۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۴۹۹۸۸۴
با موضوع کفویت در ازدواج؛

کرسی آزاد اندیشی در مدرسه علمیه خواهران کوثر فرخشهر برگزار شد

کرسی آزاد اندیشی طلاب خواهر مدرسه علمیه کوثر فرخشهر، با موضوع کفویت در ازدواج با حضور سه استاد برتر حوزه برگزار شد.
کرسی آزاد اندیشی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، کرسی آزاد اندیشی طلاب خواهر مدرسه علمیه کوثر فرخشهر، صبح امروز با موضوع کفویت در ازدواج با حضور سه استاد حوزه در نقش ارائه کننده، منتقد و داور برگزار شد.

در ابتدای این کرسی، خانم محمدی، از اساتید حوزه به عنوان ارائه کننده موضوع با بیان اینکه هدف از ازدواج در اسلام رسیدن به آرامش است، گفت: کفویت در انتخاب همسر گویای این مطلب است که معیار اسلام در همسر گزینی ایمان به خدا و تقوا است؛ بنابراین ملاکهای دیگر لحاظ شده در کفویت از نظر دانشمندان غیر اسلامی و یا عرف از قبیل مشخصات ظاهری، زیبایی، مسائل مادی، شغل، تهیه جهیزیه و مقدمات ازدواج در فرع ایمان فرد قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه در آیات و روایات متعددی خدواند متعال تأکید بر تعادل روحیه و حفظ آرامش دارد، افزود: حتی زمانی که شرایط برای ازدواج موفق فراهم نباشد اینکه خداوند تأکید بر ازدواج می نماید دلالت بر تشریع و تکوین علل و عوامل دارد وگرنه مسأله همان است که مطرح شد.

محمدی با بیان اینکه آن قدر خداوند بر آرامش تأکید دارد که حتی در آیات طلاق هم به احسان و نیکی از هم جدا شدن سفارش کرده تا آرامش روحی و روانی آنها  از بین نرود، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه در همه شبهات مطرح شده در بحث ازدواج یا جانب ایمان را وا می گذارند یا برخی آیات را تک بعدی می نگرند و تنها بخشی از آیات را قبول دارند که این کاملا نادرست است.

در ادامه این کرسی، خانم زکی زاده، استاد حوزه به عنوان منتقد، با اشاره به اینکه زن و مرد از یک مبدأ واحد آفریده شده اند نه اینکه زن به تبع مرد آفریده شده باشد، افزود: از آیات قرآن در می یابیم که زنان و مردان از یک مبدأ و گوهر آفریده شده اند، پس زنان بر مردان هیچ گونه برتری ندارند، حال چرا در جامعه اسلامی انقلابی ما عرف جامعه به خانم اجازه خواستگاری از هم کفو را در سایه رسیدن به همان آرامش درون و بیرون نمی دهد؟

وی در ادامه با طرح چند پرسش انتقادی که امروز در جامعه مطرح است، اضافه کرد: با توجه به ملاک کفویت در ازدواج، اگر مرد و زن جوان که نیاز به ازدواج دارند، هم کفو خود را پیدا نکنند آیا نباید دیگر ازدواج کنند؟ اگر ازدواج با رعایت کردن کفویت انجام شود و با هدف آرامش روانی صورت گیرد، پس چرا آثار آن آرامش را در زندگی خیلی از زوجها نمی بینیم؟ با توجه به شرایط اقتصادی امروز و مسؤولیت زندگی مشترک و پرداخت حقوق، نفقه و... حال سؤال این است چرا همسان با ازدواج سفید در فرهنگ غرب، امکان آن را فراهم نیاوریم تا هم بهره وری جنسی و اقتصادی را در کنار آن داشته باشیم؟

در پایان این کرسی نیز خانم احمدی، استاد حوزه و داور کرسی در بیان نتایج دیدگاه موفق، با اشاره به اینکه در ازدواج اسلامی انقلابی نهاد خانواده در پیشگاه خداوند از همه نهادها محبوبتر است، افزود: ازدواج محبوب ترین پیوند و طلاق مقبوض ترین حلال هاست؛ گام ها و قواعد زندگی مشترک در کفویت اسلامی مشخص و مبین است.

وی با بیان اینکه خود شناسی مهمترین اصل در دیدگاه موافق است، گفت: عیبهای خودمان را در دیگران جستجو نکنیم و  خواهان تحقق رویاها و آرزوهایمان نباشیم.

احمدی در ادامه با بیان نتایج دیدگاه مخالف تصریح کرد: ایمان به خدا و گسترش آن در شاخه ها و جزئیات زندگی برای غرب معنی ندارد و او دوست دارد جوان از تمام لذتهای مادی و شهوانی خود به نحو احسن استفاده نماید و در کنار آن به آرامش هم برسد./203/9457/ب1

ارسال نظرات