۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹
کد خبر: ۵۰۳۵۰۷
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان مطرح کرد؛

ضرورت استفاده کامل از ظرفیت بقاع متبرکه

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: در بقاع متبرکه ظرفیتی وجود دارد که در سایر اماکن وجود ندارد و باید نیاز روز جامعه در بقاع برطرف شود و یکی از این مسائل حلقه های معرفت است که از روحانیت متخصص استفاده می شود.
محمد کاروند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، حجت الاسلام محمد کاروند، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در نشست خبری طرح ضیافت الهی که ظهر امروز در سالن جلسات این اداره برگزار شد با اشاره به اهمیت توجه به فرصت های ماه رمضان، اظهار داشت: برگزاری خیمه های معرفت، کلاس های آموزشی، اقامه نماز جماعت، محافل انس با قرآن میزبانی افطار ساده و جزخوانی قرآن کریم از جمله برنامه های اوقاف در ماه رمضان است.

وی افزود: مهمترین برنامه سازمان اوقاف در ماه رمضان طرح ضیافت الهی در بقاع متبرکه است که اعزام 57 روحانی به سراسر استان که ۳۶ نفر از آنها از حوزه علمیه قم و مابقی از مبلغان بومی هستند؛ از جمله این فعالیت ها است.

حجت الاسلام کاروند گفت:‌ یکی از مهمترین برنامه ها برگزاری شب قدر در 55 بقعه در سطح استان است و در شهر همدان نیز با قدرت برقرار است و شاخص ترین برنامه ها در شهر همدان مراسم احیاء گلزار شهدا، امام زاده حسین(ع) و امام زاده عبدالله(ع) است.

وی با اشاره به افتتاح سالن بزرگ باغ بهشت در ماه رمضان تصریح کرد: سالن باغ بهشت پیش از شب های قدر با زیر بنای حدود 1800 متر افتتاح خواهد شد و از سخنرانان برجسته کشوری استفاده خواهد شد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان خاطرنشان کرد: از برگزاری ویژه برنامه شهادت امام علی و ولادت امام محسن(ع) خبر داد و ابراز داشت: برنامه شهادت امام علی(ع) در 50 بقعه و ولادت امام حسن(ع) در 36 بقعه برگزار خواهد شد.

وی ابراز داشت: در راستای ترویج قرآن کریم محفل انس با قرآن افزون بر دیگر برنامه ها در حسینیه امام با حضور قاری برجسته مصری در حسینیه امام به اجرا خواهد آمد.

حجت الاسلام کاروند گفت: در ماه رمضان اختتامیه مسابقات قرآن کریم برای دانش آموزان زیر 18 سال با اهدای هدایا به 350 نفر از برگزیدگان استانی با حضور اقشار مختلف برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد:‌ از دیگر اقدامات، طرح وقف قرآن کریم است و این بنا بر نیاز ترویج فرهنگ وقف در جامعه است و  از انجا که مردم نسبت به این مساله بسیار راغب هستند و سازمان اوقاف طرح وقف مصحف شریف را بر این اساس ارائه کرده است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان اظهار داشت: سایر ادیان نیز ترویج کتاب خود را دارند و لذا یکی از کارهایی که اوقاف شروع کرده است طرح چاپ مصحف شریف است که اوقاف با 50 درصد هزینه، اقدام به چاپ کرده و مابقی را فرد واقف پرداخت می کند.

وی خاطرنشان کرد: افراد واقف در ابتدای مصحف نیز می توانند نوع وقف و جهت وقف را مشخص کنند و بهترین ورود وقف، وقف قرآن کریم است و اداره اوقاف این آمادگی را دارد که با نصف هزینه قرآن کریم این اتفاق در جامعه روی دهد.

حجت الاسلام کاروند گفت: با اشاره به فلسفه وقف مصحف شریف ابراز داشت: کمک در ترویج فرهنگ قرآنی از یک سو و گسترش فرهنگ وقف از سوی دیگر از فلسفه های این طرح است و نخستین اقدام در جامعه توجه به این موضوع است.

وی افزود: یکی از وقف هایی که در ماه رمضان در حال انجام است توجه به سبک زندگی قرآنی است و سازمان اوقاف طرحی را پیشنهاد داد که توسط طراحان ممتاز کشوری انجام شد و این حرکت در سطح معابر در قالب صورت گرفت.

وی موضوعات گرایش به تجمل و خودنمایی، مصرف گرایی از جمله این پیام ها دانست و گفت: انجام حرکات فرهنگی یکی از راه هایی است که سبب می شود بی اخلاقی ها و رذائل در جامعه ریشه کن شود.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان گفت: اداره اوقاف استان دو مرحله توفیق داشته است که جشنواره وقف چشمه همیشه جاری را در استان برگزار کند و درخواست هنر مندان همدانی این بود که در مرحله بعد هم همدان میزبان باشد که این اتفاق افتاده است.

وی اظهار داشت: تعداد شرکت کنندگان 3247 نفر است که آثار خود را به این جشنواره ارسال کردند و امسال 158 درصد شاهد رشد بوده ایم و داوری از سوی افراد بنام در سطح کشوری انجام خواهد شد.

حجت الاسلام کاروند افزود: مراسم تجلیل از برگزیدگان در اواسط تیرماه برگزار خواهد شد و در پایان نیز از برگزیدگان تجلیل به عمل خواهد آمد و تعداد کسانی که جوایز به آنها می دهیم از منظرهای مختلف مورد توجه قرار می گیرد.

وی ادامه داد: تاکنون اداره اوقاف اداره مستقلی به نام اداره قرآنی نداشته و اما با پیگیری سازمان اوقاف دو نفر کارشناس به کادر سازمان اوقاف اضافه شد و امید است که تا حدی مشکلات قرآنی برطرف شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان گفت: ۲۳بقعه در استان همدان ثبت شده است و برخی اماکن از قدیم به نام بقعه معروف بوده اند در حالی که به رسمیت شناخته نشده اند البته اداره اوقاف بقاع جدید را ورود کرده و مراحل قانونی آن را پیگیری خواهد کرد.

وی افزود: یکی از ملاک های شاخص بودن، داشتن شجره قوی و اسناد تاریخی مستحکم است و دوم این که بقاع مورد توجه مردم باشد البته باید دانست که بقعه لزوما امام زاده نیست گاهی پیامبر و گاهی مراد از بقعه علما هستند.

حجت الاسلام کاروند گفت: در بقاع متبرکه ظرفیتی وجود دارد که در سایر اماکن وجود ندارد و باید نیاز روز جامعه در بقاع برطرف شود و یکی از این مسائل حلقه های معرفت است که از روحانیت متخصص استفاده می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز یکی از مسائل مهم در جامعه تبلیغ و رویارویی چهره به چهره است و باید در این زمینه ظرفیت بقاع کاملا استفاده و به کارگیری شود و سایر نهادهای فرهنگی باید به این موضوع بپردازند./۹۷۹/202/ب2

ارسال نظرات