رئیسجمهور تصمیم نهایی را برای معرفی وزیر کشور به مجلس میگیرد
به گزارش خبرگزاری رسا، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور عبدالرضا رحمانیفضلی در گفت وگویی در مورد فشارهای طیفهای سیاسی بخصوص اصلاح طلبان برای عدم حضورش در کابینه آینده اظهار کرد: به هر گروه سیاسی و حتی اصلاح طلبان حق میدهم که متناسب با تفکر و سلایق خود به دنبال گزینه باشند و این از جمله حقوق احزاب و گروهها با هر نوع سلیقهای است.
وزیر کشور، دلیل انتخابش به عنوان وزیر کشور در دولت یازدهم را خط مشی اعتدالگرایی و توسعه مداری رئیس جمهور دانست و افزود: آقای روحانی با علم بر این اطلاعات، بنده را معرفی و در مجلس از اینجانب دفاع کردند. اینبار هم اگر شاخصهای آقای رئیس جمهور مبتنی بر همین حوزهها باشد، دیگر نباید دنبال این باشیم که وزیر اصولگرا یا اصلاح طلب باشد بلکه وزیر باید بتواند وزارت کشور را با یک نگاه اعتدالی و توسعهای اداره کند.
وی همچنین تاکید کرد: برخی از دوستان در روزنامهها و محافلشان مباحث و موضوعاتی را مطرح میکنند که اگر وزیر کشور از این جناح باشد، خوب است. طرح این سخنان حق آنهاست ولی تا آنجا که اطلاع دارم بهصورت متشکل، سازمانیافته و یکپارچه مخالفتی با من نشده است.
رحمانیفضلی اعلام نظرات و طرح مخالفتها را از لوازم دموکراسی و فضای باز سیاسی در کشور دانست و گفت: طرح چنین نظراتی هیچ اشکالی ندارد ولی نهایتا رئیسجمهور، گزینههای خود را مطرح میکند و مجلس شورای اسلامی است که رای اعتماد به وزرا میدهد.
وی افزود: اگر قرار شد در کسوت وزیر باقی بمانم خدا را شکر میکنم توفیق خدمت است و اگر توفیق نشد خدا را شکر میکنم که بار مسئولیت از روی شانههایم برداشته شده است.
وزیر کشور در پاسخ به این دیدگاه که گفته میشود شما در دولت سهمیه افراد خاصی هستید و نام علی لاریجانی در این مورد مطرح میشود، گفت: این حرفها را مردم نمیزنند و از طرف سیاسیون مطرح میشود، چون مردم از ما کار میخواهند و هر کس برایشان در مسیر انقلاب کار کند مردم قبولش دارند.
رحمانیفضلی افزود: اگرسیاسیون چنین چیزی را مطرح میکنند من به آنها حق میدهم، به دلیل اینکه 17 سال با آقای لاریجانی کار مشترک کردیم که حدود 9 سال آن در صداوسیما، حدود دو سال در شورایعالی امنیت ملی و پنج سال در دیوان محاسبات به عنوان ریاست این نهاد که زیرمجموعه ریاست آقای لاریجانی در مجلس بود شکل گرفت، بنابراین من به کسانی که چنین تفکری دارند حق میدهم.
وزیر کشور در ادامه گفت: اخلاقا عرض میکنم که آقای لاریجانی اهل باج گرفتن نیست و این امر از ساحت اخلاقی ایشان کاملا مبراست. ایشان حتی یک بار به من دستور خاصی نداد که دال بر معامله باشد. وقتی در شورایعالی امنیت ملی نیز حضور داشتم چنین چیزی را مشاهده نکردم و حتی در پنج سالی که در دیوان محاسبات خدمت کردم یک پرونده یا موضوع خاص با نگاه ویژهای مطرح نشد.
وی همچنین تاکید کرد: کسانی که چنین صحبتی را مطرح میکنند، آقای دکتر روحانی را نیز نشناختند چون ایشان اصلا اهل باجدهی نیستند و یکی از صفات بسیار خوب آقای رئیسجمهور این است که مستقل تصمیم میگیرد و در تصمیماتشان ثابتقدم هستند، لذا کسانی که چنین مباحثی را مطرح میکنند به هر دو بزگوار توهین میکنند.
وزیر کشور با بیان اینکه انجام توافق میان رئیسجمهور و رئیس مجلس کار بدی نیست، گفت: همین الان اطلاع دارم که آقای دکتر لاریجانی از تعدادی از وزرا که در کابینه حضور دارند به شدت دفاع میکنند تا در کابینه بعدی هم حضور پیدا کنند مثلا آقای لاریجانی اصرار دارد که آقای زنگنه در دولت آینده حضور یابند یا در سخنرانی که در مراسم افطار داشتند از آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی تعریف کردند که کارهای خوبی انجام میدهند.
رحمانیفضلی در ادامه با بیان اینکه زمانی که ریاست دیوان محاسبات را به عهده داشتم، بدون اطلاع علی لاریجانی پیشنهاد وزارت کشور به من داده شد، افزود: آقای روحانی مستقلا به بنده پیشنهاد وزارت کشور را داده و گفتند موضوع را تا روز معارفه مطرح نکنم اما من گفتم که آقای لاریجانی رئیس بنده است و باید اجازه بدهند که از دیوان استعفا بدهم که آقای روحانی گفتند اشکالی ندارد با آقای لاریجانی مشورت کن.
وی اظهار کرد: وقتی به آقای لاریجانی گفتم به من پیشنهاد وزارت کشور شده، ایشان اصلا باور نمیکرد و گفت که اگر این پیشنهاد جدی است حتما قبول کن و ما هم به شما کمک میکنیم. پس معلوم شد که ایشان اصلا در جریان کار گزینش وزیر کشور نبوده است./۹۰۷/102/ب2