سازمانها و مراکز قرآنی، در مساجد مستقر شوند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، حجتالاسلام والمسلمین یونس ستاری گفت: فراگیری هر طرح و برنامهای نیازمند اطلاع رسانی، جریانسازی، تخصیص اعتبارات مالی و گاهی شعار استو نبود هر یک از این موارد، مانعی در مسیر تبدیل شدن یک طرح یا برنامه به گفتمان است.
وی افزود: نهضت فراگیری قرآن در کشور به خوبی اطلاعرسانی نشده است، بنابراین نمیتوان با توجه به وضع موجود، توقع توسعه این نهضت را داشت، مردم، علاقمند به قرآن و دین هستند، اما برای جهت دهی به آنان نباید تنها به ترویج قرائت قرآن بسنده کرد، بلکه باید ترجمه، تفسیر و حفظ آن را نیز مدنظر داشت و در این زمینه اطلاع رسانی و کار وسیع رسانهای داشت.
امام جماعت مسجد جامع حضرت رقیه (س) خاطرنشان کرد: هرچند مسئولان به مساچد کم توجه هستند، اما این خانههای خدا میتوانند پیشگام گفتمانسازی برای قرائت، ترجمه، تفسیر و حفظ قرآن در کشور باشند، مسئولان با باور به سخن «مسجد، سنگر است، سنگرها را حفظ کنید» امام خمینی (ره)، میتوانند برنامههای فرهنگی، اجتماعی، خدماتی و آموزشی خود را با محوریت مساجد انجام دهند.
ستاری اضافه کرد: وضعیت امروز مساجد درباره قرآن نسبت به پیش از انقلاب و حتی 20 سال پیش مطلوبتر است، اما تا نقطه آرمانی در این عرصه، فاصله زیادی داریم هرچند که کارهای بسیاری مانند طرح تلاوت نور (قرائت روزانه یک صفحه از قرآن کریم)، آموزش، حفظ و تفسیر قرآن طی 20 سال اخیر در مساجد انجام گرفته است که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی گفت: راهاندازی مراکز و نهادهای مختلف قرآنی در کشور زمینهساز فراگیری آموزهها و دانستههای قرآنی در کشور شده است، با این وجود بدلیل حضور آنها در خارج از مساجد، آسیبزا نیز بودهاند زیرا برخی از مردم با تصور اینکه فعالیتهای قرآنی، دستوری شدهاند، رغبت و انگیزه خود را برای حضور در آنها از دست میدهند.
سازمانها و مراکز قرآنی، در مساجد مستقر شوند
امام جماعت مسجد جامع حضرت رقیه (س) درباره این موضوع که برخی از سازمانها و فعالان قرآنی از برخورد برخی دست اندرکاران مسجدی هنگام درخواست برای اجرای برنامههای قرآنی در مساجد، گلایه دارند، بیان کرد: فعالیتهای قرآنی باید به مرکز اصلی خود، یعنی مساجد برگردند و سازمانها و مراکز قرآنی نیز در مساجد مستقر شوند.
ستاری ادامه داد: البته این نگرانی وجود دارد که برخی ائمه جماعات و هیئات امنای مساجد، به دلیل ناآشنابودن با وضعیت این سازمانها اجازه فعالیت به آنان را ندهند که در برخی از موارد همین گونه هم هست که بر این اساس اطلاعرسانی و شفافسازی لازمه همکاری سازمانها با مساجد در برگزاری کلاسها و برنامههای قرآنی است.
وی افزود: مسئولان و دستاندرکاران دستگاههای فرهنگی کشور، نباید خدمت به مساجد را تنها به نظافت و تمیزکردن آنها محدود کنند زیرا در این صورت، برخی از مردم به ویژه جوانان و فرهیختگان، احتمالا نسبت به فعالیت در این خانههای خدا، دلسرد می شوند، برخی از این افراد علاقمند به خدمت در مساجد هستند و تمایل دارند که توانمندیها، تجارب و دانش آنان در این عرصه بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
مسجد حضرت رقیه (س)؛ نمونه یک مسجد موفق در زمینه حضور و مشارکت بانوان
امام جماعت مسجد جامع حضرت رقیه (س) درباره رویکرد «بانوان و مسجد» نیز گفت: مسجد جامع حضرت رقیه (س) نمونه یک مسجد موفق در زمینه حضور و مشارکت بانوان در آن است، به گونهای که بسیاری از برنامههای مذهبی، فرهنگی، هنری، اردویی و علمی این مسجد توسط آنان انجام میشود.
ستاری در مورد کارکرد روانشناختی مساجد در جامعه نیز اظهار کرد: نهادهای متولی و پشتیبان مساجد برای نقش آفرینی این خانههای خدا در زمینه بهداشت معنوی، برنامهریزی کنند زیرا نباید فعالیتهای مساجد تنها به کارکرد عبادی آن محدود شود، بلکه باید محلی برای تمام برنامههای ارزشمند و مفید اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، علمی و خدماتی شوند.
وی افزود: چه اشکالی دارد نیازمند، دانشجو، طلبه، کارمند، کشاورز، استاد دانشگاه و سایر افراد، نیازها و تمایلات مختلف خود را در مساجد پیدا کنند؟ که اگر این چنین شود، آنگاه «مسجد تراز اسلامی» مدنظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، محقق میشود./۱۳۲۵//۱۰۲/خ