۲۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۰
کد خبر: ۵۱۰۷۵۴
در گفت‌وگویی مطرح شد؛

شهیدی که «بنی‌صدر» را ذلّه کرده بود

همسر شهید «علی انصاری» گفت: شهید از نظر برخوردهای سیاسی به گونه‌ای بود که حتی «بنی صدر» می‌گفت «من از دست ایشان ذله شده‌ام.» یعنی اگر افکار وی با فردی نمی‌خواند، شوخی نداشت و بر اساس فکرش عمل می‌کرد.
شهید
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از دفاع پرس، «حمیده دانش کاظمی» همسر شهید «علی انصاری» تنها استاندار شهید کشور در گفت‌وگو با خبرنگار  در رشت، با بیان اینکه شهدا مهمان خدا شده‌اند و «عند ربهم برزقون» هستند، اظهار داشت: گاهی وقتی که از شهدا صحبت می‌شود، آن را غلوآمیز می‌پنداریم، ولی واقعاً این‌طور نیست و شهید انصاری، فردی بسیار متدین و متقی بود و در عین حال بنده کلمه «فَاسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ» را روی قبر ایشان نوشتم.

وی افزود: در اولین روز زندگی ما، ایشان مقداری پول داشت و گفت: «من با خدا عهد کرده‌ام که اگر هر کسی درمانده بود، به او کمک کنم که خداوند زن و بچه من را درمانده نکند» و آن روز این کار را کردند. ایشان می‌گفت: «من تا حالا این کار را کرده‌ام، یعنی هر کسی که نیازی داشته است، من به او کمک کرده‌ام.» این اولین روز زندگی ما بود و آخرین عید زندگی ما هم ایشان همین کار را کردند، یعنی ایشان در رسیدگی به امور مردم، برایش عید و غیرعید تفاوتی نداشت.

همسر شهید انصاری ادامه داد: از نظر برخوردهای سیاسی هم شهید انصاری به گونه‌ای بود که حتی «بنی صدر» که رئیس جمهور بود، می‌گفت: «من از دست ایشان ذله شده‌ام.» یعنی اگر افکار وی با فردی نمی‌خواند شوخی نداشت و بر اساس فکرش عمل می‌کرد.

دانش کاظمی با ذکر خاطره‌ای از همسر خود اظهار داشت: روزی سر قبر ایشان بودم که یک خانمی آمد و بلند بلند سر قبر شهید انصاری گریه کرد. به ایشان گفتم: «خانم! این طور بالای سر قبر شهید زار و ضجه نمی‌زنند.» من هم لهجه شمالی نداشتم و این خانم من را نشناخت و گفت: «شما از تهران آمده‌اید و نمی‌دانید که این شهید چقدر مهربان بود و چقدر به ما رسیدگی می‌کرد و چقدر کارهای ما را انجام می‌داد. دشمن همین ویژگی‌های ایشان را شناخت و ایشان را حذف کرد.»

وی افزود: یادم می‌آید اولین‌باری که از صدا و سیمای رشت به من گفتند: «به شما تبریک و تسلیت می‌گویم»، گفتم: «من تبریک شما را می‌پذیرم، اما تسلیت را خیر. چون با این عبارت برخی فکر می‌کنند که شهادت، ایشان را از ما گرفته است.» این یک روی سکه است و روی دیگر سکه عدم وجود این شهدا در بین ما است. این است که ما این موضوع حمله ناجوانمردانه تروریسم خارجی به خودمان را اصلا ًمورد توجه قرار نداده‌ایم.

همسر تنها استاندار شهید کشور ادامه داد: این همه شهید از ما گرفته‌اند و گیلان سومین استان در کشور در شهدای ترور است و ما اصلاً به این موضوع توجه نداریم و حالا آن‌ها به ما ‌می‌گویند «تروریست».

دانش کاظمی گفت: ما هر چه موفق‌تر باشیم، دشمن ما کینه‌ورزتر است و با این کینه‌ورزی هم کاری نمی‌توانیم بکنیم. اوایل که خودم سنگ قبر را برای همسرم انتخاب کرده بودم، گوشه سنگ قبر شهید را آرم سپاه انتخاب کردم. حالا هم همین قصد را دارم. همسر من یک سپاهی بود. ضمن اینکه در گروه‌های مختلفی بود، یک سپاهی هم بود و برای همین گفته بودم که آرم سپاه را هم در گوشه قبر وی حک کنند.

وی درباره برگزار نشدن یادواره استانی استاندار شهید ایران و نپرداختن رئیس مجلس به موضوع سالگرد شهادت شهید انصاری در برنامه‌های هفته گذشته گیلان نیز اظهار کرد: آقای لاریجانی برای برنامه دیگری به گیلان آمده بودند و حتی منطقه تا چند روز قبل درباره حضور ایشان اطلاعی نداشته است. آقای لاریجانی به لحاظ شخصی انسان فوق‌العاده با شخصیتی هستند. کتاب «استاندار آسمانی» هم در برج میلاد تهران با تمام مشکلات آقای لاریجانی، با حضور ایشان رونمایی شد.

همسر شهید انصاری گفت: این برای اولین سالی است که یادواره استانی شهید انصاری برگزار نشد، در حالی که در گیلان تا سال گذشته همیشه مراسم استانی هم داشتیم که امیدوارم این برگزار نشدن را خودمان سال آینده جبران کنیم.

زندگی‌نامه شهید علی انصاری

«علی انصاری اخوین»، متولد «رودسر» بود که دوران کودکی را در زادگاهش سپری کرد و در دوره جوانی برای ادامه تحصیل در دبیرستان «نظام» رهسپار تهران شد.

شهید انصاری در خرداد سال ۱۳۴۲ از دبیرستان اخراج و پس از اخذ دیپلم در رشته اقتصاد دانشگاه تهران قبول شد، اما پس از یک سال انصراف داد و تحصیلات خود را در رشته ریاضی دانشگاه تهران آغاز کرد.

شهید انصاری بارها توسط ساواک بازداشت شد و به زندان رفت و پس از پایان دوره کارشناسی به دلیل اینکه ساواک با ادامه تحصیلش در ایران مخالف بود به توصیه پدرش با اسم مستعار به آمریکا رفت و در دو رشته «صنایع» و «ریاضی» به طور همزمان تحصیلات خود را ادامه داد و در رشته ریاضی موفق به اخذ مدرک دکترا شد.

شهید انصاری در زمان حضورش در آمریکا دبیر انتشارات انجمن اسلامی بود و در زمینه انتشار کتب با روحانیون مبارز رابطه بسیار نزدیکی داشت.

این شهید به عنوان استاد در دانشگاه آمریکا تدریس می‌کرد که پس از دو ترم به جرم تبلیغ در هنگام تحصیل از تدریس در تمام دانشگاه‌های این کشور منع شد، اما پس از مدتی مسئولیت برگزاری مجالس و تظاهرات‌ها را در آمریکا به عهده گرفت.

شهید انصاری به دلیل دوستی با شهید چمران، بارها به لبنان رفت و پس از پیروزی انقلاب به ایران بازگشت و ابتدا به عنوان معاون استاندار خراسان و سپس در جایگاه استاندار گیلان به خدمت پرداخت.

شهید انصاری در تاریخ ۱۵ تیر ماه سال ۶۰ یک هفته پس از انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی توسط منافقان کوردل به همراه «علیرضا نورانی» معاون عمران خود در شهر رشت به شهادت رسید./۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات