۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۷
کد خبر: ۴۹۱۵۵۸
آیت الله مهدوی:

نوع دعا کردن در تحصیل نتیجه بسیار مؤثر است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که نوع دعا کردن در تحصیل نتیجه بسیار مؤثر است، گفت: وقت سحر زمان بسیار خوبی برای دعا کردن است.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دراصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق که شامگاه شنبه در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: بهترین راهکار برای ابراز پشیمانی کردن از رفتار گذشته جاری کردن ذکر یونسیه بر زبان است.

وی در ادامه مبحث راه های رسیدن به عصمت، افزود: در جلسات گذشته عرض کردیم یکی از راه های رسیدن به عصمت پاک شدن گناهان گذشته انسان است؛ بهترین راه برای پاک شدن گناهان استغفار کردن به درگاه الهی است.

آیت الله مهدوی ادامه داد: تمام اوقات شبانه روز فرصت مناسبی برای ارتباط برقرار کردن با پروردگار است ولی بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین(ع) بهترین وقت، زمان سحر است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان یک روایت، اظهار کرد: حضرت داوود(ع) از جبرئیل می پرسد که افضل اوقات چه زمانی است، حضرت جبرئیل در پاسخ حضرت داوود(ع) می فرماید، من نمی دانم افضل اوقات چه زمانی است ولی در زمان سحر، عرش الهی به لرزه در می آید.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: عرش الهی در اوقات مختلفی به لرزه در می آید که طبق روایتی که ذکر کردیم یکی از این اوقات، وقت سحر است؛ وقت سحر به دلیل این که برخی افراد مقرب به درگاه الهی دعا و تضرع می کنند، به لرزه در می آید؛ وقت سحر برای برطرف شدن مشکلات خاص، زمان بسیار خوبی است.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که تأثیرگذاری دعا رموز زیادی دارد، بیان کرد: مشکلات متعدد و مختلفی که برای انسان به وجود می آید با دعاهای مختلف مرتفع می شود و تأثیرگذاری دعا معلول رموز زیادی است که اگر رموزش را بدانیم، قفل مشکلات به راحتی باز خواهد شد.

مسؤول دفتر ولی فقیه در هلال احمر اصفهان گفت: یکی از رموزی که سبب باز شدن قفل مشکلات می شود، بیدار شدن در دل سحر و دعا کردن در این زمان است؛ مهم ترین چیزی که انسان را در دل سحر به خواسته هایش می رساند این است که در مشکلات به وجود آمده، خودش را مقصر بداند و بهترین راه برای مقصر معرفی کردن خود در درگاه الهی، ذکر یونسیه است.

وی با بیان یک مثال توضیح داد: زمانی که انسان در برابر کوهی فریاد می زند، کوه بازتاب صدای خودِ شخص را به گوشش می رساند، در این مسأله باید متوجه باشیم که کوه شروع کننده برای تولید صدا نبوده است بلکه فقط صدای خودِ شخص فریاد زننده را بازتاب داده است؛ در مشکلات به وجود آمده اگر انسان اظهار کند که خودش مقصر بوده است، خداوند مشکلش را مرتفع می کند، البته این در صورتی است که از اعماق دلش به این مسأله اذعان داشته باشد.

