مدگرایی نفسانی، فرد و جامعه را به ابتذال می کشاند

حجت الاسلام روح الله اولیایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، در تبیین مد و مدگرایی گفت: مد به معنای اشاعه سريع كالا يا گرايش يك رفتار در ميان افراد جامعه است.
وی در ادامه افزود: با توجه به تعریف مدگرایی، یکی از فرهنگ های غلط در جامعه معاصر، توجه به مدگرایی برگرفته از فرهنگ بیگانه است که به دلایل نادرست و غیرصحیح در جامعه کنونی رشد و نمو یافته است.
مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس تصریح کرد: مدگرایی به دليل رابطه مستقيم با حس تنوعطلبي و همچنین تشخص جوئی افراد، در ميان نوجوانان و جوانان بيشتر ديده ميشود.
وی همچنین تصریح کرد: امروزه مد و مدگرايي نه تنها در نوع پوشش افراد، بلكه در بخش هاي مختلفي از زندگي آنها تاثيرگذار است.
حجت الاسلام اولیایی با اشاره به بسترهای مدخیز بیان کرد: مد دو بستر بسیار گسترده اعم از زنان، جوانان و نوجوانان دارد که به علت آمادگی روحی و روانی بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس با اشاره به عوامل جامعه شناختی مدگرایی اذعان داشت: علل مدگرایی از خود جامعه نشأت می گیرد، مدگرایی می تواند فرد و جامعه را تا سرحد حقارت و دور شدن از زندگی بانشاط سوق داده و از خود بی خود کند.
وی ادامه داد: تمامی دلایل پیدایش مدگرایی اعم از تنوع طلبی به شیوه افراطی، جلب توجه دیگران، تشخص طلبی، التزامات نشأت گرفته از دوستی ها، چشم و هم چشمی و رقابت و همانند سازی نشأت گرفته از تمایلات نفسانی است که فرد و جامعه را به ابتذال می کشاند.
حجت الاسلام اولیایی به جایگاه مدگرایی در فرهنگ دینی اشاره کرد و گفت: با توجه آیه 170 سوره مبارکه بقره، خداوند متعال، جامعه و مردم را به پیروی از خود و خوبی ها دعوت می کند و در این آیه شریفه، تبعیت از غیرخدا مذمت شده است، همچنین طبق روایت نبی اکرم(ص) که فرموده اند: در مادیات به زیر دست و در معنویات و اخلاقیات به بالادست باید نگاه کرد.
مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس همچنین با تاکید بر اینکه مدگرایی به شیوه نوین، در دین مبین اسلام جایگاهی ندارد، افزود: با توجه به آیه شریفه و روایت نبوی درمی یابیم که مدگرایی به شیوه جهان معاصر کاملا مغایر با دین مبین اسلام و فرهنگ اسلامی است./851/ت۳۰۲/س