موضوع حلال از سوی مجامع علمی کشور مورد غفلت واقع شده است


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمدرضا صابری، دبیر همایش بین المللی فرآورده های حلال، روز یکشنبه در دومین پیش نشست همایش بین المللی فرآورده های حلال که در محل موسسه مطالعات راهبردی علوم ومعارف اسلام گفت: موضوع حلال در جوامع غیراسلامی پیشرفت بیشتری نسبت به کشورهای اسلامی داشته است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل گسترش ارتباطات میان کشورها، ضریب نفوذ حرام به کشورهای اسلامی نیز افزایش یافته است، افزود: این مهم در ایران تاکنون مغفول بوده اما کشورهایی همچون مالزی، ترکیه و پاکستان سال های سال در زمینه حلال تلاش علمی داشته و حتی دانشگاه و شهر صنعتی دارند.
صابری ادامه داد: جامعه علمی ما چه در حوزه و چه دانشگاه در این زمینه بسیار کم کار بوده اند به گونه ای که مجموع پژوهش های موجود در این عرصه از انگشتان دست کمتر است؛ حتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با وجود 900 عضو هیأت علمی و 10 هزار دانشجو تاکنون اولویتی به نام «حلال» مطرح نبوده است.
ضرورت تبیین دقیق احکام حلال وحرام با توجه به صنایع روز
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهدبا اشاره به اینکه نه تنها طب اسلامی بلکه حتی احکام حلال نیز به زبان روز ترجمه نشده و این امر، ترویج حلال در عرصه های مختلف زندگی مردم را با مشکل و کندی مواجه کرده است، افزود: امروز حتی در ساده ترین سفره ها مانند نان و ماست هم مساله حلیت مطرح است بنابراین پیش از ورود به مسائل معنوی و باطنی رزق حلال و حرام، نیاز به تبیین احکام اولیه آن داریم.
برند حلال بر اساس احکام اهل سنت است
وی خاطرنشان کرد: موضوع حلال، بحثی فراگیر و گسترده است که ما در این همایش و در حد وسع خود صرفا در چهار عرصه غذا، آرایشی بهداشتی و پوشاک به آن ورود کرده و پیش نشست ها را حتی الامکان در استان های مختلف کشور و با حضور علمای اهل سنت برگزار می کنیم چرا که برند حلال بر اساس احکام اهل سنت است و ما نه در احکام بلکه در شیوه کارمی توانیم از آنان الگو بگیریم.
دبیر همایش بین المللی فرآورده های حلال در ادامه با اشاره به همکاران خارجی همایش گفت: افزون بر آیسسکو شرکت برگزار کننده همایش های حلال مستقر در دبی مسؤولیت اطلاعرسانی و معرفی سخنران ها را برعهده دارد.
صابری، شریعت و فرآورده های حلال، پژوهش، فناوری و فرآورده ها و اقتصاد فرآورده های حلال را سه محور فراخوان مقاله همایش معرفی و تصریح کرد: آخرین مهلت ثبت نام در همایش ، 30 آبان ماه و مهلت ارسال چکیده مقالات تا 31 شهریورماه است.
وی یادآور شد: نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال از 22 تا 24 آذرماه 96 به میزبانی مشهدالرضا(ع) برگزار می شود و علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه اینترنتی همایش به نشانی http://cong- halal-iran2017.mums.ac.ir مراجعه یا با شماره تلفن 0985138049487 تماس بگیرند./930/پ۲۰۳/ب۲