«روزه» خانهتکانی بدن است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مهر، علی اکبر حق ویسی بر اهمیت پذیرفته شده روزهداری بر سلامت اشاره کرد و گفت: بر اساس مطالعات علمی روزهداری و امساک در طب جدید و قدیم اثر اثبات شدهای بر سلامت انسان دارد.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: بر اساس مطالعات علمی تغذیه صورت گرفته در دنیا عامل بسیاری از بیماریها، زیاده روی در خوردن غذاهای مختلف است.
وی ادامه داد: مواد اضافی جذب نشده غذا به صورت چربیهای مزاحم در نقاط مختلف بدن، یا چربی و قند اضافی در خون باقی مانده و عامل انواع بیماریها در انسان میشوند.
حق ویسی روزه را راهکاری برای سوزاندن همین مواد اضافی برشمرد و تأکید کرد: روزه داری حکم خانه تکانی بدن را دارد و فرصتی است برای پاکسازی بدن از امراضی که از طول سال ذخیره شده است.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ماه رمضان را فرصتی برای استراحت دستگاه گوارشی بدن برشمرد و افزود: با توجه به اینکه این دستگاه از حساسترین دستگاههای بدن است و در تمام سال به طور دائم مشغول کار است این ماه فرصتی برای استراحت سیستم گوارشی است.
پرهیز از زیادهروی در افطار و سحر
وی با اشاره به توصیههای لازم برای روزه دارای سالم، اظهار کرد: زیاده روی در افطار و سحر سبب میشود تا این فرصت سلامت بدن اثر عکس داشته باشد و افراط و زیاده روی در این دو وعده اصلاً توصیه نمیشود.
حق ویسی به شیوه سوخت و ساز بدن در روزهداری اشاره کرد و گفت: بارها در آیات و روایات نیز بر اهمیت تغذیه انسان تأکید شده است و هیچ عملی که موجب آزار و ضرر به خود یا دیگران شود نیز در اسلام پذیرفته نیست.
روزه فرصتی را فراهم میسازد که چربیهای قدیمی سوزانده شده و فرصت برای ذخیره چربیهای مناسب فراهم شود
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم روزهداری را برای همه افراد با جثههای مختلف مناسب دانست و افزود: این فرصت سلامت سازی بدن در مورد افرادی با اندام لاغر و دارای وزن طبیعی هم صدق میکند به این طریق که روزهداری فرصتی را فراهم میسازد که چربیهای قدیمی سوزانده شده و پس از دوران روزهداری فرصت برای ذخیره چربیهای مناسب و تازه تر فراهم شود.
وی ادامه داد: در مورد افرادی هم که اضافه وزن دارند این ایام فرصتی است که میتوانند مقداری از چربی اضافه بدن خود را برای تولید انرژی صرف کنند.
فرصتی برای به دست آوردن تناسب اندام
حق ویسی این ماه را فرصت مناسبی برای به دست آوردن تناسب اندام برشمرد و در این رابطه بیان کرد: کربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها در بدن انرژی مورد نیاز سلولهای بدن را تأمین میکنند، اما تولید انرژی مورد نیاز بدن وظیفه اصلی کربوهیدراتها و یکی از وظایف چربیهاست.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: پروتئینها منابع گران انرژی هستند که نباید به راحتی مورد مصرف قرار گیرند، اما در صورت تخلیه منابع کربوهیدرات و چربی در گرسنگیهای طولانی برای تأمین گلوکز به خصوص پروتئینهای ذخیره شده در ماهیچهها تجزیه میشوند که باعث تحلیل رفتن ماهیچهها میشود.
وی با توصیههایی بهداشتی در حین وعدههای غذایی نیز تأکید کرد: نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش دسترسی آنزیمهای گوارشی به غذاها شده و سبب میشود که بدن به برخی بیماریها و نارساییهای گوارشی مبتلا شود./۱۳۲۵//۱۰۲/خ