جزئیات و دستاوردهای سفر هیأت رسانه ای ایران به کشور عراق











علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به سفر هیأت رسانه ای ایران به کشور عراق و دیدار با مقامات این کشور، دستاوردهای این سفر را تشریح کرد.
وی افزود: در تاریخ 8 مردادماه به دعوت اتحادیه رسانه ای کشور عراق و با همکاری وزارت امور خارجه از طرف معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، هیأتی متشکل از تعدادی از مسؤولان خبرگزاری ها، خبرنگاران و مشاوران اطلاع رسانی به سرپرستی آقای معزی دبیر اطلاع رسانی دولت سفری 5 روزه به عراق داشتند.
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا با بیان این که سفر هیأت رسانه ای ایران مورد استقبال مقامات عراقی قرار گرفت، اظهار داشت: در شب نخست این هیأت مهمان آقای مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق بودند و در ادامه از رسانه های عراقی از جمله شبکه تلویزیونی العراقیه و الرشید بازدید کرده، همچنین با آقای طالب بحر، مدیر عامل شبکه الرشید نیز دیداری داشتند.
وی ادامه داد: هیأت رسانه ای ایران همچنین با هیأت نظارت و مجوز عراق، برخی از خبرگزاری ها، حیدر العبادی نخست وزیر عراق، نوری المالکی معاون اول رییس جمهور عراق و سید عمار حکیم و ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق دیدارو گفت وگوهایی داشتند و مذاکراتی خوبی در این زمینه صورت گرفت.
متقیان با بیان این که پیرامون مسائل فی مابین با وزیر فرهنگ عراق هم دیداری صورت گرفت، ابراز داشت: وزیر امور خارجه عراق نیز در دیدار هیأت رسانه ای ایران اظهار امیدواری کرد که مشکل روادید را برای ایرانیان حل کند، همچنین دیداری با قاسم الاعرجی وزیر کشور عراق داشتیم که در این دیدار در خصوص مسائل مختلف بحث و تبادل نظر شد.
وی عنوان کرد: در همه دیدارها آزادسازی موصل را تبریک گفتیم و همه مقامات عراقی به اتفاق اذعان داشتند که این پیروزی به کمک غیر ایرانی ها امکانپذیر نبود و از این که ایرانی ها در این زمینه کمک کردند بسیار خرسند بودند و هر کدام از آن ها از حضور، تلاش و امکاناتی که ایرانی ها در اختیار آنان قرار دادند، قدردانی می کردند.
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا خاطرنشان کرد: دیدارها در فضای بسیار مناسب برگزار شد و چند توافق نامه بین رسانه های ایران و عراق نیز به امضاء رسید که از جمله آن توافق نامه خبرگزاری ایسنا با خبرگزاری ملی عراق(نینانیوز)، روزنامه 19 دی با روزنامه النهار و روزنامه الوفاق با الزورا می توان اشاره کرد.
وی اضافه کرد: سه تفاهم نامه با رسانه های عراقی و اتحادیه رسانه ای عراق به امضاء رسید، همچنین با آقای لویی الیاسری، استاندار نجف و عقیل الطریحی استاندار کربلا دیدار داشتیم و قرار شد برای حضور خبرنگاران در مراسم اربعین حسینی مقدماتی فراهم شود که رسانه ها بتوانند با استفاده از ظرفیت های این آیین معنوی را به خوبی پوشش بدهند، استاندار کربلا و نجف نیز در این دیدارها برای در اختیار قرار دادن امکانات برای رسانه ها در اربعین حسینی اعلام آمادگی کردند. خوشبختانه این سفر بسیار موفق بود که سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و هیأت رسانه ای ایران این موفقیت را تایید می کردند.
متقیان با اشاره به ظرفیت های حوزه علمیه ایران و نجف برای استفاده در حوزه رسانه گفت: مردم عراق و ایران دارای یک فرهنگ و دین هستند و نزدیکی بسیار زیادی دارند، جالب بود وقتی که به دیدار آقای جعفری وزیر امور خارجه عراق رفتیم کتابخانه بسیار بزرگی در اتاق ملاقات او بود و ما را در کتابخانه خود پذیرفت، بنده در این دیدار تاکید کردم که کتابخانه شما با کتابخانه هایی ایران تفاوت چندانی ندارد و این نشان از وجود فرهنگ، تفکر و دین واحد در دو کشور دارد.
وی افزود: هر جا که ورود پیدا می کردیم مردم، مقامات و رسانه های عراق با ایرانی ها بسیار همراه و همفکر بودند، حوزه علمیه نجف نیز به مسأله همفکری توجه داشت و قرار شد رسانه ها نیز فعالیت های حوزوی و دانشگاهی عراق را منعکس کنند، امیدواریم که با این همکاری دو جانبه بین رسانه های ایران و عراق شاهد اطلاع رسانی بیشتر فعالیت های ایران و آشنایی بیشتر مردم دو کشور نسبت به یکدیگر باشیم.
مدیرعامل خبرگزاری ایسنا، همچنین بازدید از اتحادیه رسانه ای عراق، بازدید از موسسه رسانه ها و ارتباطات و دیدار با علی خویلد رئیس هیات، امضای تفاهم نامه رسانه ای در اتحادیه با یک خبرگزاری و دو روزنامه، دیدار باسید عمار حکیم و گفتگو پیرامون جبهه ملی حکمت، دیدار با آقای فریاد رواندوزی، وزیر فرهنگ گردشگری و آثار باستانی، ملاقات با سلیم جبوری رییس مجلس عراق و بازدید از دفتر اتحادیه روزنامه نگاران عراق شعبه نجف را از دیگر برنامه های هیأت رسانه ای ایران در سفر به عراق عنوان کرد./1323/ ۳۰۰/ص