استغفار سودی برای کافر و فاسق ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا دراصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق عصر امروز که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: انسان کافر به طور قطع فاسق است.
وی در ادامه مبحث تأثیر استغفار در ارتباط عبد و معبود، افزود: بر اساس آیات قرآن و روایات معصومین(ع) کفار و فاسقان دو گروهی هستند که استغفار برایشان مفید نیست؛ کافر منکر خداوند است و فاسق با وجود اعتقاد به وجود خداوند عمداً مرتکب گناه می شود.
آیت الله مهدوی با بیان این که انسان کافر به طور قطع فاسق است، بیان کرد: به دلیل این که همه اعمال انسان کافر معصیت است فاسق محسوب می شود ولی انسان فاسق ممکن است مؤمن باشد ولی به دلیل این که عمداً گناه می کند و با گناهش نظارت خداوند را انکار می کند استغفار برایش سودی ندارد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه هشتادم سوره توبه که می فرماید «اسْتَغْفِرْ لَهُمْ أَوْ لا تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ إِنْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ سَبْعِینَ مَرَّةً فَلَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ ذَلِکَ بِأَنَّهُمْ کَفَرُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَاللَّهُ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الْفَاسِقِینَ»، اظهار کرد: انسان فاسق یا کافر به دلیل نااهل بودن، استغفار امام معصوم(ع) نیز برایش فایده ای ندارد؛ برخی معتقد هستند که گوینده باید اهل باشد تا حرفش در شنونده اثر بگذارد ولی بنده معتقد هستم اصل شنونده است چرا که اگر شنونده اهل نباشد نصیحت امام معصوم(ع) نیز اثر نخواهد داشت.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که باید از دلمان مواظبت کنیم، ادامه داد: انسان کافر یا فاسق یا منافق مانع شدیدی دارند به همین سبب خداوند خطاب به پیامبر(ص) می فرماید، اگر هفتاد مرتبه برای فاسق یا کافر استغفار کنی سودی برایشان ندارد؛ البته عدد هفتاد نشانه کثرت است و منظور این نیست که اگر مثلاً پیامبر(ص) صد مرتبه در حق کافر یا فاسق استغفار کنند، خداوند آن ها را خواهد بخشید.
استاد اخلاق حوزه علمیه اظهار کرد: استغفار برکات زیادی دارد و امامان معصوم(ع) دائماً در حق افراد دعا می کنند و امام زمان(عج) در غیبت صغری در روایتی می فرمایند، اگر استغفار برای یکدیگر نمی کردید، بلا شما فرا می گرفت.
وی در ادامه با اشاره به روایت معروفی از امام صادق(ع) که می فرمایند، شفاعت ما اهل بیت(ع) به سبک شمارنده نماز نمی رسد، ابراز کرد: انسان با رفتارش از برکات الهی دور می ماند؛ شفاعت اهل بیت(ع) در روز قیامت سبب ورود انسان به بهشت خواهد شد و اگر کسی از آن بی بهره باشد، باید آتش جهنم را بچشد.
آیت الله مهدوی ادامه داد: در جامعه امروزی شاهد هستیم که افراد زیادی اعمالشان را بر نماز مقدم می دارند؛ مسلمانند ولی رفع تشنگی، رفع گرسنگی و خوابشان را بر خواندن نماز مقدم می دارند و این مسأله سبب بی بهره ماندن آن ها از شفاعت اهل بیت(ع) خواهد شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پایان خاطرنشان کرد: مرحوم پدر بنده می گفتند باید سعی کنیم که در صحرای محشر به شکل انسان محشور شویم تا اهل بیت(ع) از ما دستگیری کنند./867/۲۰۲/ب۲