۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۵
کد خبر: ۵۰۴۳۳۴

شرح آیت الله حسینی همدانی بر دعای روز شانزدهم ماه رمضان

در این روز دست به دعا بر می داریم و از خداوند می خواهیم که موافقت ابرار و نیکان و دوری از اشرار را روزی ما گرداند.
حسینی همدانی

آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا به شرح و تفسیر دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان پرداخت که در ادامه می آید:

«اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ الى دارِ القَرارِبالهِیّتَکِ یا إلَهَ العالَمین»

«خدایا در این روز مرا بر موافقت نیکان و مردان فروتن خداترس روزی عطا فرما و از رفاقت اشرار جهان دور گردان و مرا در بهشت و در دارالقرار به رحمت خودت منزل بده به حق الهیت و معبودیتت ای خدای عالمیان»

بنده خدا را به حق خدایی اش قسم می دهد و سه چیز را طلب می کند؛ یکی توفیق است یعنی موفق شدن بر انجام عملی، هماهنگ شدن برای انجام کارهای متعدد دست ما نیست و دست خداست و ما می خواهیم که امور بر ما مرتب شود، کارهای متعدد را بتوانیم در زمان کوتاهی انجام دهیم.

توفیق الهی در انجام کارهای محوله بسیار مهم است؛ بسیاری از اوقات دیده می شود انسان وقت کم می آورد و موفق به انجام نمی شود؛ البته در خیر و شر توفیق یکسان است برای افراد، یعنی عده ای فقط توفیق انجام شر دارند.

بنده از خدا می خواهد که در این روز به من توفیق بده که با ابرار و نیکوکاران موافقت داشته باشم؛ چون نیکوکاران از صفای دلی برخوردارند که اگر با آنها موافق شویم در مسیر خود به انحراف نخواهیم رفت.

یکی از ابرار عالم امیرمؤمنان (ع) است؛ اگر کارها با آن امام بزرگوار تنظیم شود و با او موافقت داشته باشیم و مسیر را از او تبعیت کنیم هرگز به بیراهه نخواهیم رفت.

آن حضرت صراط مستقیم است؛ حرکت در مسیر صراط مستقیم گمراهی ندارد و انسان را به سرعت به مقصد می رساند؛ البته همراهی با او سخت است چون طی مسیر در صراط مستقیم که از مو باریک تر و از شمشیر تیزتر است، قطعاً سخت خواهد بود.

لازم است دست به دعا برداریم و از خداوند بخواهیم که موافقت ابرار و نیکان را روزی ما گرداند.

از طرفی از خدا می خواهیم مرافقت اشرار را از ما دور کند؛ نه تنها نباید با اشرار موافقت داشت بلکه باید با آنها مرافقت هم نداشته باشیم، موافقت امر درونی است و مرافقت امر و همراهی بیرونی است.

نباید خدای ناکرده در کارها و روش زندگی، کارهایمان را رفق اشرار انجام دهیم؛ رفیق اشرار خودش شر است، همراهی با اشرار کردن از شرارت هاست.

بعد از خداوند متعال می خواهیم ما را به بهشت دارالقرار برساند و در آنجا قرار دهد؛ قرارگاه و آسایشگاه برای اهل ایمان بهشت است اما برای رسیدن به دارالقرار باید در دنیا به خوبی تلاش کرد و موافقت با ابرار داشت و در صراط مستقیم بود و شرح صدر داشت تا ان شاء الله با آرامش وارد دارالقرار شد.

خداوند ان شاءالله دارالقرار و بهشت را روزی همه روزه داران بگرداند./872/ت۳۰۲/ی

ارسال نظرات