خداوند زمينه جمع آوري رحمت را براي همه فراهم كرده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام عليرضا شاه فضل بعد از ظهر امروز در مسجد امام خميني(ره) در تفسير قرآن در مسجد امام خميني، گفت: وقتي قرآن نازل شد و پيامبر اكرم(ص) رسالت خود را در شهر اعلام كرد برخي گفتند ‹‹لَوْلَا نُزِّلَ هَٰذَا الْقُرْآنُ عَلَىٰ رَجُلٍ مِّنَ الْقَرْيَتَيْنِ عَظِيمٍ›› دو نفر از بزرگان مكه كه اينها از قبايل يهودي و از قديم در مكه خود را اهل كتاب مي دانستند.
وي افزود: يكي از دلايلي كه به مردم مكه مي گفتند اُمي اين بود كه مكه ام القرا بود و يكي از دلايل ديگر آن نيز اين بود كه اهل كتاب، يهودها و مسيحيها خود را داراي كتاب آسماني و صاحب دين مي دانستند و مسلمان را اُمي مي دانستند.
حجت الاسلام شاه فضل، گفت: بعد از اينكه پيامبراكرم به پيامبري مبعوث شد و به مكه هجرت كرد و اعلام رسالت كرد، يهودي ها و مسيحي ها گفتند ‹‹لَوْلَا نُزِّلَ هَٰذَا الْقُرْآنُ عَلَىٰ رَجُلٍ مِّنَ الْقَرْيَتَيْنِ عَظِيمٍ›› چرا قرآن بر ما نازل نشد، خداوند پاسخ داد ‹‹أَهُمْ يَقْسِمُونَ رَحْمَتَ رَبِّكَ›› آيا آنها قرار است رحمت هاي الهي را تقسيم كنند كه چه كسي پيامبر داشته باشد جه كسي نداشته باشد و يا اينكه چه كسي كتاب داشته باشد و چه كسي نداشته باشد.
وي افزود: اختيار اينكه پيامبر چه كسي باشد با خداوند است ‹‹اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالَتَهُ›› خداوند بهتر مي داند رسالت خودش را كجا قرار دهد ‹‹نَحْنُ قَسَمْنَا بَيْنَهُمْ مَعِيشَتَهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا›› ما در دنيا ابزار آسايش زندگي را بين مردم تقسيم كرديم، به اين معني كه يك منطقه را كويري و منطقه ديگر را كوهستاني و يك منطقه را دشت و جنگل و يك منطقه را پر باران و منطقه ديگر را كم باران قرارداديم و با اين وسيله معيشت مردم را بين آنها تقسيم كرديم.
دبير جامعه روحانيت كاشان، ادامه داد: خداوند مي فرمايد، برخي انسانها را با استعداد كرديم، برخي را كم استعداد، برخي را قوي و برخي ديگر را ضعيف، برخي را صاحب هنر و برخي را كم هنرآفريديم و اين كار ما است و شما خيلي دركار خداوند دخالت نكنيد كه چه كسي پيامبر باشد و چه كسي نباشد.
حجت الاسلام شاه فضل، گفت: اين ادعا كه اهل كتاب مي گويند اگر پيامبر از ما باشد قبول ميكنيم و اگر از ما نباشد قبول نميكنيم، حرف منطقي نيست چرا كه خداوند انسانها را وارث حضرت عيسي و موسي قرار داد و قريش را هم وارث حضرت محمد و دين اسلام قرار داد، از اين رو خداوند هم معيشت مادي را تقسيم كرد و هم معيشت معنوي را تقسيم كرد.
وي افزود: خداوند در ادامه ميفرمايد ‹‹وَرَفَعْنَا بَعْضَهُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجَاتٍ لِيَتَّخِذَ بَعْضُهُمْ بَعْضًا سُخْرِيًّا›› امكاناتي كه ما به انسانها داديم، برخي را بر برخي ديگر برتري داديم و براي همين است كه استعداد و توان همه انسانها به يك اندازه نيست و نتيجه اين ميشود كه خداوند اين طراحي را كرده كه همه رييس و مالك و مرئوس نشوند.
دبير جامعه روحانيت كاشان، ادامه داد: خداوند مي فرمايد ‹‹وَرَحْمَتُ رَبِّكَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ›› مهم نيست چه كسي رييس باشد و چه كسي مرئوس و يا چه كسي ارباب و چه كسي رعيت و يا چه كسي با استعداد و چه كسي كم استعداد باشد، بلكه مهم اين است كه چه كسي ميتواند رحمت بيشتري را جمع كند.
