همه باید تلاش کنند وضعیت حقوق بشر ارتقاع یابد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزارت امور خارجه در حاشیه همایش روز جهانی صلح در جمع خبرنگاران درباره مجمع عمومی سازمان ملل و مواضعی که ترامپ علیه ایران گرفته است، گفت: در اين مورد شخص ريیس جمهور و وزیر امور خارجه و همچنين معاونان وی در آنجا حضور دارند و بايد پاسخ بدهند.
وی ادامه داد: فعلا ترامپ سخنراني نكرده و از اين رو بايد منتظر باشيم تا ببينيم خارج از موضوعات رسانه اي چه مطلبي را مي خواهد بگويد، بزرگان ايران در آنجا هستند و بايد ديد چه مواضعي را در پيش مي گيرند.
قشقاوی در مورد فعالیت فعالان حقوق بشر در حوزه سلاح نيز افزود: وقتي جهان امروز به سمت پویایی اقتصاد و تجارت می رود یک تحلیل این است که تجارت در صلح نیست بلكه که در جنگ است.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه يادآور شد: در دنیای معاصر، عدم توسل به زور مورد توجه سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل بوده است و بعد از آن دفاع مشروع اضافه شد و یک تفسیر بسیار گسترده ای از امکان جنگ یا حتی دفاع مشروع شده است.
وي ابراز داشت: تا زمانی که بودجه عمومی کشورها به سمت تولید و صادرات سلاح برود صلح جهانی معنا ندارد، براي نمونه در حادثه ۱۱سپتامبر نقض حقوق بشر مورد نظر قرار گرفت و از اين رو بیشترین سلاح ها را ابرقدرت ها صادر كردند.
قشقاوی ادامه داد: حقوق بشر خوب است و همه باید تلاش کنند وضعیت حقوق بشر ارتقاع یابد و آزادی ها حفظ شود ولی آمارهایی که ارائه شده تا چندسال پیش نشان می داد که مجموعه کشته شده ها از نقض حقوق بشر در جهان به 3 هزار نفر نمی رسید و این با در نظر گرفتن مجازات اعدام است.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه افزود: از ۱۱ سپتامبر تا الان صد هزار نفر کشته شده ناشی از جنگ به جا مانده است. وقتی جنگ باشد آزادی چه معنایی دارد؟در نقض حقوق بشر شاید بشود با عنوان قتل نفس توجیهی کرد اما در جنگ و آنچه در میانمار رخ می دهد هیچ توجیهی وجود ندارد.
قشقاوی خاطرنشان کرد: جای تعجب دارد که ان جی او ها ۲۰ برابر گروه های ضد جنگ هستند. یکی از دلایل این است که معمولا کشورهای فعال حقوق بشر بیشترین فروش سلاح را دارند. همچنین ۵ کشور بزرگ جهان به ۵۹ کشور سلاح می فروشند که اسم این کشورها در لیست ناقضان حقوق بشر قرار دارد.
وي با بیان اینکه بخشی از این سلاح ها صرف تجهیز گروه های تروریستی و معاندین در منطقه می شود، افزود: ارسال سلاح در خاورمیانه ۸۶ درصد افزایش داشته و در چهارسال اخیر عربستان ۲۱۴ درصد خرید سلاح خود را افزایش داده است. این کشور یا مستقیم پول سلاح را پرداخت می کند یا مثلا به اسرائیل وام می دهد از آمریکا سلاح بخرد، همچنين انگلیس نيز به ۳۹ کشور ناقض حقوق بشر سلاح فروخته است.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه در پایان گفت: تازمانی که بودجه عمومی کشورها به سمت تولید و صادرات سلاح برود صلح جهانی معنا ندارد. فروش سلاح در جهان عامل معاش است و با این رویه صلح معنا پیدا نمی کند./٨١٦/۲۰۲/ح