واقعه غدیر بزرگترین طرح سیاسی اسلام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه، شب گذشته در سلسله جلسات درس اخلاق که در حسینیه فاطمةالزهرا(س) برگزار شد، با اشاره به رابطه قدرت و معنویت، گفت: قدرت باید از معنویت نشات بگیرد تا تضمین شود.
وی با بیان اینکه اوج طرح سیاسی اسلام در واقعه غدیر خم رخ داد، ابراز کرد: پیامبر(ص) روز غدیر با توجه به پیمانهایی که از مسلمانان گرفته بود به تعیین جانشین اقدام کردند.
حجت الاسلام پناهیان ادامه داد: هرگاه معنویت به قدرت نزدیک شد و خواست قدرت را در دست بگیرد مورد مظلومیت قرار گرفت و این به دلیل یاوه سراییهایی بود که مخالفان سر دادند.
استاد دانشگاه با اشاره به اینکه سیاست عرصه سخن و گفتگو است، گفت: در عرصه سیاسی یاوهترین سخنان به زبان برخی افراد سیاسی جاری میشود سیاست ورزترین انسانها اهل سخن آوری نیز هستند زیرا سخن و سیاست لازم و ملزوم یکدیگراند.
وی افزود: اگر سیاست اداره افکار عمومی باشد این سیاست با سخن گفتن میسر میشود بر همین اساس در عرصه سیاست سخن ناصواب نیز بیشتر تولید میشود برای همین زمانی که اولیای الهی خود را به قدرت نزدیک میکردند یاوه سرایی درباره آنان افزایش مییافت.
این خطیب مشهور با بیان اینکه اثبات غلط و صحیح بودن سخن سیاسی بسیار سخت است، عنوان کرد: در عرصه سیاسی و رد سخن اشتباه و یا اثبات سخن حق به راحتی انجام نمیپذیرد به همین دلیل سخن حق و باطل در این دو عرصه بسیار شنیده میشود.
استاد حوزه علمیه درباره اینکه در عرصه سیاست باید محاسبات به درستی مورد توجه قرار گیرد تا حق مظلوم واقع نشود، گفت: برای اثبات سخن حق در عرصه سیاسی رجوع به تاریخ بسیار مفید است، گفتگو در زمینه مسائل سیاسی نیاز به تمرین دارد تا هوشمندانه به تبیین سخن حق از باطل بپردازند.
حجت الاسلام پناهیان ادامه داد: برخی امور انقلاب مانند نوشیدن جام زهر و یا رد برخی افراد از عرصه سیاسی توسط حضرت امام قابل تبیین نبود و نیست زیرا در آن روز یاوه سرایان سیاسی در برابر امام میایستادند و میگفتند چرا آزادی بیان سیاسی یک مرجع تقلید را گرفتهاید، شما انتقاد پذیر نیستید. در عرصه سیاسی ضمیر انسانها آشکار میشود.
این خطیب مشهور با استناد به روایتی از امام محمد باقر(ع) تصریح کرد: زمانی که پیامبر(ص) دست امام علی(ع) را بالا برد و ایشان را به عنوان جانشین و برگزیده الهی معرفی کردند ابلیس ضجهای بی نظیر و درناکی سر داد و یارانش از او پرسیدند ما ضجهای به این وحشتناکی از تو نشنیدهایم، تو را چه شد؟ ابلیس گفت: این پیامبر(ص) امروز کاری کرد که اگر هدفش محقق شود خدا ابدا دیگر معصیت نخواهد شد، یاران از او پرسیدند تو حضرت آدم(ع) را گمراه کردی نیازی به ناراحتی ندارد، ابلیس گفت: اگر این ولایت مورد پذیرش قرار بگیرد دیگر ما نمیتوانیم کسی را منحرف کنیم؛ در این هنگام بود که یاوه سرایان که همراه پیامبر(ص) بودند شروع به زمزه کردند و گفتند خداوند امام علی(ع) را انتخاب نکرد بلکه این پیامبر(ص) است که علی(ع) را به عنوان خلیفه معرفی میکند.
استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: اثبات یک موضع غلط در عرصه سیاسی کار مشکلی است که نیاز به مهارت دارد تا نصرت حق میسر شود./813/پ۲۰۲/ی