سرنوشت حریم خصوصی در دنیای شیشهای فضای مجازی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، مجتبی جعفری، قائم مقام مرکز ملی فضای مجازی در آیین افتتاحیه مرکز مدیریت راهبردی افتا با اشاره به گسترش روز افزون استفاده مردم از فضای مجازی عنوان کرد: امروزه به جرات می توان گفت که مردم در این فضا زندگی کرده و بخش اعظمی از وقت خود را با موبایل و شبکههای مختلف حتی کسب و کار در این این فضا سپری می کنند.
وی با بیان اینکه نگرش امروزی به فضای مجازی، فقط به عنوان حوزه فناورانه نیست و فضایی اجتماعی تلقی می شود ادامه داد: فضای مجازی مزایا و تهدیدات و چالش هایی دارد ولی ما در مقایسه با کشورهای دیگر جهان به صورت منفعلانه وارد این این فضا شده ایم.
قائم مقام مرکز ملی فضای مجازی کشور در ادامه سخنان خود گسترش استفاده از فضای مجازی را عامل مهمی در ارتباط با از بین رفتن مرزهای جغرافیایی دنیا دانست و تصریح کرد: بسیاری از فعالیت های اقتصادی امروزی نیز در این فضا انجام می شود و در آینده ای نزدیک، اقتصاد سنتی را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
جعفری با تأکید بر لزوم افزایش تعداد شرکت های فعال در این حوزه گفت: شرکت های نوپایی که در این زمینه شکل می گیرد بعد از مدتی ارزش اقتصادی زیادی می یابند.
وی با اشاره به برخی از مهم ترین مزایا و معایب فضای مجازی تصریح کرد: فضای مجازی جامعه شیشه ای است و حفظ حریم خصوصی افراد با یک چالش جدی مواجه است. حرکت های اجتماعی هم از طریق فضای مجازی قابل تشخیص خواهد بود و حریم اجتماعی هم در این فضا در معرض خطر قرار می گیرد.
قائم مقام مرکز ملی فضای مجازی در کشور همچنین در ادامه از گسترش روزافزون بازی های مختلف یارانه ای در سطح جهانی خبر داد و عنوان کرد: این بازی ها با استقبال روزافزون اقشار مختلف مردم مواجه هستند ولی اکثریت مردم نمی دانند که استفاده از آن ها هم باعث روانشناسی و روانسجی خود آن ها و هم باعث روانسازی جامعه می شوند.
وی ایجاد فرهنگ ناموزون در کشورها را یکی از نتایج گسترش روزافزون دنیای سایبر دانست و افزود: در حال حاضر، فضای مجازی می تواند جریان سازی خوبی در حوزه های مختلف داشته باشد و ما باید در زمینه تاثیرگذاری هرچه بیشتر در جامعه از طریق فضای مجازی اقدام کنیم و جریان سازی بیشتری داشته باشیم.
جعفری با اشاره به افزایش کارکرد آموزشی فضای مجازی در کشور گفت: شبکه ها و زیرساخت های لازم در این حوزه را ایجاد کرده ایم ولی متاسفانه بهره برداری اقتصادی بسیار قلیلی داریم.گردش مالی فضای مجازی در کشور 34000 میلیارد تومان است در حالی بسیاری از کشورهای همسایه وضعیت نسبتا قابل قبولتری در این حوزه دارند.
وی مدیریت خوب فضای مجازی در کشور را نیازمند یک نظام تنطیم مقرراتی دانست و افزود: برای مدیریت این فضا به یک نظام تنظیم مقرراتی نیاز داریم و در حال انجام برخی فعالیت ها برای مدیریت خوب این حوزه باهدف بهره برداری بیشتر اقتصادی و کاهش معضلات و چالش های مختلف هستیم.
قائم مقام مرکز ملی فضای مجازی کشور با تاکید بر لزوم توجه به ایجاد اشتغال پایدار در حوزه فضای مجازی ابراز کرد: اخیرا کارگرهی با عنوان اقتصاد نوین و اشتغال آغاز بکار کرده و در این زمینه فعالیت می کند. اشتغال فضای مجازی، دانایی محور است و دانایی که تبدیل به پول می شود باعث ایجاد اقتصاد می شود.
وی در ادامه سخنان خود ابراز کرد: همانطوری که در فضای واقعی، دولت ها مکلفند که امنیت مردم را در جامعه تامین کنند در جامعه جدید و همان فضای مجازی هم مکلف به فراهم کردن امنیت مردم است که خوشبختانه در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.
جعفری بر لزوم ورود بخش خصوصی در ارتباط با حوزه اقتصادی افتا خبر داد و ادامه داد:از تمامی شرکت های فعال در این زمینه برای فعالیت دعوت می کنیم تا از تمام توان کشور برای ایجاد امنیت بهتر و پایدارتر استفاده کنیم و این اطمینان را می دهیم که رقیب بخش خصوصی نیستیم./۹۹۸/د۱۰۱/س