پيروزي در انتخابات با تضعيف يكديگر امكان پذير نيست
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيتالله عبدالنبي نمازي دوشنبه شب در سيصد و سي امين جلسه تفسير قرآن در مسجد حضرت قائم(عج) در تفسير آيات 160 تا164سوره مباركه آل عمران، گفت: خداوند درآيه 160 مي فرمايد ‹‹إِنْ يَنْصُرْکُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْکُمْ فَمَنْ ذَا الَّذي يَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَي اللَّهِ فَلْيَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ›› شأن نزول اين آيه براي اين است كه عده اي از سپاهيان اسلام در جنگ هاي صدر اسلام تصور ميكردند حالا كه ما ايمان آورديم و در ركاب پيامبر هستيم، خدا هم بايد ما را در جنگ ياري كند تا بردشمن پيروز شويم.
وي افزود: خداوند نيز در جواب اين عده مي فرمايد، ميزان و ملاك نصرت خدا در گرو رعايت قوانيني است كه در نظام هستي و نظام تكوين قرارداده ام، عالم دنيا، عالم تكوين و عالم تثبيت است و هر پديده اي كه بخواهد به وجود بيايد تابع مقررات خاص خودش است و بنا نيست كه دنيا با معجزه اداره شود و پيامبر براي هركاري كه اينها مي خواهند انجام دهند، معجزه كند.
آيت الله نمازي ادامه داد: معجزه براي جاهاي مخصوصي است و اينگونه نيست كه مبنا و نظام حركت زندگي در جامعه بشر مبتني براعجاز باشد، چرا كه هر چيزي بايد قانون داشته باشد و براساس قانون اداره شود، بنابراين اگر مسلمان ميخواهند بر جبهه كفر پيروز شوند، پيروزي و غلبه بر دشمن راه و روش و فرمولي دارد، نيروي لازم، آشنايي با آداب و فنون و تاكتيكهاي جنگي و از موقعيت جغرافيايي دشمن اطلاع داشته باشيد.
وي يادآور شد: خداوند به اين افراد مي فرمايد، شما چه انتظاري از من داريد، برويد ابتدا وظيفه خود را انجام دهيد و ابزار مورد نياز جنگي را فراهم كنيد چرا كه هر كاري بايد از طريق اسباب آن انجام شود و بدون سبب هيچ مسببي پديد نمي آيد و معجزاتي مانند معجزه حضرت عيسي و مريم يك مورد خاص و استثنايي است اما نظام هستي، نظام آفرينش و نظام تكوين، قانون خودش را دارد.
نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: خداوند مي فرمايد ‹‹وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ›› مسلمانان ابزار جنگ را آماده كنيد تا آنجايي كه توان داريد و قدرت علمي شما كار مي كند تجهيزات و سلاحهاي پيشرفته را براي مقابله با دشمن بسازيد.
آيت الله نمازي افزود: معجزه اين آيه اين است كه نگفته چه سلاح جنگي بسازيد خداوند نگفته سلاح هسته اي يا اتمي تهيه كنيد، بلكه گفته تا آنجايي كه توان علمي و مادي شما اجازه ميدهد براي مقابله با دشمن آماده شويد نه اينكه سرجاي خود بنشينيد و ايه الكرسي بخوانيد و از خدا بخواهيد شما را بر دشمن پيروز كند.
وی ادامه داد: نصرت خدا براساس يك فرمولهاي معيني نازل ميشود، معجزه آسا نيست، بايد وظيفه خود را انجام دهيد و چنانچه كارهاييكه بايد انجام بدهيد اعم از آموزش ها وتاكتيكها و تجهيزات را آماده كرديد، بعد نوبت ما است و اگر خدا به ياري شما بيايد، احدي نمي تواند بر شما پيروز شود.
آيت الله نمازي، افزود: همانگونه كه امروز رهبر معظم انقلاب فرمانده كل قوا، در جلسات خصوصي با فرماندهان نيروهاي مسلح و در جلسات عمومي به مردم توصيه ميكند به دليل اينكه اسلام در معرض تهاجم دشمن است، پيشرفته ترين سلاح هاي جنگي را تهيه كنيد تا براي مقابله با دشمن آماده باشيد و از سوي ديگر معظم له همه را به وحدت توصيه ميكند چرا كه در صورت بروز اختلاف و تفرقه، دشمن از تفرقه بين شما سوء استفاده ميكند، بنابراين اينگونه نيست كه با يكديگر اختلاف داشته باشيد و خداوند نيز نصرت خودش را براي شما نازل كند.
نماينده ولي فقيه در كاشان ادامه داد: اينگونه نيست كه در انتخابات از يك طرف با هم اختلاف داشته باشيد و يكديگر را تضعيف كنيد و از طرف ديگر با خواندن آيت الكرسي از خداوند بخواهيد تا در انتخابات پيروز باشيد.
