حضور در انتخابات حق هر ایرانی برای دخالت در سرنوشت خود
حجت الاسلام جواد حبیبی تبار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، نقش و جایگاه مردم در نظام اسلامی را بسیار مهم دانست و گفت: حکومت اسلامی در صدر اسلام زمانی شکل می گیرد که امر بیعت مردم با پیامبراکرم(ص) انجام می شود.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی ادامه داد: پس از تشکیل حکومت اسلامی از سوی پیامبر اکرم(ص) بحث خلافت ظاهری امام علی() مطرح است که خود وی بیان می کند من به جهت حضور و درخواست مردم حکومت بر آنها را پذیرفته ام، یعنی تعین تکلیف بر حاکم اسلامی زمانی صورت می گیرد که مردم دست بیعت را به سوی او دراز کنند.
وی با تصریح بر این که تشکیل حکومت منوط بر حضور مردم است، اظهار کرد: در صورت عدم حضور مردم حتی اگر امام معصوم(ع) به صورت ظاهری در میان مردم حضور داشته باشد دارای نفس تولیت نخواهد بود؛ در عصر غیبت نیز این گونه است همان گونه که علمای بزرگی برای تشکیل حکومت اسلامی تلاش کردند اما به دلیل عدم پشتیبانی مردم از آنها به نتیجه نرسیدند.
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی حقوق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: قوام حکومت اسلامی به قوام قوه مجریه است به دلیل این که مهمترین قوا در کشور قوه مجریه است زیرا این قوه است که مصوبات قوه مقننه را اجرا می کند و وجود قوه قضاییه نیز نظارت بر اجرا است.
وی ادامه داد: بنابرآنچه که گفته شد حضور مردم در انتخابات تکلیف است، به دلیل این که اگر مردم در انتخابات حضور پیدا نکنند یا حضور کمرنگ باشد حکومت تضعیف خواهد شد و چنین کاری قبیح است؛ حق بودن نیز به معنای این است که دیگران دخالتی در آن ندارند بنابر این باید گفت هر ایرانی باید با حضور در انتخابات برای سرنوشت خود تصمیم گیری کند و دیگران حق دخالت در آن را ندارند./1324/ت۳۰۲/ی