۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴
کد خبر: ۵۰۸۴۹۳
آیت الله مهدوی مطرح کرد؛

نظر قرآن درباره هجرت مسلمانان از کشورهای کفر برای حفظ دین

نماینده مردم اصفهان در خبرگان رهبری گفت: عده ای در برابر شکنجه های دشمنان هجرت می کنند تا از آزار و اذیت نجات پیدا کرده و دین خود را حفظ کنند که این دستور قرآنی است.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دراصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی صبح امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم  که در حوزه علمیه صدر بازار برگزار شد، گفت: انسان می تواند در برابر شکنجه های دشمنان هجرت کند.

وی در ادامه تفسیر سوره نحل، با اشاره به آیه ۱۱۰ این سوره افزود: در صدر اسلام مسلمانان در اثر فشارهایی که از جانب کفار اِعمال می شد به مدینه هجرت کردند و در آن جا به جهاد مشغول بودند و صبر پیشه می کردند؛ خداوند در این آیه می فرماید، گناه این مسلمانان در گذشته حتی اگر بت پرست بوده اند، بخشیده خواهد شد.

آیت الله مهدوی اظهار داشت: افراد مختلف در برابر شکنجه هایی که از جانب کفار وارد می شد، رفتارهای گوناگونی از خودشان نشان می دادند، عده ای تحت شکنجه دشمن آن قدر صبر می کردند تا به شهادت برسند که پدر و مادر عمار یاسر نمونه بارز آن در صدر اسلام هستند، برخی در برابر شکنجه ها لساناً ایمان خود را انکار می کردند ولی قلباً مؤمن به الله بودند که خودِ عمار یاسر در زمان جوانی چنین رفتاری از خودش بروز داد و مردم او را مسخره می کردند به همین سبب نزد پیامبر(ص) رفت و مسأله را عرضه داشت که آیه ای نازل شد و مسأله تقیه را بیان کرد.

وی ادامه داد: افرادی هستند که در برابر شکنجه های دشمنان دین خودشان را از دست می دهند که تحت عنوان مرتد مطرح هستند و عده ای دیگر در برابر شکنجه های دشمنان هجرت می کنند تا از آزار و اذیت نجات پیدا کنند که این نیز دستور قرآنی است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: رفتار اصحاب کهف در برابر آزار و اذیت های درباریان به که غار پناهنده شدند نوعی هجرت محسوب می شد؛ عده ای نیز برای رسیدن به زندگی مرفه تر یک کشور اسلامی را ترک می کنند و به کشوری که دین محور نیست سفر می کنند و در آن کشور اجازه نمی دهند که اعمال عبادی اش را انجام دهد که این هجرت نوعی هجرت حرام است.

امام جمعه موقت اصفهان در پایان اظهار کرد: صبر در هر حالتی جایز نیست، اگر انسان به وظیفه و تکلیفش عمل کند قرآن دستور می دهد در عمل به وظیفه صبر پیشه کند وگرنه صبر در عمل خلاف یا صبر در ظلم دشمن اساساً اشتباه است./۸۶۷/پ۲۰۲/ج۱

ارسال نظرات