وي با اشاره به اينكه خداوند در آيه 161 سوره مباركه آل عمران مي فرمايد ‹‹وَ ما کانَ لِنَبِيٍّ أَنْ يَغُلَّ وَ مَنْ يَغْلُلْ يَأْتِ بِما غَلَّ يَوْمَ الْقِيامَةِ ثُمَّ تُوَفَّي کُلُّ نَفْسٍما کَسَبَتْ وَ هُمْ لا يُظْلَمُونَ›› گفت: خداوند در اين آيه مي فرمايد، انبياء را كه من بعنوان خليفه و نماينده و فرستاده ام براي شما نصب ميكنم اهل دغل بازي و حقه بازي و فريب و خدعه نيستند بلكه در انجام وظيفه، صاف و صادق هستند و هركس اهل غل و غش و خيانت باشد در قيامت با همان خيانتي كه در دنيا انجام داده است مشهور ميشود.
آيت الله نمازي ادامه داد: مسلمانان بايد مراقب باشند و اهل غل و غش و خدعه و نيرينگ نباشندكه هيچ پيامبري اينگونه نيست و در روز قيامت هركس بر اساس اعمال و رفتاري كه در دنيا داشته است، پاداش آن را دريافت خواهد كرد و خداوند براساس عدل و استحقاق به اعمال انسان ها رسيدگي ميكند.
وي افزود: خداوند در آيه 162 سوره مباركه آل عمران مي فرمايد: ‹‹فَمَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَ اللَّهِ کَمَنْ باءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللَّهِ وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصيرُ›› در اينجا يك مسأله را به قضاوت و داوري گذاشته است، برخي از افراد عملكرد خوبي دارند و به دنبال اين هستند كه ببيند خدا از آنها چه مي خواهد تا همان كار را انجام دهند.
نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: برخي به دنبال تحصيل علم به ويژه فنون قرآني، تحصيل فقه و اخلاق هستند و برخي هم به دنبال شرّ و فساد و گناه هستند، بنابراين خداوند به آنها مي فرمايد، به وجدان خودتان مراجعه كنيد ببينيد، كداميك از شما كارشان درست است، كسي كه بدنبال تحصيل رضوان و رضايت خدا است بهتر است ،يا اينكه كسي كه دنبال سركشي و گناه است.
آيت الله نمازي افزود: خداوند در 163 سوره مباركه آل عمران مي فرمايد ‹‹هُمْ دَرَجاتٌ عِنْدَ اللَّهِ وَ اللَّهُ بَصيرٌ بِما يَعْمَلُونَ›› آيه انسانها را داراي درجه و رتبه معرفي كرده است چون انسانهاي موحد هريك داراي مراتب و درجاتي هستند، چرا كه هم خوبان داراي سلسله مراتب هستند و هم بدها داراي سلسله مراتب و درجات متفاوت آن هم براساس عدالت و حق هستند.
وي ادامه داد: بهشت نيز مانند شهرها كه محله پايين و بالا دارد داراي درجات است و بهترين جاي بهشت براي موحدان است به طوري كه رتبه برخي به اندازه اي بالا است كه همسايه پيامبر هستند هر روز پيامبر را زيارت ميكنند و برخي ديگر هفته اي يكبار، دو هفته اي يكبار و براساس درجه بندي داراي درجات متفاوت در بهشت هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبري گفت: خداوند در آيه 164 سوره مباركه آل عمران مي فرمايد: ‹‹أَلَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَي الْمُؤْمِنينَ›› خداوند از طرف خودش يك نماينده در بين شما نصب كرد و او يك نعمت است تا مراقب و معلم شما باشد ‹‹إِذْ بَعَثَ فيهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ›› اين هم يك نكته است، پيامبري را كه ما براي شما فرستاديم از جنس خودتان است چرا كه اگر از جنس فرشته بود ارتباط شما با او مشكل مي شد.
آيت الله نمازي افزود: خداوند در ادامه اين آيه ميفرمايد ‹‹يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَکِّيهِمْ›› اين پيامبر آيات خدا و دلايل و شواهدي كه دلالت بر وجود خدا است واين نظام هستي بدون خدا نمي تواند باشد را براي شما بيان ميكند و شما را پاكسازي مي كند، چرا كه در وجود انسان صفات فاضله و صفات رذيله است و خداوند خوبي ها و بدي ها را در وجدان انسان قرار ميدهد و پيامبر خدا نيز شما را رذايل كه كبر و حسادت و غرور را منع و تشويق به صفات نيك و تواضع و فروتني ميكند و ‹‹ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفي ضَلالٍ مُبينٍ›› آيات و حكمت و اخلاق را به انسانها آموزش مي دهد.
شايان ذكر است، درس هاي تفسير قرآن آيت الله عبدالنبي نمازي، نماينده ولي فقيه در كاشان از 26 تيرماه سال 86 از حسينيه حضرت علي اكبر(ع) كاشان آغاز شد و در ادامه مسجد صادقيه، مسجد اعظم كرسي و اكنون سيصد و سي امين جلسه تفسير قرآن ايشان در مسجد حضرت قائم(عج) كاشان برگزار شد و تاكنون 4 جلد از تفسير قرآن ايشان به چاپ رسيده و جلد پنجم نيز آماده شده است./1307/۲۰۱/ب2