زنان اصلاح گران جامعه هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد ، خانم دیالمه، عضو هیأت علمی گروه معارف وعلوم تربیتی دانشگاه امام صادق(ع) شامگاه چهارشنبه در جمع بانوان و فعالین فرهنگی در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) گفت: ما در برهه ای از زمان به سر می بریم که از سوی دین ستیزان و کسانی که دین و دین مداری را بزرگ ترین مانع در برابر امیال شیطانی و منافع مادی خویش می دانند و طرح طرح پروژه تقدس زدایی مانند: جدایی دین از سیاست، مشروعیت بخشیدن به پلورالیزیم دین، شبه آفرینی و سکولار کردن مفاهیم ارزشی و حیاتی، همچون ایجاد تردید و خدشه وارد کردن به مسئله بسیار مهم و مقدس ولایت فقیه و قصاص را به عنوان حکم خشونت آمیز مطرح می کنند.
وی ادامه داد: همه این ها بیانگر وجود یک توطئه خزنده فرهنگی برای خارج کردن پایه های احکام نظری و عملی اسلام از صحنه زندگی جامعه بشری است.
عضو هئیت علمی گروه معارف و علوم تربیتی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: در چنین شرایطی اهل قلم و اندیشمندان متعهد و متدین به عنوان مرزبانان معارف الهی اند، فرض است که در برابر هجمه شبه افکنان که دانسته یا ندانسته ارکان دین خدا را هدف قرار داده اند، با قلم هدایتگر خود برای رفع شبهات از چهره دین و اذهان و افکار مردم به ویژه نسل جوان از هیچ کوششی دریغ نکنند.
خانم دیالمه افزود: البته این امر زمانی تحقق می یابد که شبه زدایی ها منطقی و صحیح در قالب متدها و روش های نوین جوان پسند، تهیه و عرضه شود.
ضرورت رشد علمی و معرفتی زنان
عضو هئیت علمی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: محروم کردن زنان از تحصیل و تعلیم و تربیت ظلم و اهانتی است که عدهای به نام اسلام و سنت در حق زنان داشته اند و این موضوع سبب رشد کمتر زنان نسبت به مردان، در اجتماع و سیاست شده است.
وی مناسبتترین زمینه برای فعالیت اجتماعی زنان را عرصههای علمی دانست و گفت رهبر انقلاب می فرماید: «کارهای دانشگاهی و علمی از هر نوعش برای زن مناسب است. زن اگر بخواهد استاد شده، تعلیم و تدریس کند، کتاب بنویسد، کارهای فرهنگی بکند؛ در هر رشتهای که باشد فرق نمیکند؛ چه رشته علمی محض باشد، چه رشتههای علوم انسانی، تجربی و دینی باشد، تفاوتی نمیکند».
این استاد دانشگاه عنوان کرد: برترین زنان تاریخ کسانی هستند که از خودشان خرد، اراده، تصمیم درست و شخصیت انسانی نشان دادهاند ، زنان باید به خودباوری برسند و شخصیت واقعیشان را اظهار کنند. یعنی شخصیتی که تحمیلی یا تلقینی نیست بلکه حقیقتی است که زیر پوششهای گوناگون مخفی نگه داشته شده است. باید به زن فرصت داده بشود تا استعدادهای عظیمی را که در درونش بهطور بالقوه وجود دارد، بالفعل کند.
وی افزود: از آنجا که زنان نقش مربی را در خانواده بر عهده دارند تفکرشان بر تفکر مردان جامعه نیز موثر است و بدین ترتیب اصلاح زنان به اصلاح مردان و در نتیجه اصلاح جامعه منجر میشود ، اگر در کشوری زنان آن کشور بتوانند به این صفا، معنویت و تعالی فکری برسند، هیچ مشکلی در آن مملکت باقی نمیماند، یعنی زن به طور محسوسی در مرد، تاثیر دارد. هم بر روی شوهرش، هم بر روی فرزندانش تاثیرات تعیینکنندهای میتواند بگذارد. و لذا در واقع اصلاح جامعه با اصلاح زنان است.
خانم دیالمه بیان داشت: هدف از تعلیم و تربیت زنان صرف اشتغال یا رسیدن به مناصب بالا نیست؛ زن باید شأن انسانی خود را در جامعه پیدا کند. شخصیت و اعتماد به نفس پیدا کند و این تصور که نسبت به مرد یک موجود درجه دوم و بازیچه خواستهها و اراده مرد است، از بین برود. در این مسیر، خود زنان نقش اصلی را بر عهده دارند. زنها هستند که باید مسؤولیتها، وظایف و جایگاه خود را در نظام اسلامی بیابند. مجالس زنانه نباید به سمت صحبتهای پوچ و بیهوده سوق پیدا کند؛ مقابله با آثار به جا مانده از فرهنگ قدیمی که به سطحینگری زنان و عدم پیشرفت آنها دامن میزند، کاری است که جمعیت زنان باید انجام بدهد
نقش زنان در انقلاب
این استاد دانشگاه حضور انقلابی زنها که از زمان مشروطه آغاز شده و تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن ادامه یافته، را در واقع بازگشت زن به فطرت و اصل خویش دانست و اظهار داشت: زنان علاوه بر حرکات انقلابی، شرکت در تظاهرات و فعالیتهای امدادی و... با فداکاریهایی که نسبت به همسران، فرزندان و برادرانشان ابراز کردند سهم زیادی در پیروزی انقلاب داشته اند؛ اگر حضور زنان نبود، انقلاب اینگونه به ثمر نمینشست و تاثیرگذار نمیشد. از نظر ایشان داخل کردن زنان به متن انقلاب، یکی از کلیدهای اساسی پیروزی هر انقلابی است ،اگر حضور زنان در نهضت انقلابى ملت ایران نبود، به احتمال زیاد این انقلاب به این شکل پیروز نمىشد یا اصلاً پیروز نمىشد یا مشکلات بزرگى در سر راه آن پدید مىآمد. بنابراین حضور زنان مشکلگشا بود.
وی ادامه داد: امروز برای نگه داشتن زن ایرانی در روند انقلابی گری به ۳ مولفه نیاز است اول به ادامه استدلال. که نشان دهنده جایگاه زنان است، دوم ادامه و حفظ حالت انقلابی در او، سوم جلوگیری از نفوذ آن چیزی که بیشترین تکیهگاه فرهنگ طاغوتی بود که آن غریزه را تحریک میکرد؛ یعنی عکسها، فیلمها و..
زنان متولی مسائل زنان شوند
این استاد دانشگاه بیان داشت: زنان هستند که باید برای حل مشکلات قشر خودشان اقدام کنند. جامعه زنان باید کار فرهنگی را در اولویت خود قرار دهند و دادن شناخت و آگاهی به قشر زنان، آنها را در برابر تهاجم فرهنگی دشمن مقاوم میسازد. زنها هستند که باید نگاه غلطی را که نسبت به زنان و مسائل مربوط به جنسیت وجود دارد، تصحیح کنند.
وی ادامه داد: خانمهای باسواد و تحصیلکرده، خانمهای اهل معرفت که باید وارد یک میدان مبارزه صحیح برای مساله زن بشوند، کار را دست عامی، بیاطلاع و احیانا کسانی که دلشان میخواهد فقط حرف بزنند رها میکنند. این درست نیست.
خانم دیالمه در پایان گفت: باید تلاش شود که زن به آن نقطه از تعالی و کمال که در خور جایگاهش است، برسد./۹۷۰۵/پ۲۰۲/ب۱