مسجد ظرفیت بالایی در هدایت فعالیتهای فرهنگی و سیاسی جامعه دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سعید کرمی معاون فرهنگی اجتماعی امور مساجد در نشست خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد که پیش از ظهر امروز در مجموعه فرهنگی محراب برگزار شد، گفت: غباروبی مساجد در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان عاملی برای ایجاد شور و شوق است.
معاون فرهنگی امور مساجد با بیان اینکه هدف نگاه از عطرافشانی و غباروبی در مساجد استفاده از ظرفیت های مغفول مانده مساجد است، عنوان کرد: مساجد محلی هستند که میتوانند تمام فعالیتهای فرهنگی و سیاسی جامعه را در مسیر درست خود هدایت کنند.
حجت الاسلام کرمی با اشاره به اینکه انقلاب ما از مساجد شروع شد و جنگ و دفاع مقدس ما را مسجد اداره کرد و 97 درصد رزمندگان را مسجد تامین کرد، اظهار داشت: امروز نسل جوان و مدیران انقلابی را نیز مسجد تربیت کرده و تحویل جامعه داده است بنابراین باید از این ظرفیت بیشتر استفاده کرده و آن را معرفی کنیم.
وی بیان داشت: ما در مرکز رسیدگی به مساجد تلاش کردیم از فضای روزمره و اقتضایی نگاهها را به سوی راهبردهای مدیریت مساجد سوق دهیم که در این راستا اقدامات خوبی رخ داده است.
معاون فرهنگی اجتماعی امور مساجد با بیان اینکه در برخی اقدامات بحث جوان سازی مساجد را در دستور کار قرار دادیم که خدمت به مساجد فراهم شود، ابراز کرد: اگر شخصیت نسل جدید با مساجد گره بخورد به لحاظ فرهنگی آینده بهتری برای جامعه رقم خواهند خورد.
حجت الاسلام کرمی با اشاره به اینکه در تهران 200 مسجد مجری طرح پیوند مسجد و مدرسه هستند که ارتباطات خوبی بین مدارس و مساجد برقرار کردند، گفت: از دیگر اتفاقات این بوده که در تهران 94 مسجد داشتیم که مجری اعتکاف دانش آموزی بودند.
معاون فرهنگی اجتماعی امور مساجد درباره رفتار کریمانه با بانوان در مساجد، عنوان کرد: بانوان جمعیت قابل توجه جمعیت مساجد هستند، یک فرهنگسازی بین ائمه جماعات خدام و مومنان صورت گرفته که نگاه تکریمی و برخواسته از تجربه نسبت به بانوان داشته باشد، از جمله این اقدامات در تهران در فضای فیزیکی راه اندازی آسانسور و برنامه های نرم افزاری خدمات اجتماعی و تربیتی از جمله برنامه های سال گذشته بود.
حجت الاسلام کرمی با اشاره به دیدار اهالی مساجد با رهبر معظم انقلاب طی سال گذشته، اظهار داشت: در بسیاری از سرفصل ها اقدامات عملی ما شروع شده است، همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند مساجد باید برقرار باشد، به لطف خدا آمار نماز جماعت صبح در 1300 مسجد نماز صبح به جماعت برگزار می شود.
وی بیان داشت: ستادی راهاندازی شده است که شناخت مسیرهای پر تردد اصلی را بررسی کرده که مسجدی نباشد خارج از وقت نماز بسته باشد، این برنامه تا پایان امسال کامل خواهد شد.
معاون فرهنگی اجتماعی امور مساجد ابراز کرد: اخیرا روز نیمه شعبان با همت جمعی از مومنان دفتر خیرین مسجدساز تهران راه اندازی شده است در تهران با وجود اینکه پایخت و ام القرای جهان اسلام است اما فقیرترین شهر کشور در زمینه مساجد است امید که با حضور مردم و خیرین مسجدساز این مشکل برطرف شود.
حجت الاسلام کرمی گفت: با حضور خیرین طی یک یا دو دهه گذشته خلأ بسیاری از مساجد برطرف شده است، مسجد محیط تربیت آینده فرزندان ماست، پیامبر(ص) فرمودند: جوانی که اهل مسجد و مداومت بر نماز جماعت داشته باشد در نهایت هدایت خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه مسجد انسان ساز است، خاطرنشان کرد: مسجد محل حل منازعات اجتماعی، محل پاسخگویی به نیازهای جامعه است که می تواند بصیرت افزایی را ارتقا دهد.
معاون فرهنگی اجتماعی امور مساجد عنوان کرد: مسجد طی سال های متوالی بعد از انقلاب میزبان انتخاباتها بوده است امید که همواره حسن میزبانی را شاهد باشیم و حضور حداکثری مردم شکوه و عظمت انقلاب را به رخ دنیا بکشد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ خدمت افتخاری از دیگر برنامههای ما است که در هماهنگی با صدا و سیما تبلیغ خواهد شد، بیان داشت: خادمان افتخاری ساعاتی را در مسجد حضور خواهد داشت که مومنان بتوانند از مساجد استفاده لازم را ببرند.
معاون فرهنگی اجتماعی امور مساجد درباره هشتک خادم افتخاری که بسیاری با آن عکس انداختند، ابراز کرد: امید که با این اقدام فرهنگ سازی شده و حضور مردم به عنوان خادم افتخاری گسترش یافته و فراگیر شود.
حجت الاسلام کرمی گفت: ما نقش هدایتی حمایتی و نظارتی بر مساجد را داریم بنابراین تمام توجه برنامه های آموزشی و توجیهی خود را برای حضور جوانان در مساجد مهیا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به همت یکی از ائمه جماعات مسجدی در اسلام شهر طی ارتباط با مدارس اطراف توانسته است 250 نوجوان را به صورت ثابت جذب مسجد کند، برای همه مدارس اطراف مسجد اردوی مشهد برگزار کرده در بسیاری برنامه های دیگر دانشآموزان حضور دارند.
معاون فرهنگی اجتماعی امور مساجد درباره افق طرح مسجد و مدرسه عنوان کرد: یکی از مطالبات رهبری تقویت کارکردهای اجتماعی مسجد است ما هم دنبال طرحی هستیم که استانداردهایی را طراحی و انتخاب کرده و به سایر مساجد تسری دهیم.
وی بیان داشت: راه اندازی مراکز خیریه در مساجد، ایجاد مراکز مشاوره برای آموزش زوجین و حل اختلافات آنها، ایجاد مهدهای کودک قرآنی، ایجاد ستادهای کارآفرینی، تجمیع صندوقهای قرضالحسنه، از جمله ظرفیتهایی است که باید به همه مساجد تعمیم دهیم.
معاون فرهنگی اجتماعی امور مساجد ابراز کرد: امسال ما در ماه رمضان با استفاده از ظرفیت مردمی فضای مساجد را عقیدتی خواهیم کرد./201/966/ب1