۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۴
کد خبر: ۴۹۸۹۷۶
حجت الاسلام پناهیان:

دینداری افراد در موضع گیری‌های سیاسی سنجیده می‌شود

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه مسلمانان با امتحان‌های سیاسی مورد آزمایش قرار می‌گیرند، گفت: اصلی‌ترین امتحان ها برای دینداری و سنجش تقوا و خلوص انسانها در موضع گیری‌های سیاسی است.
حجت الاسلام پناهیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته در سلسله جلسات درس اخلاق در هیأت شهدای گمنام منیریه، با اشاره به دلایل بحران مقبولیت رهبران دینی در حاکمیت سیاسی، گفت: تاریخ گواه بر عدم مقبولیت سیاسی اولیای الهی و رهبران دینی در حاکمیت سیاسی است.

وی با بیان اینکه مسلمانان پس از رحلت رسول خدا با غصب جایگاه خلافت عدم مقبولیت سیاسی رهبران دینی را در جامعه اسلامی به منصه ظهور رساندند، ادامه داد: غصب خلافت حاصل و نتیجه تصمیم گیری یک شب غاصبان نبود بلکه کلید این حرکت از همان دوران حیات پیامبر(ص) زده شده بود.

حجت الاسلام پناهیان اضافه کرد: پیامبر(ص) در دوران حاکمیتشان از بازگو کردن برخی امور امتناع می‌ورزیدند این امر به سبب نگرانی ایشان از افکار عمومی حاکم در جامعه اسلامی بود. افکار عمومی موجود در مدینه به حدی جدی بود که در هنگام وحی مسلمانان از رسول خدا(ص) چنین سوال می‌کردند که آیا این کلام سخن توست یا اینکه وحی الهی است؛ اینگونه پرسش‌ها نشان می‌دهد که همه سخنان پیامبر(ص) مورد پذیرش مسلمانان نبود.

استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه خداوند مسلمانان را با امتحان‌های سیاسی مورد آزمایش قرار می‌دهد، ابراز کرد: اصلی‌ترین امتحانها برای دینداری انسانها به موضع گیری‌های سیاسی آنان مربوط می‌شود. امروز اگر کسی موضع گیری سیاسی باطل داشته باشد کسی به او  بی دین و بی تقوا نمی‌گوید در حالی که عدم دفاع از حق خود نشانه بی تقوایی است.

وی سکوت در جایی که باید از حق دفاع شود را بدعت دانست و اضافه کرد: عبادت بدعت گذار مورد قبول درگاه احدیت نیست، در هنگام موضع گیری‌های سیاسی تقوا و خلوص افراد سنجیده می‌شود.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه رسول خدا(ص) در اوج قدرت با مشکلات سیاسی عدیده‌ای رو به رو بودند، عنوان کرد: امروز ما فاقد چنین مشکلاتی هستیم، امام راحل می‌فرمایند: مردم زمان ما جلوتر از امت روزگار پیامبر(ص) هستند؛ پیامبر(ص) به سبب افکار عمومی با بحران مقبولیت رو به رو بود چرا که مردم ظرفیت پذیرش سخنان پیامبر(ص) را نداشتند.

حجت الاسلام پناهیان ادامه داد: امروز اگر یک عالم حوزوی در مواقع حساس مانند سند 2030 به دفاع نپردازد آیا تقوای او زیر سؤال نمی‌رود؟ رهبر به ندرت حکم حکومتی صادر می‌کند فلسفه سکوت برخی از بزرگان در برابر حکم حکومتی چیست؟

وی در ادامه با تأکید بر اینکه همه اتفاق های تاریخ بار سیاسی دارد و رویدادهای آن باید مورد تحلیل سیاسی قرار گیرد، گفت: بسیاری از افراد یگانگی دیانت و سیاست را هنوز باور نکرده‌اند، امام راحل مردم را به رفتن نزد عالم زمان شناس توصیه می‌کردند.

استاد دانشگاه با اشاره به دلایل عدم مقبولیت پیامبر(ص)، اظهار داشت: یکی از دلایل این مهم آن است که سیاسیون به خاطر آن که دچار بحران مقبولیت نشوند دست به بی تقوایی می‌زنند و با ابزارهای مختلف مانند زبانشان مردم را اداره می‎کنند، بنابراین رهبران سیاسی جوامع بشری اگر از ناحیه‌ای احساس خطر کنند همان نقطه را مورد هجمه بمباران‌های سیاسی و تخریب قرار می‌دهند، در حالی که رهبران الهی بیش از آن که خداوند اجازه داده باشد سخن نمی‌گویند.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: بحران مقبولیت برای رهبران دینی امری مسلم است چرا که آنان در بیان برخی حقایق محدودیت دارند برهمین اساس در مقابل سخنان ناروا سکوت اختیار کرده و رفتاری کریمانه از خود نشان می‌دهند. بحران مقبولیت سیاسی رهبران دینی نتیجه عدم بصیرت نخبگان جامعه دینی است.

حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم به ویژگی‌های رفتار، گفتار و کردار منافقان اشاره می‌کند، گفت: قرآن مشخصات انسان منافق را به صورت کامل بیان کرده است امروز به راحتی می‌توان منافق را از غیر منافق تشخیص داد.

وی برداشت‌های غلط مردم را یکی دیگر از دلایل عدم مقبولیت رهبران دینی دانست و تصریح کرد: سکوت برخی نخبگان در برابر برخی دروغها و توهین‎ها جای ترس دارد، خداوند از نخبگان و فرهیختگان جامعه اسلامی انتظار روشنگری دارد.

استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: امروز ائتلاف برخی دشمنان بسیار جالب است. افزایش تعداد صندوقهای رای در برخی بلادها به سبب اخذ آرای بیشتر نه تنها به ضرر نیست بلکه به نفع انقلاب است امروز دشمن مردد است که چه عملی انجام دهد که آراء کاهش یابد و یا اینکه فردی که خود می‌خواهد روی کار آید و این امر برای ما یک پیروزی است./813/201/ب2

ارسال نظرات