از صلح امام حسن تا قیام امام حسین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت السلام ابوالقاسم عالمی ظهر امروز در مسجد امام حسن عسکری(ع) قم به تشریح مبحث صلح امام حسن(ع) پرداخت و گفت: اصل در اسلام بر جنگ و جهاد نیست، همانطور که در کنار آیات جهاد، آیات صلح هم نازل شده است.
استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: جنگ و جهاد نسبت به کفار مرحله آخر است؛ وقتی که شما به طبیب مراجعه می کنید ابتدا سعی می کنند با دارو حال شما را خوب کنند و در صورت عدم بهبودی، دست به تیغ و جراحی می برند.
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام ابتدا با یهودیان به جنگ نپرداختند و آن ها را به اسلام دعوت کردند؛ اگر مسلمان نمی شدند به آن ها می گفت که باید جزیه پرداخت کنند و جنگ در مرحله آخر بود؛ جنگ آثار و تبعات زیادی دارد و آثار آن ده ها سال به جا می ماند.
این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به نامه 59 نهج البلاغه، بیان داشت: امیرمؤمنان علی(ع) می فرمایند، اگر جنگی شد و دشمن پیشنهاد صلح داد، پا فشاری بر جنگ نکنید؛ خدای متعال هم به صلح راضی می شود و لشگریان هم نفس تازه می کنند.
وی ادامه داد: فایده دیگر صلح این است که شهرها و کشورها در امنیت هستند؛ در مواقع جنگ افرادی به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند؛ هر موقع و در هر زمانی یک مصلحتی وجود دارد و بر اساس آن باید برای صلح و جنگ تصمیم گیری شود.
حجت الاسلام عالمی افزود: امام حسن مجتبی(ع) با توجه به شرایط و موقعیتی که در آن زمان حاکم بود، مصلحت را در صلح دیدند؛ اما در زمان امام حسین(ع) اوضاع تغییر کرد و ایشان تصمیم به قیام و جنگ گرفتند؛ هر دو حضرت امام معصوم هستند و بدون شک صلح و جنگ ایشان برای حفظ اسلام بود./840/پ۲۰۲/ج