آیت الله مهدوی با بیان این که خداوند عمل اشتباه انسان را جبران می کند، افزود: خداوند در قرآن وعده داده است که اگر مؤمنی به اشتباهاتش اذعان داشته باشد، از مشکلات نجات پیدا می کند؛ این مسأله در ذکر یونسیه و راجع به حضرت یونس(ع) بیان شده است ولی برای عموم مؤمنان خط مشی بسیار خوبی است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: برای مرتفع شدن مشکلات نذر کردن خوب است ولی اگر با یک عالم دینی در این زمینه مشورت شود، نتیجه بهتری برای شخص گرفتار حاصل خواهد شد.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که اگر انسان حقیقتاً اشتباهاتش را به خودش مربوط نداند، نتیجه لازم حاصل نمی شود، گفت: باید در دلِ سحر گذشته پُر از اشتباه خود را مرور کنیم تا حسّ مقصر بودن در مشکلات برایمان ایجاد شود؛ اگر کسی حقیقتاً خودش را مقصر در درگاه الهی بداند، در دلِ سحر از خواب دل می کَنَد و متضرعانه با خداوند هم کلام می شود؛ سر تا پایمان پُر از غفلت و قصور و گناه است، نباید با خودمان فکر کنیم عیبی نداریم و به سبب این طرز تفکر از ابراز عجز کردن درب خانه خداوند باز بمانیم.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که نوع نگاه انسان به پروردگار گاهاً مشکل ساز است، گفت: یکی از مسائلی که انسان را از تأثیرات دعا بی نصیب می گذارد، طلبکارانه صحبت کردن با خداوند است؛ این حالت طلبکاری گاهاً با کلام تهدیدآمیز همراه می شود و عاملی برای دور ماندن انسان از خیرات خواهد شد؛ طلبکارانه یا تهدید آمیز با خداوند صحبت کردن نشانه بی معرفتی است، خداوندی که نسبت به بندگانش از مادر مهربان تر است هرگز نیت سوئی برای بنده اش ندارد.

وی ادامه داد: اقتضای مادر این است که از روی لطف و ملاطفت نیازهای فرزندش را برآورده کند و این مسأله در زمانی که انسان ابراز نیاز به مادرش نمی کند و مادرش از روی لطف به او ابراز علاقه می کند، بیشتر مشخص است؛ خداوندی که خالق مادر است و محبت عجیب او به فرزندانش را در دلش نهادینه کرده است، به طور قطع به بندگانش ارحم الراحمین است؛ در دعای معروفی که بعد از هر نماز در ماه مبارک رجب می خوانیم این مسائل بسیار زیبا بیان شده است؛ خطاب به خداوند می گوییم ای کسی که اگر کسی از تو درخواستی داشته باشد، اجابت می کنی، ای کسی که اگر کسی از تو مسألت نکند و حتی تو را نشناسد به او لطف داری، پس همه خیرها را به من بده و من را از همه بدی ها محافظت کن.

آیت الله مهدوی ادامه داد: مشکلات انسان نوعاً از جانب خودش به وجود آمده است پس باید برای برطرف کردن مانعی که ایجاد کرده است، قدم بردارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: فردی در شهر تهران چلوکبابی زده بود و کسبش رونق زیادی گرفته بود تا جایی که روزانه سه دیگ برنج با چلوکباب را به مشتری ها می فروخت، بعد از مدتی فروش غذایش به یک سوم کاهش پیدا کرد ولی دلیل خاصی برای این مسأله نیافت تا این که به شیخ رجبعلی خیاط مراجعه کرد و دلیل این مسأله را پرسید، شیخ رجبعلی خیاط به او گفته بود، فرد سیدی چندین بار به تو مراجعه کرد و هر بار تقاضای غذای نسیه ای از تو داشت، بعد از دو بار که به او غذا به صورت نسیه دادی، بار سوم به او بی احترامی کردی و آبروی او را با رفتار بسیار بدی بُردی، این رفتار تو سبب شده است که رزق تو کاهش پیدا کند، پس باید آن شخص را پیدا کنی و از او حلالیت بطلبی.

وی در ادامه داستان افزود: بعد از این که این صحبت های شیخ رجبعلی خیاط به پایان می رسد آن شخص کباب فروش به بازار می رود و آن سید را پیدا می کند و ضمن این که از او حلالیت می طلبد به او می گوید هر روز به مغازه من بیا و به صورت مجانی چلوکباب بخور، آن شخص سید نیز او را حلال می کند و بعد از این که به مغازه او مراجعه می کند، فروش غذا به حالت عادی بازمی گردد./867/۲۰۱/ب2

ارسال نظرات