حجت الاسلام شاه فضل، گفت: خداوند اگر زمينه جمع آوري امكانات مادي را براي همه بندگانش يكسان فراهم نكرده است، اما زمينه جمع آوري رحمت بيشتر را براي همه به صورت يكسان فراهم كرده است.
وي در ادامه با اشاره به آيه 33 سوره مباركه كه مي فرمايد ‹‹وَ لَوْ لا أَنْ يکُونَ النّاسُ أُمَّةً واحِدَةً لَجَعَلْنا لِمَنْ يکْفُرُ بِالرَّحْمنِ لِبُيوتِهِمْ سُقُفاً مِنْ فِضَّة وَ مَعارِجَ عَلَيها يظْهَرُونَ وَ لِبُيوتِهِمْ أَبْواباً وَ سُرُراً عَلَيها يتَّکِؤُنَ وَ زُخْرُفاً›› گفت: خداوند در اين آيه مي فرمايد من قادرم كاري كنم تا انسانهاي كافر و ظالم و گناهكار و ستمكار به اندازه هاي مال و ثروت داشته باشند كه سقف خانه هاي خود را از نقره درست كنند.
دبير جامعه روحانيت كاشان، گفت: خداوند مي فرمايد ‹‹سُقُفاً مِنْ فِضَّة وَ مَعارِجَ عَلَيها يظْهَرُونَ›› خانه وسيعي داشته باشند كه نياز به چندين نردبان داشته باشند ‹‹وَ لِبُيوتِهِمْ أَبْواباً›› و خانه هايي را بسازند كه چندين درب خروجي داشته باشد ‹‹وَ سُرُراً عَلَيها يتَّکِؤُنَ›› و حياط هايي وسيعي داشته باشند و تخت هايي در آن قرار دهند ‹‹ وَ زُخْرُفاً›› و آنقدر طلا داشته باشند كه در ساخت خانه هاي خود از طلا استفاده كنند و براي هركس كه به خدا كفر مي ورزد من مي توانم چنين امكاناتي را فراهم كنم.
وي افزود: خداوند در ادامه مي فرمايد، اما من مي ترسم كه مومنين دلسرد و مأيوس شوند از اين رو چنين كاري را انجام نميدهم، اما بدانيد زرق و برق دنيا به اندازه اي براي من بي ارزش است كه اگر بخواهم همه اين ثروت ها را به كافران هم بدهم براي من كاري ندارد.
حجت الاسلام شاه فضل، گفت: خداوند مي فرمايد، اگر مال و ثروت دنيا براي من ارزش داشت حتي يك ليوان آب نيز به كافران نميدادم و چون مال و ثروت دنيا براي من بي ارزش است، هرآنچه را كه كافران بخواهند به آنها مي دهم ‹‹کُلُّ ذلِکَ لَمّا مَتاعُ الْحَياةِ الدُّنْيا›› و مي دانيد كه همه اينها امكانات دنيايي است، چرا كه بعد از مرگ مال و ثروت دنيا براي او سودي ندارد و نمي تواند از مرگ فرار كند.
وي افزود: خداوند مي فرمايد ‹‹وَ الْآخِرَةُ عِنْدَ رَبِّکَ لِلْمُتَّقِينَ›› براي انسان ها آخرت خوب است و قيامت را براي انسانهاي با تقوا قرار داده ام، بنابراين انسانهاي با تقوا به دنبال اين نباشند كه توانسته اند به مال و ثروت برسند يا نرسند، اگر به مال و ثروت رسيده باشند خوشحال باشند و اگر به مال و ثروت نرسيدند ناراحت و نگران باشند ‹‹وَ الْآخِرَةُ عِنْدَ رَبِّکَ لِلْمُتَّقِينَ›› روز قيامت را براي انسانهاي با تقوا قرار داديم.
دبيرجامعه روحانيت كاشان، گفت: انسانهايي كه اهل خودسازي و اعتماد به نفس باشند، اگر به خواسته هاي دنيايي خود برسند يا نرسند آنها را نگران و ناراحت نميكند، اما اگر مسائل معنوي را از دست بدهند و در ماه رمضان به دليل مشكلات پيش بيني نشده اي نتوانسته باشد روزه بگيرد و تلاوت قرآن و احياء شب قدر داشته باشد ناراحت مي شود.
حجت الاسلام شاه فضل، افزود: خداوند مي فرمايد ما دنيا را بين مردم تقسيم مي كنيم يكي را كم استعداد و يكي را پر استعداد اما اينها مهم نيست بلكه مهم كسب رحمت الهي است./1307/۲۰۲/ب۱