۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۶
کد خبر: ۵۲۲۵۵۲
دبیر مجمع علمای خراسان شمالی:

تأخیر و تعلل در پرداخت دیون سبب کاهش احسان محسنین می‌شود

دبیر مجمع علمای خراسان شمالی با تأکید بر ضرورت پرداخت به‌موقع قرض و دیون در مکتب اسلام، گفت: تأخیر و تعلل در بازپرداخت دیون سبب دلسردی نیکوکاران و کاهش احسان محسنین می‌شود.
حجت الاسلام قدیمی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام اصغر قدیمی، دبیر مجمع علمای خراسان شمالی، امروز در جمع مردم و نمازگزاران در حسینیه شهدای مصلای امام خمینی (ره) بجنورد، با اشاره به اهمیت پرداخت به‌موقع دین و قرض در دین مبین اسلام، اظهار کرد: معاویه بن وهب می‌گوید به امام صادق (ع) عرض کردم: یک نفر از انصار مرد در حالی که قرض و دَینی به گردنش باقی مانده بود، پیامبر بر جنازه او نماز نخواند و فرمود: «صَلّوا علی صاحبکم حتی یقضی علیه الدین»؛ خودتان بر این شخص نماز میت بخوانید تا اینکه قرضش از سوی یکی از نزدیکانش پرداخته شد.

وی ادامه داد: امام صادق (ع) فرمود: «این فرمایش درست است و حکمتش آن است که مردم قرض و دِین را سبک نشمارند».

حجت‌الاسلام قدیمی اضافه کرد: همچنین از آن حضرت رسیده است که فرمود: «ایما مؤمن حبس مؤمنا عن ماله وهو محتاج الیه لم یذق والله من طعام الجنة ولا یشرب من الرحیق المختوم»؛ هر مؤمنی که مال مؤمن دیگری را حبس کند در حالی که صاحب مال به آن نیازمند است به خدا قسم از طعام بهشت نخواهد چشید و از «رَحِیقٍ مَخْتُومٍ» و شراب طهور دست‌نخورده نخواهد نوشید.

وی با بیان اینکه در این زمینه سخنان فراوانی از پیشوایان معصوم صادر شده است، افزود: رسول خدا فرمود: «مَن یمطُلْ علی ذِی حَقٍّ حَقَّهُ و هُو یقدِرُ علی أداءِ حَقِّهِ فعلَیهِ کلَّ یومٍ خَطیئةُ عَشّارٍ»؛ کسی که حق صاحب حقی را به تأخیر بیندازد و حال آنکه توان پرداخت آن را دارد گناه او هر روز گناه باج‌گیر خواهد بود.

استاد حوزه و دانشگاه خراسان شمالی اضافه کرد: همچنین پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: «مَطْلُ الغَنِی ظُلمٌ» و تأکید می‌کند که تعلّل ثروتمند نسبت به پرداخت بدهی‌هایش ستم به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام قدیمی اظهار کرد: امام علی (ع) هم فرموده است: «المَطلُ و المَنُّ مُنَکدة الإحسانِ»؛ تعلل و تأخیر و منت نهادن، احسان محسن را تیره و تار می‌سازد.

وی ادامه داد: این امام همام همچنین می‌فرماید «شَرُّ النَّوالِ ما تَقَدَّمَهُ المَطلُ و تَعَقَّبَهُ المَنُّ» و تأکید می‌کند که بدترین بخشش آن است که با تأخیر انجام گیرد و به دنبالش منّت باشد.

دبیر مجمع علمای خراسان شمالی در خاتمه با تأکید بر ضرورت پرداخت به‌موقع قرض و دیون در مکتب اسلام، گفت: تأخیر و تعلل در بازپرداخت دیون سبب دلسردی نیکوکاران و کاهش احسان محسنین می‌شود./9314/پ202/ب1

ارسال نظرات