پژوهش از ارکان مهم تحول در حوزه های علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی حوزه علمیه استان که در مدرسه علمیه امام علی(ع) کلاردشت برگزار شد، حوزه های علمیه را پیشگامان عرصه علم، دین، معنویت و اندیشه معرفی کرد و گفت: حوزه های علمیه در تاریخ همواره پیشگامان اصلی دفاع از دین بوده اند.
وی با بیان این که رشد و تعالی امروز جامعه اسلامی مرهون تلاش های علما و بزرگان دینی است، افزود: امروز نیز حفظ و بقای دین یکی از مهم ترین رسالت های روحانیت معظم و حوزه های علمیه است.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که روحانیت و حوزه های علمیه برای حفظ دین هر آنچه که در توان داشتند به میدان آوردند، خاطرنشان کرد: امروز در هر صحنه و عرصه ای که اسلام و انقلاب به نقش آفرینی روحانیت و حوزه های علمیه نیاز داشته باشد، به طور حتم شاهد حضور نقش آفرین حوزویان خواهیم بود.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری تقویت دین و انقلاب اسلامی را مهم ترین دغدغه روحانیت عنوان کرد و با بیان این که روحانیت با همراه کردن مردم توانست یک انقلاب عظیمی را برپا کند که امروز الگوی جهانیان شده است، گفت: امروز روشنگری و آگاهی بخشی روحانیت نبود انقلاب اسلامی به پیروزی نمی رسید.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که نقش و اثرگذاری مطلوب حوزه و روحانیت در عرصه های مختلف انقلاب به هیچ عنوان قابل انکار نیست، بیان داشت: روحانیت دفاع از دین و انقلاب را تکلیف خود می داند و در این مسیر با همه توان در صحنه حضور دارد.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود به وظیفه امروز طلاب و روحانیان اشاره کرد و با بیان این که نخستین وظیفه طلاب علم آموزی است، افزود: امروز شرایط برای تحصیل علم از سوی طلاب کاملاً فراهم است این در حالی است که در گذشته شرایط این گونه نبود.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان این که بسیاری از علما و بزرگان دینی ما در یک شرایط خاص و حتی خفقان علم آموختند، بیان داشت: خوشبتخانه به برکت انقلاب اسلامی و عنایت ویژه مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید شاهد یک شرایط مطلوبی برای تحصیل طلاب در حوزه های علمیه هستیم.
مدیر حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که طلاب باید قدردان این فرصت ها باشند و به راحتی آن را از دست ندهند، خاطرنشان کرد: موفقیت در هر کاری زحمت و تلاش انسان را می طلبد و هیچ کسی بدون تلاش، کوشش و ممارست به جایگاهی دست پیدا نکرد و اگر امروز طلاب می خواهند مدارج عالی حوزوی را به تدریج طی کنند باید تلاش کنند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران طلابی که وارد حوزه می شوند سرباز اردوگاه حضرت ولی عصر(عج) هستند، تصریح کرد: هیچ عرصه ای بالاتر است سربازی حضرت نیست که امروز نصیب طلاب حوزه های علمیه شده است.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان این که سربازی در اردوگاه حضرت یک آداب و شرایط خاصی دارد که باید رعایت شود، بیان داشت: طلاب باید در کنار آموختن علم به مسائل اخلاقی و تهذیبی نیز توجه ویژه داشته باشند، چون اخلاق یک رکن مهمی در حوزه های علمیه است.
مدیر حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که توجه به مسائل اخلاقی همواره جزء سفارش و تأکیدات ویژه علما و بزرگان دینی ما به طلاب حوزه بوده است، خاطرنشان کرد: علم تنها نمی تواند موجب رشد و تعالی انسان شود، بلکه همراهی علم و تقوا است که یک طلبه را به مدارج عالیه می رساند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که مباحث اخلاقی باید به طور جدی در کنار مسائل آموزشی حوزه مورد توجه اساتید و مدیران مدارس علمیه قرار گیرد، تصریح کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که علم و اخلاق در حوزه با هم رشد کنند و تقویت شوند.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان این که امروز مسائل اخلاقی و رفتاری می تواند بسیاری از نقاط ضعف دیگر یک طلبه و روحانی را نیز پوشش دهد، خاطرنشان کرد: اگر اخلاق دینی و تقوای الهی را در خود تقویت کنیم به طور حتم خداوند نیز ما را در علم آموزی یاری خواهد داد.
مدیر حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که ضعف اخلاقی موجب ضعف و کاستی در دیگر مسائل خواهد شد، بیان داشت: طلاب باید سیره اخلاقی علما و بزرگان دینی را الگوی زندگی خود قرار دهند تا بتوانند مسیر رشد و کمال را طی کنند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود بر ضرورت تقویت مباحث قرآنی در مدارس علمیه تأکید کرد و گفت: مدیران و اساتید مدارس باید در کنار مسائل علمی توجه به قرآن را در نیز در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری با تأکید براین که امروز حوزه های علمیه رسالت سنگینی در خروج قرآن از غربت بر عهده دارند، تصریح کرد: خوشبختانه امروز در چند مدرسه علمیه استان حفظ قرآن از سوی طلاب به طور جدی و تخصصی دنبال می شود و این مسأله باید در دیگر مدارس علمیه نیز دنبال شود.
مدیر حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود همچنین بر ضرورت توجه به مسائل پژوهشی در مدارس علمیه نیز تأکید کرد و گفت: امروز پژوهش یکی از ارکان مهم تحول در حوزه های علمیه به شمار می رود که باید از پایه های نخست از سوی اساتید حوزه برای طلاب تبیین و تشریح کنند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که سال گذشته بیش از هزار مقاله از سوی طلاب مدارس علمیه استان به دبیرخانه جشنواره استانی علامه حلی ارسال شد که این مسأله یک نکته مثبت است، افزود: باید با یک برنامه ریزی هدفمند اصول پژوهش از سوی اساتید حوزه به تدریج در پایه های مختلف برای طلاب بیان شود تا شاهد رشد طلابی پژوهشگر در مدارس علمیه باشیم./۹۵۰/پ۲۰۲/ب۱