۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۴:۴۱
کد خبر: ۵۰۱۹۷۰
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر:

روزه عبادت کاملی برای انسان سازی است

نماینده ولی فقیه درامورحج وزیارت با اشاره به اینکه روزه نوعی امتحان است، تصريح كرد: روزه عبادت کاملی برای انسان سازی و هدف آن اصلاح فرد و جامعه است.
قاضی عسکر

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام والمسلمین سيد علی قاضی عسکر در جلسه تواصي به حق در جمع کارکنان سازمان حج و زیارت وبعثه مقام معظم رهبری از رمضان بعنوان ماه ضیافت الهی و حمت و برکت حق تعالی بر بندگان یاد و تاکید کرد: این ماه برهمه ماهها فضیلت دارد و روزها و شب های آن از بهترین روزها و شب هاست و باریتعالی به همه کسانی که دراین ماه به عبادت بپردازند عنایت ویژه ای دارد.

نماینده ولی فقیه درامورحج و زیارت با بیان این روایت ازامام زین العابدین (ع) در صحیفه سجادیه «ثم اثرتنا به علي سائر الامم ، واصطفينا بفضله دون اهل الملل ، فصمنا بامرك نهاره ، و قمنا بعونك ليله» اظهارداشت: این تعبیرامام سجاد و بعضی احادیث دیگر نشان می دهد که روزه بر همه  امت ها واجب نشده بود بلکه بر بعضی ازآنها که انبیا و اولیای الهی بوده اند واجب شده بود.

وی گفت: روزه آنقدرمهم است که خداوند تبارک و تعالی این فریضه را برای ما اختصاص داد ه و به همین دلیل ما را بردیگران برتری داده است.

سرپرست حجاج ایرانی دربیان اهمیت روزه با اشاره به اینکه خداوند می فرماید: «الصّوم لی وأنا أجزی به روزه مال من است و من هم پاداش آن را می دهم»، اظهار داشت: از رسول خدا (ص) نقل شده است که خداوند می فرماید: «كُلُّ عَمَلِ ابنِ آدَمَ هُوَ لَهُ غَیرَ الصِّیامِ هُوَ لی و أنَا أجزی بِهِ همه اعمال انسان ها مال خودشان و  نتیجه اش به آنها باز می گردد به غیر از روزه که مال من است و من هم پاداش آن را می دهم»، این تعبیرخیلی بلندی است که روزه مال خداوند است و ما به روزه داری مفتخر شده ایم و پاداش آن هم به حدی زیاد است که فقط باریتعالی می تواند آن را عنایت کند.

وی با اشاره به حدیث «الصِّيامَ ابْتِلاءً لاخلاصِ الْخَلْقِ» از حضرت علی (ع)  افزود : دلیل واجب شدن روزه ، نشان دادن درجه خلوص مردم با روزه داری است و اینکه مردم چقدرحاضرند گرسنگی ، تشنگی و مشکلات را تحمل کنند تا به معشوق حقیقی و واقعی نزدیک شوند.

وی با اشاره به اینکه روزه نوعی امتحان است، اضافه کرد: روزه گرفتن فقط تحمل تشنگی و گرسنگی نیست بلکه آزمونی است که نشان دهیم چقدر در ایمان ، رفتار و کردارمان  صادق هستیم.

نماینده ولی فقیه روزه را مایه آرامش روح و جان انسان توصیف کرد و گفت: امام باقر(ع) می فرماید: «الصِّیامُ والحَجُّ تَسکِینُ القُلوبِ؛ روزه و حج، آرام بخش روح است»، روزه روح پرتلاطم انسان را که هر لحظه او را به سمت و سویی می کشد و شیاطین نیز کمین کرده اند تا او را از مسیرمستقیم حق جدا کنند، درمسیر صحیح قرارمی دهد و یک نوع سکونت و آرامشی به انسان می دهد که بهترین نعمت برای اوست.

وی افزود: اضطراب، افسردگی ، ناراحتی و پریشانی ازآفات جامعه بشری و دل آرام داشتن یکی از نعمت های بسیار بزرگ برای انسان است، انسانی که دل آرام دارد به تمام مسئولیت هایش عمل کرده و خود را در پیشگاه خداوند حاضر می بیند و نقطه منفی در زندگی اش وجود ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با بیان حدیث «إنَّ الصَّوْمَ لَیسَ مِن الطَّعامِ وَ الشَّرابِ، و إنَّما جَعَلَ اللّهُ ذلكَ حِجابا عن سِواهُما مِنَ الفواحِشِ مِن الفِعلِ وَ القَولِ یُفطِرُ الصّائِمَ» از رسول خدا، اظهار داشت: روزه فقط برای خودداری از خوردن و آشامیدن نیست بلکه خداوند می خواهد بوسیله روزه هر کار بد و غلطی را از ما دور کند و هنر روزه این است که می تواند این کار را انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه درادامه این حدیث آمده است : «ما أقَلَّ الصُّوّامَ و أكثَرَ الجُوّاعَ  چقدر روزه داران حقیقی  اندك و گرسنگان فراوانند»، افزود: روزه موجب می شود تا انسان از هر کار غلط ، زشت و بدی فاصله گرفته وخود را نجات دهد.

