عامل اصلی انقلابی ماندن افراد، داشتن خانواده انقلابی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در همایش بانوان مروج فرهنگ رضوی امروز 9 مرداد که در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: معمولا هر فرهنگی نقطه استخراج و منبع درک آن به سیره و روش نهادینه و مداوم در زندگانی یک شخصیت نابغه و پیشوای دینی و اجتماعی برمی گردد.
وی با بیان اینکه ما اگر مقام فرهنگ را بخواهیم از روش زندگانی یک امام بزرگوار استخراج کنیم باید از سیره آن حضرت در استنباط و استخراج فرهنگ بهره ببریم، افزود: ولی درباره سیره ائمه معصومین درباره استخراج روش زندگانی آنها با یک مشکل مواجه هستیم.
امام جمعه مشهد ادامه داد: در زمان حیات ائمه اطهار تاریخ در استخدام جریان آموزشی و فکری آنان نبود و تاریخ در خدمت جریان های مخالف امامت و ولایت بود و به همین دلیل به طور جامع و کامل سیره یکایک ائمه در تاریخ منعکس نیست.
وی درادامه با اشاره به اینکه برای فهم و درک سیره ائمه اطهار بایستی تا جایی که امکان دارد به تحقیق و مطالعه درباره سیر حوادث تاریخی زندگی آنان پرداخت، گفت: به عنوان نمونه در جریان زندگی امام هشتم(ع) سفارش امام به خانواده خود پس از رفتن به خراسان برای به سوگ نشستن و گریه کردن برای امام رضا(ع) حاوی نکات ارزشمند تاریخی است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که وقتی امام رضا(ع) از سوی مأمون به خراسان برای مقام خلافت دعوت شد، مردم مدینه خوشحال شدند که ایشان به مقام امامت و خلافت می رسند، تصریح کرد: در واقع نقشه مأمون این بود که درآن زمان امامت در جبهه اعتراضی نسبت به خلافت قرار داشت و با این طرح خلافت و امامت در یکجا جمع می شدند و خلافت به رسمیت شناخته می شد.
وی با بیان اینکه اما در همین شرایط امام رضا(ع) نسبت به این نقشه شوم آگاه بود، اظهار کرد: به همین دلیل به خانواده خود بعد از رفتن به سمت خراسان سفارش به سوگ نشستن و گریه کردن داد تا به مردم مدینه بفماند که این سفر، دعوت به مرگ است و مقام امامت در کار نیست آن طور که مأمون ابراز کرده است.
آیت الله علم الهدی در ادامه تبیین این سفارش امام رضا(ع) که خانواده خود را به سوگ و گریه پس از سفر به خراسان دعوت کرد، گفت: در واقع خانواده در جریان مبارزاتی امام رضا(ع) در سنگر نخست بودند که هماهنگ با امام هشتم(ع) حرکت می کردند.
وی با اشاره به ریزش هایی که در سالهای اخیر از سوی برخی انقلابیون صورت گرفت، اظهار کرد: ریزش این نیروهای انقلابی به زن و خانواده آنان برمی گردد و می توان اینگونه ادعا کرد که زن عنصری تأثیرگذار در انقلابی ماندن همسر و خانواده است.
امام جمعه مشهد افزود: وقتی که خانواده در مسیر توسعه و رفاه قرار می گیرد انقلابی بودن یک خانواده هم رو به افول رفته و در نیروهای انقلابی ریزش هایی صورت می گیرد چرا که عامل اصلی انقلابی ماندن افراد، داشتن خانواده انقلابی است./934/پ201/ب1