ساده زیستی از مهمترین ویژگی های سبک زندگی اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام داوود رجبی نیا، مدیرکل نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران، عصر امروز در ادامه سلسله نشستهای طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی ویژه جوانان که همه روزه در شهرکرد برگزار می شود، با اشاره به اینکه برای رسیدن به خانه ای آباد و داشتن خانواده ای اسلامی باید به سمت سبک زندگی اهل بیت(ع) حرکت کنیم، تصریح کرد: اگر می خواهیم بدانیم خانه و خانواده ما در چه جایگاهی قرار دارد و آیا یک نظام هدفمند اسلامی است، باید آن را با سبک و سیره اهل بیت(ع) بسنجیم و معیار سنجش را رفتار اهل بیت(ع) و سخنان گهربار آنها قرار دهیم که متأسفانه امروز فاصله ها بسیار است.
وی سبک زندگی علوی و فاطمی را بهترین الگو برای زندگی های امروزی بیان کرد و با برشمردن برخی از ویژگی های خانواده تراز اسلام، اظهار کرد: یکی از مهمترین ویژگی های سبک زندگی علوی و فاطمی ساده زیستی بود که متأسفانه این روزها در بین خانواده ها کمتر به آن توجه می شود و این بزرگترین آفت جامعه است.
حجت الاسلام رجبی نیا با اشاره به اینکه امروزه مدل و ظاهر خانه ها بسیار زیباست اما آرامش کمتر در آنها دیده می شود و این به خاطر تشریفاتی بودن زندگی ها است، افزود: زندگی های خانوادگی باید هدفمند باشد؛ متأسفانه هدف در زندگی های امروزی یا فراموش شده و یا اینکه امور حاشیه ای مهمترین هدف خانواده ها قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه مهمترین هدف خانواده ها باید رسیدن به مرتبه عبودیت باشد، خاطرنشان کرد: خانه های ما باید محیطی برای رسیدن به خدا باشد و این امر با پرداختن به ظواهر دنیوی محقق نمی شود.
مدیرکل نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران در ادامه به ارتباط بین ایمان و همسرداری در بحث ازدواج اشاره کرد و گفت: متأسفانه امروز برای بحث ازدواج کمتر به ایمان افراد توجه می شود؛ به یقین تا درون انسانها درست نباشد، ظاهری آراسته نیز نخواهند داشت.
این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه ازدیاد ایمان سبب روشنی دل و آراستگی ظاهر خواهد شد، اظهار کرد: به یقین هر چقدر ایمان فرد در زندگی زیادتر باشد، مهربانی، محبت و عطوفتش نیز در زندگی بیشتر خواهد شد و این یک اصل است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام رجبی نیا با اشاره به اینکه توجه اعضای خانواده به همدیگر بر عمر آنها می افزاید، خاطرنشان کرد: اگر اعضای خانواده با محبت به همدیگر توجه کنند، از سلامت روانی بیشتری برخوردار خواهند شد و به یقین با آرامش بهتری زندگی خواهند کرد.
وی به مهمترین ویژگی های یک مرد در روابط خانوادگی اشاره کرد و افزود: نخستین ویژگی مرد در روابط خانوادگی این است که باید رفتار زیبا و معاشرت درخور داشته باشد و این همان خوش رفتاری است؛ خوش رفتاری سبب آرامش در زندگی می شود.
استاد حوزه علمیه خواهران قم، دست و دل باز بودن مرد در خانه را یکی دیگر از ویژگی های او در روابط خانوادگی برشمرد و خاطرنشان کرد: مرد باید به زندگی خود وسعت دهد اما گشاده دستی نیز حد و حساب دارد؛ گشاده دستی مرد باید طوری باشد که بتواند اعضای خانواده خود را کنترل کند.
وی، باغیرت بودن مرد را سومین ویژگی او در روابط خانوادگی عنوان کرد و گفت: مرد خانواده تنها مسؤول دنیا و آخرت خود نیست، بلکه او نسبت به دنیا و آخرت خانواده خود نیز مسؤولیت دارد؛ غیرتمندی مرد باید به جا و به موقع باشد چراکه غیرتهای بی مورد سبب برهم خوردن آرامش زندگی ها می شود./9457/پ۲۰۲/ب۱