۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۴
کد خبر: ۴۹۴۸۵۰
عضو هیأت علمی دانشگاه قم خبرداد؛

همایش بین المللی «اتحاد حقوقی جهان اسلام» در مشهد برگزار می شود

حجت الاسلام وحدتی شبیری گفت: پس از برگزاری همایش ملی و منطقه ای «اتحاد حقوقی جهان اسلام» در قم و کشورهای اسلامی، همایش بین المللی آن آبان ماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار می شود.
نشست خبری همایش ملی اتحاد حقوقی جهان اسلام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید حسین وحدتی شبیری در نشست خبری همایش ملی «اتحاد حقوقی جهان اسلام» با بیان این که همگرایی و اتحاد از تعالیم دین مبین اسلام است که قرآن کریم در آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعا»بر آن مهر تأیید گذاشته است، گفت: از ابتدای اسلام ایده اتحاد در دستور کار رهبران اسلامی قرار گرفته و بر اتحاد تأکید فراوان دارند.

دبیر علمی همایش ملی اتحاد حقوقی جهان اسلام اظهار داشت: اتحاد میان مسلمانان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و از همین جهت در قانون اساسی هم از دستورات قانونی اسلام است.

وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همه ساله هفته وحدت داشته ایم و سالروز میلاد مبارک پیامبر اعظم(ص) مراسم وحدت و کنفرانس های بین المللی برگزار می شود.

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه قم ابراز کرد: این که به شکل تخصصی بر محور حقوق و همگرایی حقوقی تأکید شده باشد در جهان اسلام سابقه نداشته است؛ از همین جهت این ایده در میان حقوقدانان ما مطرح شد تا نوعی همگرایی و اتحاد میان حقوقدانان ایجاد کنیم به ویژه در شرایط فعلی که دشمان سعی دارند میان مسلمانان افتراق و دشمنی ایجاد کنند.

وی خاطرنشان کرد: این ایده در جلسات متعدد هم اندیشی که در شهرهای مختلف در دانشگاه های حقوق برگزار شده بود به بحث مشترک گذاشته شد و همه ما را تشویق به برگزاری این همایش کردند.

حجت الاسلام وحدتی شبیری بیان داشت: برای این که این همایش سازمان مشخصی داشته باشد به این نتیجه رسیدیم که باید این همایش مرحله به مرحله باشد؛ ابتدا باید میان حقوقدانان دانشگاهی و علمای حوزه همگرایی و اتحاد ایجاد شود، سپس میان علما و حقوقدانان مسلمان ایران و در نهایت حقوقدانان سایر کشورهای جهان اسلام با هم ارتباط برقرار می کنند.

وی تصریح کرد: تا پیش از اقدام برای برگزاری این همایش، از حقوقدانان کشور خود هم اطلاع کافی نداشتیم؛ از زمانی که این حرکت علمی آغاز شده میان حقوقدانان داخلی کشور تا حدودی این دوستی ایجاد شده و در این همایش، همگرایی حقوقدانان داخلی بیشتر خواهد شد.

دبیر علمی همایش ملی اتحاد حقوقی جهان اسلام اظهار داشت: مرکز تحقیقات استراتژیک نیز ما را در این زمینه یاری کرده و دو جلسه هم اندیشی با حقوقدانان این مرکز داشته ایم؛ در شهر مقدس مشهد، اصفهان و قم جلسات متعددی برگزار شده و از سایر مراکز علمی دانشگاهی و حوزوی بهره گیری شده است.

وی ابراز کرد: شورای سیاست گذاری علمی این همایش برای حرکت علمی و همایش ها برنامه ریزی می کند؛ در زیر مجموعه این شورا بخش علمی و اجرایی قرار دارد که کارهای اجرایی این همایش ها را دبیرخانه همایش انجام می دهد.

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه قم گفت: کمیسیون حقوق عمومی، خصوصی، جزا و بین الملل از کمیسیون های این همایش هستند که هر کدام یک دبیر علمی دارند و در برنامه کمیسیون ها حضور دارند و نظرات خود را ارائه می کنند.