وی درادامه با بیان اینکه پیامبر اکرم درحدیث دیگری از قول خداوند نقل می کند: " من لم یصم جوارحه عن محارمی فلا حاجة لی فی ان یدع طعامه وشرابه من اجلی - کسی که جوارح و اندامهایش را ازحرام های من نگه نمی دارد ، چه فایده ای دارد که  به خاطر من از خوردن و آشامیدن خودداری ورزد" اظهار داشت: خداوند نیاز ندارد انسان را گرسنه و یا تشنه نگاه دارد بلکه مهم فلسفه، برکات و عنایات روزه است.

نماینده ولی فقیه تعبیر مشابهی از حضرت فاطمه (س) را یادآور شد که می فرماید: "ما یصنع الصائم بصیامه اذا لم یصن لسانه وسمعه وبصره وجوارحه- اگر روزه‌دار زبان و گوش وچشم و اعضا و جوارح خود را نگه ندارد، روزه به چه کارش می‌آید و چه فایده ای دارد؟"

حجت الاسلام والمسلمین  قاضی عسکر روزه را به شکلی که اسلام می گوید برای جامعه و فرد مصونیت بخش دانست و با اشاره به اینکه روزه می تواند برای ایجاد امنیت درتمام زمینه ها در بین فرد و جامعه اثربخش باشد ، ادامه داد: انسان روزه دار هم باید به صورت ظاهر آبی ننوشد  وطعامی  نخورد و هم اعضا ، جوارح ، فکر ، قلب ، روح و جان او روزه دار باشد و به جایی برسد که حتی به غیر خدا نیاندیشد و کار غیر خدایی نکند.

وی با اشاره به اینکه رسول خدا می فرماید : "الصَّوْمُ فِي الْحَرِّ جِهَاد- روزه گرفتن در گرما، جهاد است" اظهار داشت: امام صادق (ع) نیزمی فرماید: از بالاترین جهاد هاست که انسان در هوای گرم روزه داری کند.

وی گفت: روزه عبادت کاملی برای انسان سازی است تا فرد و جامعه را متحول کند و خداوند به انسان روزه دار بسیار عنایت دارد.

نماینده ولی فقیه افزود : امام صادق (ع) در حدیث " مَنْ صَامَ لِلَّهِ عَزَّوَجَلَّ یَوْماً فِی شِدَّةِ الْحَرِّ فَأصَابَهُ ظَمَأٌ وَکَّلَ اللَّهُ بِهِ ألْفَ مَلَکٍ یَمْسَحُونَ وَجْهَهُ وَ یُبَشِّرُونَهُ حَتَّى إِذَا أفْطَرَ قَالَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ مَا أطْیَبَ رِیحَکَ وَ رَوْحَکَ مَلَائِکَتِی اشْهَدُوا أنِّی قَدْ غَفَرْتُ لَه" می فرماید : کسی که در گرمای شدید به خاطر رضای خداوند روزه بگیرد و تشنه شود، خداوند هزار فرشته را می گمارد تا صورتش را نوازش و وی را بشارت دهند؛ تا این که وقتی افطار کرد خداوند به او می گوید: چه بوی خوشی از روح و جان تو می تراود،  ملائکه من، شاهد باشید که گناهان او را بخشیدم.

وی تصریح کرد: سعادت و خوشبختی این است انسان به جایی برسد که خداوند از او راضی باشد.

حجت الاسلام والمسلمین  قاضی عسکر در پایان سخنان خود به برخی حاشیه ها بعد از انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد وگفت: انتخابات با حضور نزدیک به 42 میلیون نفربرگزار شد و خواسته رهبری هم که فرمودند برای من مشارکت مهم است تحقق یافت و دنیا هم به عظمت این ملت آفرین گفت و اکنون نباید کاری کنیم که این افتخار را از ملت بگیریم.

وی افزود: این انتخابات و مشارکت مردم مایه سربلندی ملت و کشورشد و نشان داد که با گذشت 38 سال مردم همچنان در صحنه اند، لذا باید خدا را شکر و از متهم کردن یکدیگر پرهیزکرد.

سرپرست حجاج ایرانی با تأکید براینکه انسان نباید هر حرفی را بزند، افزود: اگر حرفی خیر نباشد و تشنج در جامعه ایجاد کند گناه است.

وی اضافه کرد: ما باید به این مردم و رهبری افتخار و همه  کمک کنیم تا مشکلاتی که درتبلیغات انتخاباتی مطرح شد از سر راه مردم برداشته شود، این ملت شایسته  عظمت است واین نعمت را خداوند به او ارزانی داشته است./۱۳۳۰/د۱۰۲/ی

ارسال نظرات