزه با جرائم به سوی پیشگیری از وقوع جرم با هدف ایمن سازی محیط اجتماعی از ناهنجاری ها اصلاح شود.
مهمترین و مژثرترین ابزار پیشگیری، استفاده از ظرفیتهای اجتماعی است
محمد باقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ظهر امروز در همایش نقش دیده بان های پیشگیری از وقوع جرم در کاهش جرائم ابراز داشت: سیاست کیفری در دنیا از مباحث سزادهی به سمت موضوعات پیشگیری از جرم اصلاح مسیر کرده است.
وی افزود: سابقأ عکس العمل جامعه در مقابل افراد کج رفتار به مجازات آنها نظیر حبس، شلاق، جزای نقدی و مصادره و انفصال محدود می شد.
الفت تصریح کرد: ارتکاب جرائم هزینه های غیر قابل جبرانی را متوجه بزه دیدگان و جامعه مدنی می کند، خسارات معنوی موضوع اثرات وقوع جرم است که در هیچ نظامی از نظامات حقوقی دنیا روش قطعی و همه جانبه ای برای جبران آن شناخته نشده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان داشت: در نظام های حقوقی که به جبران خسارات معنوی مرتبط هستند همچون نظام حقوقی ایران دلایل قابل دفاعی برای کیفیت جبران این خسارات وجود ندارد، خسارات تشخیص داده می شوند اما جبران آن به تمامی صورت نمی گیرد.
این مسؤول خاطرنشان کرد: خسارات فردی و اجتماعی تمامأ آثار زشت جرائم و ناهنجاری های اجتماعی است بنابراین هیچ عقل سلیمی به وقوع جرم رضایت نداده و هیچ حاکم عاقل و دلسوزی به خسارت رساندن عده ای از شهروندان به عده ای دیگر راضی نخواهد شد.
الفت ادامه داد: عاقلانه ترین روش، پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاری اجتماعی است و دولت به تنهایی نمی تواند در این زمینه عمل کند بلکه مهمترین و موثرترین ابزار پیشگیری، استفاده از ظرفیتهای اجتماعی است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار داشت: پیشگیری صورت نمی گیرد مگر با دخالت مردم و هنر حکومتها این است که این ظرفیت لایزال مردمی را شکل دهند و با هنرمندی تمام، مسیر حرکت و چگونگی حرکت و زمان و عرصه و بستر حرکت قدرت اجتماعی را فراهم کنند.
نقش دیده بانها در پیشگیری از وقوع جرم، احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است
محمدرضا عدالتخواه رییس کل دادگستری کرمانشاه نیز با حضور در این همایش ابراز داشت: برای مبارزه با ناهنجاری ها تا زمانی که یک جامعه به رشد و تعالی نرسد هیچ ایده و اقدامی نمی تواند بازدارنده باشد.
رییس کل دادگستری کرمانشاه تصریح کرد: باید از بدو تولد فرزندان در نهاد مقدس خانواده و در مدرسه و در نهادهای مختلف اجتماعی و دانشگاه و اماکن و محلهای مختلف برنامه هایی برای رشد و ارتقای افراد وجود داشته باشد که این رشد و تعالی در اسلام همان تقوا است.
این مسؤول خاطرنشان کرد: سراسر آیات قرآن کریم انسانها را به تقوای الهی دعوت می کند و هدف انبیای الهی نیز از بعثت این بود که انسانها را به سوی رشد و کمال هدایت کرده و از ناهنجاری ها و گناهان دور کنند.
وی در ادامه بیان داشت: معصومان نیز قدرت گناه کردن دارند اما به درجه ای از کمال عقل رسیده اند که عواقب ناهنجاری و گناه را درک کرده و آن را ترک نموده اند.
عدالتخواه اظهار داشت: نقش دیده بانها برای پیشگیری از وقوع جرم، احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.
رییس کل دادگستری کرمانشاه مطرح کرد: باید فریضه مقدس و مبارک امر به معروف و نهی از منکر به نوعی در جامعه گسترش یابد که افراد از حالت بی تفاوتی نسبت به جرم خارج شوند.
وی در پایان خدمتگزاری به جامعه را توفیقی بی پایان دانست و گفت: نباید در جامعه از کنار ناهنجاری ها با بی تفاوتی گذر کرد زیرا بی تفاوتی به ناهنجاری به منزله امضا و تأیید و تصدیق آن است./857/203/ب2