۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۶
کد خبر: ۵۰۱۸۸۴
تولیت آستان قدس رضوی:

ارزش گذاری اعمال بر مبنای حسن فعلی و فاعلی است

حجت الاسلام‌ والمسلمین رئیسی با بیان اینکه ارزش‌گذاری اعمال بر مبنای حسن فعلی و فاعلی توأم با هم است، گفت: هر عمل خوبی صرفا دارای نیت پاک نیست؛ خیلی‌ها سفره اطعام پهن می‌کنند اما همه ارزشمند نیست.
حجت الاسلام والمسلمین رییسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام‌ والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در چهارمین روز ماه مبارک رمضان در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد در ادامه تفسیر سوره «لیل» با اشاره به آیات 12 تا 21 اظهار داشت: هدایت متعلق به خدا است اما هدایت تکوینی که همان هدایت عامه است برای همه موجودات است و براساس هدایت تشریعی است که انسان آزادی عمل در خارج از حیطه دین و شریعت ندارد.

وی با اشاره به اینکه «عقل» حجت درونی و «وحی»؛ حجت برونی انسان است، متذکر شد: منظور از هدایت تشریعی این نیست که دست‌ انسان با ابزاری مادی در قبال گناه بسته شود زیرا خداوند به وسیله عقل و وحی حجت را بر انسان تمام کرده است.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: «هدایت پاداشی» نوع دیگری از هدایت است که به انسان‌های ویژه ای اختصاص دارد؛ کسی که خدا را یاری می کند خدا هم دستش را می گیرد و یاریش می کند، خداوند وعده داده است به کسانی که قلبا در مسیر خدا حرکت می‌کنند به صورت خاص دستگیر آنها باشد.

وی با اشاره به متفاوت بودن تلاش انسان ها بیان کرد: همه انسان‌ها در دنیا تلاش می کنند اما ارزش گذاری اعمال بر مبنای حسن فعلی و فاعلی توأم با هم است بنابراین هر عمل خوبی صرفا دارای نیت پاک نیست.

حجت الاسلام‌ والمسلمین رئیسی تصریح کرد: کسانی که تلاش آنها آخرتی و برای جلب رضایت الهی است، ثواب تلاش آنها هم به لحاظ کمی و هم کیفی افزون می شود، به طور مثال قرائت یک آیه از قرآن در ماه رمضان برابر با یک ختم قرآن است.

نماینده خبرگان رهبری افزود: کسی که آخرت را تکذیب ‌کتد تنها به فکر منافع دنیوی است از این رو نسبت به گره گشایی از کار دیگران بخل می‌ورزد و حاضر نیست ذره ای از اموالش را به کسی ببخشد.

حجت الاسلام‌ والمسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: خیلی‌ها سفره اطعام پهن می‌کنند اما همه ‌آنها برای رضای الهی نیست زیرا که ممکن است عده‌ای از اموال بیت المال هزینه کنند و خود دست به جیب نشوند، یا ممکن است برخی نیتشان برای کسب شهرت به عنوان فردی خیّر باشد.

وی با اشاره «الْأَشْقَى» در آیه 15 عنوان کرد: همان گونه که درجه معنوی انسان‌ها با هم در آخرت متفاوت است کسانی که دچار شقاوت می شوند نیز جایگاه متفاوتی دارند؛ کسانی که خدای متعال را تکذیب و به تمام مظاهر الهی پشت می‌کنند جزای سخت‌تری دارند.

تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: خداوند هرآنچه به ما عطا فرموده حتی اعضا و جوارح بدن ما امانت است، بنابراین حق نداریم آنها را در راه حرام مصرف کنیم یا به آنها آسیب وارد کنیم.

وی افزود: هر عملی که با دستورات اسلام منافات داشته باشد، حرام است، اگر کسی حتی با رضایت خود یا دیگری مرتکب عمل خلاف شرعی شود باید مجازات شود زیرا حریم خدا شکسته شده و پای حق‌الله درمیان است.

حجت الاسلام‌ والمسلمین رئیسی تأکید کرد: تمام تلاش انسان در دنیا باید برای جلب رضایت الهی باشد زیرا همه چیز در عالم فانی و از بین رفتنی اند و تنها «وجه‌الله» باقی است، اگر کسی وجه‌الله شد باقی است و رمز بقاء شهیدان و خط و راه امام راحل این است که خالصانه به وجه الله نظر کردند.

گفتنی است، تفسیر موضوعی قرآن کریم از سوی حجت الاسلام‌ والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، ویژه ماه مبارک رمضان هر روز پس از اقامه نماز ظهر و عصر به امامت وی در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد برگزار می‌شود./202/934/ب1

ارسال نظرات