وی خاطرنشان کرد: پس از همگرایی، پروژه های مشترکی ارائه خواهد شد تا وضعیت حقوق در کشورهای اسلامی ارتقا پیدا کند؛ حقوق کشورهای اسلامی با حقوق کشورهای مدرن همزمان پیش نرفته و با تکیه بر فقه اسلامی باید این مسیر را پیش ببریم و با ترکیب تجارب کشورهای مدرن و اسلام، الگوی متناسب با کشورهای اسلامی را استخراج کنیم.

حجت الاسلام وحدتی شبیری ابراز داشت: ایده این همایش و حرکت علمی استوار بر این است که دین و مذهب نه تنها مانعی برای حضور حقوقدانان نیست بلکه کتاب، دین و پیامبر واحد از عوامل اثرگذاری هستند که می توانند ما را موفق تر از تجربه غربی ها در زمینه حقوقی برسانند.

وی ادامه داد: غربی ها به دلیل احساس نیاز مادی و امنیتی در کنار هم بوده اند در حالی که ما افزون بر مشکلات اقتصادی، مشکلات معنوی هم داریم و باید اسلام یک دست واحد باشد که این زمینه خوبی است برای این که مسلمانان جهان را در کنار هم جمع کند.

دبیر علمی همایش اتحاد حقوقی جهان اسلام گفت: مشکل مشترک سرزمین های اسلام پدیده تروریسم است که اگر حقوقدانان گردهم آیند و هم اندیشی کنند این مشکل و بسیاری از مشکل های دیگر حل خواهد شد؛ همچنین جرم های سازمان یافته بین المللی مثل تولید و صادرات مواد مخدر از سوی برخی کشورهای اسلامی از دیگر مشکلاتی است که می تواند حل شود.

وی به شخصیت های حاضر در این همایش اشاره کرد و گفت: حجت الاسلام والمسلمین سید مصطفی محقق داماد نخستین سخنران این همایش خواهد بود؛ آیت الله علیدوست و آیت الله کعبی هم از شخصیت های برجسته حقوقی هستند که در کمیسیون ها حضور دارند.

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه قم افزود: بیش از 120 مقاله به همایش رسیده که برخی از این مقالات در همایش ارائه و نقد می شوند؛ در بخش دیگر هر یک از کمیسیون ها به مدت 45 دقیقه به ارائه گزارشی می پردازد.

وی با بیان این که چهار مقاله برتر در این همایش جایزه خواهند گرفت، ادامه داد: این حرکت علمی به صورت رسمی از سنندج کردستان آغاز شد که از ماموستاهای اهل سنت در آن همایش حضور پیدا کرده و نظراتی اظهار کردند و در همایش پیش رو نیز حضور پیدا خواهند کرد.

حجت الاسلام وحدتی شبیری اظهار داشت: شعار ما همگرایی است و با توجه به آزمونی که ما در داخل کشور داشتیم متوجه شدیم که ظرفیت های زیادی وجود دارد؛ از طرف دیگر بسیاری از کشورهای اسلامی دغدغه همگرایی حقوقی دارند.

وی خاطرنشان کرد: پیش از برگزاری همایش ملی اتحاد حقوقی جهان اسلام با مراجع تقلید دیدارهایی انجام شده است؛ در روزهای گذشته با حضرات آیات نوری همدانی و جوادی آملی دیدار داشته ایم و عصر امروز هم با حضرت آیت الله مکارم شیرازی دیدار خواهیم داشت.

مدیر علمی همایش ملی اتحاد حقوقی جهان اسلام گفت: پس از این همایش ملی، در کشورهای اسلامی مثل عراق، افغانستان و هند و دیگر کشورهای اسلامی کنفرانس های منطقه ای را خواهیم داشت.

وی در پایان بیان داشت: پس از برگزاری همایش های منطقه ای در کشورهای اسلامی، یک کنفرانس بین المللی در مشهد مقدس برگزار می کنیم در این همایش جمعی از مسلمانان حقوقدان دغدغه مند گردهم می آیند./840/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات